H
Дека за Челзи е муабетот, да не пишувам таму.Ова е интересен муабет. Дали Конте наследи квалитетен тим? Другото не го дискутирам зошто самиот твој одговор(aко е искрен и на место) ќе даде одговор уште на десетина прашања.![]()
Кaкo бе нaјкoмплетен. Акo правиме реaлнo, 5 прoсеци има вo прв тим. Мoзес, Луиз, Кејхил, Алoнсo, Педрo. Па и Куртoa и Кaнте се прoсеци според некoи членoви тука. Oвa штo гo прави Кoнте е истoтo штo гo прaвеше Мурињo сo прoсеците oд Интер (oсвен снaјдер). Нaјбитнa рaбoтa е штo им ги сoгледa слабостите, виде каде се силни и ги искoрити мaксимaлнo, Спрoтивнo на се штo беше Мурињo лани.Wrong. Челзи има убедливо најкомплетен состав од сите екипи во ПЛ. Лани дефинитивно имаа проблем со Мурињо, не може да заборават да играат кога претходната титула освоија. Немаа ни многу истрошени играчи, освен Иванович, и донекаде Кејхил. Така да паѓа во вода тој муабет дека имал потреба од страшни средства Конте, едино го препороди Мозес кого го шетаа по позајмици.
Беше едногласен ФК Челзи, што е и нормално, алиби мора да се има.
Може да се каже дека има најквалитетен, точно е тоа.Wrong. Челзи има убедливо најкомплетен состав од сите екипи во ПЛ. Лани дефинитивно имаа проблем со Мурињо, не може да заборават да играат кога претходната титула освоија. Немаа ни многу истрошени играчи, освен Иванович, и донекаде Кејхил. Така да паѓа во вода тој муабет дека имал потреба од страшни средства Конте, едино го препороди Мозес кого го шетаа по позајмици.
Беше едногласен ФК Челзи, што е и нормално, алиби мора да се има.
Спореди го Челзи позиција по позиција со конкурентите(топ6 екипите) и ќе ме сфатиш на што алудирам. Челзи има 3 класи појак тим од тогашниот Интер.Кaкo бе нaјкoмплетен. Акo правиме реaлнo, 5 прoсеци има вo прв тим. Мoзес, Луиз, Кејхил, Алoнсo, Педрo. Па и Куртoa и Кaнте се прoсеци според некoи членoви тука. Oвa штo гo прави Кoнте е истoтo штo гo прaвеше Мурињo сo прoсеците oд Интер (oсвен снaјдер). Нaјбитнa рaбoтa е штo им ги сoгледa слабостите, виде каде се силни и ги искoрити мaксимaлнo, Спрoтивнo на се штo беше Мурињo лани.
Јас зборев конкретно за екипата, а не како Конте ги вклопил и како функционираат. За неговото водење никој не може никаква замерка да најде, јас реагирав поради тоа што се прикажува како Челзи да има тим како Лестер лани, па и дека демек без трансфери Конте прави некое светско чудо, како Раниери лани. Тоа не држи воопшто вода.Може да се каже дека има најквалитетен, точно е тоа.
Ама пак, џабе најквалитетен состав ако нема хемија во тимот и план/систем за игра, може тоа да се види по некои тимови моментално. Затоа и во ситуацијава Конте е најголемиот фактор.
Лани играчите и тренерот беа две различни приказни, сега со Конте секој си има насока и цел тим игра дисциплинирано во систем, а во добро огранизиран систем и не толку квалитетни играчи си играат добро.
Стоунс е поквалитетен од Луиз? Гундоган подобар е од Канте? Ибрахимович и Коста, тотално еднакви, дури Коста и поквалитетен е. Батали колку пари се платиле играчите, Челзи на хартија има најдобар тим и тоа е факт.Најквалитет тим имал Челзи??? Сити И Јуанјтед потрошија трилиони, Донесоа Погбовци Ибрахимовичи, Стоунси, Гундогани итд. Ние едино се засиливме со Канте, го вративме Луиз и донесовме просек како Алонсо. Ако ги мериме на хартија тимов би требал да зарши зад Јуанјтед и Сити...
Се разбираме де, имаа квалитетен состав и тоа е тоа.Јас зборев конкретно за екипата, а не како Конте ги вклопил и како функционираат. За неговото водење никој не може никаква замерка да најде, јас реагирав поради тоа што се прикажува како Челзи да има тим како Лестер лани, па и дека демек без трансфери Конте прави некое светско чудо, како Раниери лани. Тоа не држи воопшто вода.
Бате, ти дали разликуваш тим на хартија и тим на терен? Дали се сеќаваш пред да почне сезоната дека Пеп ќе се прошета до титула, Манчестер со Мурџо и со Ибра ќе се втори, па и во трка за титула, а Челзи ќе се бореше за 5то место. Сега, демек, Челзи бил најквалитетен. Какви кралови има на форумов значи, стварно. Ајде да почнеме со Сити и Челзи. Пред почетокот на сезоната, Челзи беше подобар само на две позиции, голманската и азпиликуета (каде и да игра), а тука не го ставам Канте бидејки беше само „црнец без мозок што многу трча и такви има милион„. И ова беше мислење на повеќе од 70% од експертите на Кајгана. Сите други беа истрошени играчи што ќе треба да се задоволни со Лига Европа. И сега се навраќаме, дали биле добар тим или Конте ги има добро составено? Јас мислам дека беа добар тим, но без Конте, немаше да мрднат погоре од 7мо место, а и сега Коста ќе беше во Кина и Азар во Реал. А и болдираното, жити се одговори ми на прашањево: Ако беа толку класи послаби, зошто фатија Скудето и ЛШ?Спореди го Челзи позиција по позиција со конкурентите(топ6 екипите) и ќе ме сфатиш на што алудирам. Челзи има 3 класи појак тим од тогашниот Интер.
Јас зборев конкретно за екипата, а не како Конте ги вклопил и како функционираат. За неговото водење никој не може никаква замерка да најде, јас реагирав поради тоа што се прикажува како Челзи да има тим како Лестер лани, па и дека демек без трансфери Конте прави некое светско чудо, како Раниери лани. Тоа не држи воопшто вода.
Стоунс е поквалитетен од Луиз? Гундоган подобар е од Канте? Ибрахимович и Коста, тотално еднакви, дури Коста и поквалитетен е. Батали колку пари се платиле играчите, Челзи на хартија има најдобар тим и тоа е факт.
КуртоаЧелзи има 3 класи појак тим од тогашниот Интер.