Абе ти викам еве вториот нека е дискутабилен ама првиот Дибала одлично изнуди контакт и тоа е тоа, у секунда судијата треба да реши дали е пенал или не и у ситуацијава се реши дека е.
Него Наполи и со соопштение излегле за кражбата на судиите, ептен напиздено ми изгледаат, дај најди го тоа со Мертенс и Албиол.
Абе ме мрзи да барам а и очигледно е дека ме провоцираш

. Мислам дека секој нормален што гледа фудбал ќе согледа дека она беше класична судиска кражба.
А кога сме кај навивачите на Јувентус ќе ги искоментирам двата пенали со Наполи и двата недосудени пенали со Интер и како Мондонико и компанија ги правдаа одлуките:
1) Прв пенал недосуден за Интер, Орангутанот Киелини со лакт во ГЛАВА го соборува Икарди и директно го оневозможува да игра со топка. Пенал нема ЈЕР Киелини од секад така играл со лакти.
Прв пенал за Јувентус против Наполи, Дибала ја рога топката без врска и не е во никаква шанса за гол и нема никаков дуел но во последен момент е случајно згазнат на некој мал дел од копачката и тоа откако е изрогана топката, пенал е суден ЈЕР имало конткат ЈЕР играчот на Наполи не играл така од секад.
2) Втор пенал за Јувентус, Реина иде на топка и ја избацува и од после Квардадо со копачка се зацапува во Реина, пенал имало ЈЕР не постои правило дека Реина стартувал на топка прво и плус го соборил Квардадо.
Втор пенал недосуден за Интер, Орангутанот Манџукич со две нозе му влага на Икарди, досудена е само корна, ЈЕР Манчукич прво стартувал на топка а после го собрал Икарди, стартот бил чист.

(а врска нема дека прво стартувал на топка)
Али Јувентус секад тепа заслужено ЈЕР имаат најјак тим.