Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
@shumecha.tableta
Зар мислиш дека не веруваме дека постојат повеќе луѓе на кои не им се допаѓа филмот?
Или сакаше на некој начин да се пожалиш зошто на него не (сме) му се сипале?
Искрено поима неам дали на него сте му се истуриле или не. Скриншотот го постирав заради тоа што имаа пишано дека заедно со друг член сме биле од друга планета бидејќи не ни се допаднал филмот. :D
Не сум скромна бре чоек, олош сум, гнида сум ај. :D Ма какво сакаш имај мислење за мене, ја ти кажувам дека сум делумно во право. Кажав дека не оценувам филм и нема да оценувам, пошто и цело време ќе ме копка дали овака било, дали така било, па ќе се предомислам дека сепак не е добар толку за таа оцена... заеби. Филмовите ги делам по тоа дали ми се допаднале или не, или пак ми биле за тепање време само. Крај на приказната. :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Искрено поима неам дали на него сте му се истуриле или не. Скриншотот го постирав заради тоа што имаа пишано дека заедно со друг член сме биле од друга планета бидејќи не ни се допаднал филмот. :D
Не сум скромна бре чоек, олош сум, гнида сум ај. :D Ма какво сакаш имај мислење за мене, ја ти кажувам дека сум делумно во право. Кажав дека не оценувам филм и нема да оценувам, пошто и цело време ќе ме копка дали овака било, дали така било, па ќе се предомислам дека сепак не е добар толку за таа оцена... заеби. Филмовите ги делам по тоа дали ми се допаднале или не, или пак ми биле за тепање време само. Крај на приказната. :D
Во право си, гледај си тоа што сакаш да гледаш, па биле и комедии со Сендлер. :D
Ако некој филм не ти се допаѓа, не ти се допаѓа и тоа е тоа, не мора толку нашироко да си се објаснуваш. Ла ла ленд мене лично многу ми се допадна, али не гледам поента да форсирам некого кој го изгледал и не му се допаднал.
Постирај повеќе во Френдс, ми се прави ден кога ќе начекам мислење од тебе онаму. :LOL:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.231
Ekvivalentot na toa bi bilo: shumeca za lajkovi gotvis, samo za na forum, idi kupi si burek bidi normalna, ne se potresuvaj...

A ti u testeninite srce si ostaila.

10 strani se raspravate a ne se sfakate. Filmot dali e dobar ili ne voopsto ne e pod prasalnik. Na nekoi im se dopaga na nekoi ne. Ko i za sve u zivotot. Se umesuvam bidejki znam deka nikoj od podforumov ne gleda radi moda. Ili ocenuva po toj kriterium. Neame fejkeri ko sungerot bob kaj nas.

--

Abe prevod za daniel blake koga?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Јас го немам уште гледано La La Land, во принцип несакам мјузикли ама после Les Miserables (кој беше партали од филм), би го гледај само од радозналост.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ако се исполни ќе треба да не се пушта на форум дотичната, за жал.
Немам намера да ја продолжувам оваа телевиса презента дискусија со тебе до недоглед.
Коментарите и провокациите мене лично не ми сметаат, ама мене овој подфорум ми е e-дом веќе 6 години, и нема да дозволам истиот да се сквернави и полни со шунд и персонални бифови. вот и џимеј знаат колку време јас поминувам овде, колку сум му посветена и како ги доживувам сите активни членови што постираат низ темиве. Немам намера истите дополнително да ги замарам со празни постови, понатамошни цитирања кај што јас ти објаснувам едно, а ти толкуваш друго.
Ти пишав ПП, доколку имаш било што, што сакаш да ми кажеш, или има нешто што те интересира и сакаш да ти го аргументирам, ќе те замолам во корист на целово наше комјунити да се обратиш таму.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
La La Land е срање филм!

(не ми е гледан бе, само пробувам како че звучи од ко че го изгледам)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.210
Поени од реакции
37.847
По, по, по, по, по... Сте се расприкажале ептен. Прво зедов да ве цитирам, па после избришав се што цитирав зашто повеќето поенти за цитираното некој веќе ги доловил. Само 2 нешта:

@Corvus и @grande-juve - само ако не сте викнале за во Тренд! И така сега тука сум, преку улица, само да ве видам седнати без мене, ко ќе ви излезам со еден стап... :ROFLMAO:

