Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.377
Поени од реакции
43.190
како не ве мрзи да ги ставате филмовине на летер, направив акаунт и кога ќе ми текне на илјадниците филмови што ги имам изгледано дека мора да ги ставам еден по еден се откажав и од летер и од све.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.377
Поени од реакции
43.190
како не ве мрзи да ги ставате филмовине на летер, направив акаунт и кога ќе ми текне на илјадниците филмови што ги имам изгледано дека мора да ги ставам еден по еден се откажав и од летер и од све.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
хехе овие letterboxd само за pro корисници направиле можност за import на листи
може од imdb export да се направи па после import тука ама го направиле само за тие што платиле
педери

на listal.com си направив акаунт import без проблем се прави дури и на рејтинг направи импорт
овие летербокс пари бараат, нема пари на ви еден бокс

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
жртвуваш неколку саати во неколку дена и после си раат
мада и мене ме мрзеше, друг ми ги ставаше :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ќе оди некој на фестивалов на Британски филм?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Шо фестивал е тоа,дај некое инфо?

ФЕСТИВАЛ НА НОВ БРИТАНСКИ ФИЛМ
16– 19 ФЕВРУАРИ 2017 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР
Придружете ни се на PlayUK, единствен меѓународен фестивал кој го слави британскиот филм. Од 16 до 19 февруари, публиката во шест градови во регионот ќе може да проследи десет премиери на филмови на британски автори, кои привлекуваат големо внимание на најпознатите филмски фестивали во светот.

Почнувајќи со „T2 Треинспотинг“ на отворањето на фестивалот, во период од четири дена илјадници страствени љубители на киното ќе имаат можност да ги доживеат најдобрите современи британски играни и документарни филмови.

Со своето силно влијание врз нашиот секојдневен живот и на начинот на кој зборуваме и се шегуваме, британската кинематографија со децении претставува единствен феномен во глобалната современа култура. Таков феномен заслужува несекојдневен формат.

Фестивалот PlayUK се одржува истовремено во шест градови од регионот, со прикажување на десет филмски премиери точно во исто време во Скопје, Белград, Подгорица, Призрен, Сараево и Тирана - ширејќи го британскиот филмски жагор низ целиот регион.

Програма

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Nocturnal Animals тапа. Како да се брзало да се направи. Талентот на Џејк и Ејми потрошен за џабе.
Филмот очајнички се обидува да синхронизира две приказни.

И многу јасно дека ова ќе го прочитам уште во првото review
However, as one reviewer has already alluded to, the film feels like it is desperate to say something, but ultimately says very little.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Nocturnal Animals тапа. Како да се брзало да се направи. Талентот на Џејк и Ејми потрошен за џабе.

Бооооо, тапа :(

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208

Како малце кажува? Супер си ја доловува поентата. Добра relationship приказна а и добар трилер во исто време. Естетски преубав а и јака детализација во кадри.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Како малце кажува? Супер си ја доловува поентата. Добра relationship приказна а и добар трилер во исто време. Естетски преубав а и јака детализација во кадри.
Како малце кажува ќе го прашаш ривјуерот.
Мене не ми долови никаква поента филмот, ниту ме поврза со карактерите.
Јас вакви, или барем на ваков начин рилејшншип приказни не сакам да ми се раскажуваат.
Добар трилер првата третина од филмот. Потоа се одеше надолу.
Да не збориме за глупавите одлуки на ликот на Џејк.
Што беше естетски убаво во филмов? Сцената што почнува во 58 минута?
Почетната сцена што нема никаква врска со филмот и е ставена само затоа што режисеров се занеусва дека е Дејвид Линч?
Каде виде јака детализација во кадри многу ме интересира?
Кој кадар ти покажа јаки детали?
Единствено
една-две сцени со мртвите тела

Следново не би го дозволил ни режисер почетник
https://webmshare.com/8yo9q

Дополнително, на 2-3 места забележав зборење од лик, а во моментот ликот е покажан со затворена уста.
И не, не се оние сцени каде што се „преплетуваат“ работите.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
е па холивуд веќе нема идеи па одамна почна да прави римејк на секој попознат филм

важно пари да се прават, мора нова роба да се исфрла на пазарот
и така дебилната америчка публика се ќе проголта

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.701
Поени од реакции
34.238
Почетната сцена што нема никаква врска со филмот и е ставена само затоа што режисеров се занеусва дека е Дејвид Линч?
Tom Ford. Tipce so prai odela, valda. Za bokserki znam 100%. Demek znae art. Zatoa scenata. Iznenaden sum od filmot. Ova mi ide ko da zema Rihanna da naprai film i da e dobar.

Mene mi se dopadna a sega odkoga legna duri i poveke.

Interesen nacin na raskazuvanje i mnogu dobar impakt imase krajot. Toj mi go napravi filmot. Ako sme go razbrale isto. Unikatna atmosfera, odlicni glumci i dobra prikazna. Od mene ima 4/5.

https://letterboxd.com/colonelmortimer/film/toni-erdmann/

Likov e car.

Kajgana Shop

На врв Bottom