@shumecha.tableta - никој немаше да ти го чепка мислењето од темата од која "не сме требале да те чепкаме", да не го формулираше толку погрешно тоа мислење. И според мене, ако бараме кој прв почна - ти беше, зашто со други зборови пиша дека пола и повеќе од луѓето во подфорумов сме помодари и инкомпетентни, т.е. дека не знаеме сами да изградиме мислење, та ни се свиѓаат филмови само заради тоа што на некои други им се свиѓаат истите. И јас се почувствував навреден, искрено, па така, извини, ама си го бараше. И не зборувам за компетенции тука во поглед на филмско образование - сум рекол, со ислучок на @џимеј , сите останати сме повеќе или помалку "некомпетентни" да зборуваме за филмови, ако гледаме кој има формално филмско образование. Но зарем сериозно мислиш дека моите 1000+ и на гранде 2000+ изгледани филмови во животот не оставиле траг, дека не значеле ништо за нас обајцата (на пример)? (n)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сега не сум активен во овој подфорум и генерално нити бев прозван нити умешан у нешто, не постирам од x причини нема везе - ама порано додека постирав го знаев како нај кул место каде горе доле сите се коректни и умерени во ставовите - без разлика што сме се расфрлале со термини и сме се натегале - најлабав подфорум е, така да гледајте да остане така, cheer up и гледајте го Arrival :cool:

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Чекајте малце другари. Каде поточно во постот од другата тема, јас конкретно наведов дека сите од форумот сте помодари? Или пак реков, еј вие од форумов немате свое мислење? Да, првото мислењето ми беше општо и секој можел да се навреди, моја грешка. Можеби требаше да напишам во заграда освен за тие тука што пишуваат? Не таргетирав ниту една група јас. Едноставно такво мислење имам општо за филмот, сметав дека е исфорсиран. Пред да го напишам мислењето, врска немав дека на вас толку многу ви се допаѓа, дека ќе ве навреди толку или пак ми беше во план да разглобувам понатаму. Скролав по форумот, не видов тема за него, па таа ми изгледаше најприкладна во моментот. Каде имате дискутирано конкретно за тој филм - не знам. Форумов јас скоро ич да не го пратам. Во тој момент бев изреволтирана од икс личности во мојот живот, затоа што не сакаат да одат во кино, освен ако не е Ла ла ленд или 50 нијанси, затоа што им е битно да си стават сликичка од филмот. За другите не сакаат да слушнат, затоа што гледаат филмови што се само моментално главна тема. Сега може ќе кажете такво ти е друштвото, бла бла бла... ама вистина е така со многу луѓе. Вие бар ако гледате повеќе филмови, знаете каква е реакцијата кога ќе спомнете црно бел филм на повеќето, не? Ќе те прашаат во кој век живееш, дали филмот е со 180 пиксели. Од таа гледна точка се изнервирав, затоа што се гледа само тоа што е „ин“ моментално. Кога веќе го спомнав филмот Мементо, едвај, значи одвај ги натерав за да го гледаме затоа што е 2000 година. Со кого и да правам муабет, ги гледаат само тие што се моментално актуелни и точка. Еве, не знам ниту 50 нијанси дали го сакате тука, (искрено се надевам дека не) ама јас не го сметам за доживување во кино да одам и да гледам порнич со чат пат муабет. Само да не се сврти темава и за тој филм, ќе ве молам.
П.С. се' уште се држам до тоа дека ако некој филм му се допаѓа на одреден член, тоа не мора да значи дека на сите ќе им се допадне. Да, секоја чест што имаат изгледано повеќе филмови, знаат многу повеќе глумци и се' тоа, ама сите си имаат различни критериуми за добар филм и нема потреба веднаш да се напаѓа друг член затоа што има спротивно мислење од неговото, па да треба сите да се водат по неговото мислење, а останатите да бидат линчувани, затоа што имаат контра мислење.

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Ла ла ленд е медиокритетен мјузикл. Нема памтливи песнички, причата е мех, убава сценографија и кореографија, ја боље пејам од Гослинг и филмот ќе го заборавам за пола година. Не е лош, ама не е ништо посебно, слично добар ми е колку што ми беше „Cafe Society". Како и повеќето филмови што излегоа 2016-та со часни исклучоци, едно шесче може да добие. Освен „Neon Demon", „Hell or High Water“, „Sully" и „Endless Poetry", другото беше или шевче или политички коректна бљувотина.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ла ла ленд е медиокритетен мјузикл. Нема памтливи песнички, причата е мех, убава сценографија и кореографија, ја боље пејам од Гослинг и филмот ќе го заборавам за пола година. Не е лош, ама не е ништо посебно, слично добар ми е колку што ми беше „Cafe Society". Како и повеќето филмови што излегоа 2016-та со часни исклучоци, едно шесче може да добие. Освен „Neon Demon", „Hell or High Water“, „Sully" и „Endless Poetry", другото беше или шевче или политички коректна бљувотина.
Чим Hell or High Water ти е надпросечен, колку ти е просечен животот? :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.231
Чим Hell or High Water ти е надпросечен, колку ти е просечен животот? :)
gluposti
Hell or high water od site izgledani nominirani e najdobar
Mozebi tamu nekade so lion
Pa posle arrival ko prosek, hacksaw ko klise, moonlight za koj ne ni bese gajle i tamu najdole manchester na dnoto

Fences, la la i hidden figures uste ne sum gi.

Deadalus dzirni gi handmaiden i elle.

Z

zmej gorjanin

Гостин
А ти си доказ дека квантитет на изгледани филмови нема врска со квалитет. :)

D

Daedalus

Гостин
Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom