Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сметајте ме за ненормален, линчувајте ме јавно на плоштад ако сакате ама..

American Honey > La La Land

мислам дека по гледањето на Moonlight и Manchester By The Sea веќе ќе можам да кажам кој ќе си стое на врвот, вака и после Ла Ла, American Honey ми остави повеќе впечаток.

9/10 од мене за La La Land, филмот е преубав да не се лажеме, како што и мислев, прекрасна режија, кинематографијата врв, музиката исто ненормално добра, ама нешто ми фалеше, она нешто што после гледањето на Whiplash, ете и American Honey ми се идеше уште три пати да го пуштам филмот после тоа (што со Whiplash) и беше така, поради тоа што во недела дена може со 3-4 пријатели го изгледав само за да им ги гледам реакциите. Со тоа можам да кажам дека Whiplash од перспектива на како тоа влијае врз гледачот, мислам дека е посилен филм од La La Land. Не ги споредувам многу и двата, иако музиката е доста застапена и таму и таму, сепак сосем различен концепт имат иако едно е јасно дека Шазел сака да си игра со мечтаењето, остварувањето на соништата и борбата за успех.

Крајот беше преубав, да го гледав во кино, што не успеав, сигурно уште поубав впечаток целиот филм ќе ми оставеше. Ема Стоун и Рајан се преубав пар, пленат со хемија, ненормално уживам да ги гледам само нив двајца да ги има на екран два часа ќе ги гледам и нема да трепнам, но далеку од тоа дека имаат Оскар перформанс, номинација можеби, но награда никако.

Сега го изгледав (некој конечно стави анг превод) за Hacksaw Ridge. Wow. Мора да има награди и за него на Оскарите,
Ја мислам за звучни ефекти/монтажа би требало да биде сериозен фаворит, звукот во кино беше фантастичен..

@MyloXyloto штета што на скринер си го глеал, го пуштив и ја на скринер баш да видам како е, не се споредуе..
Инаку за мене Виплеш е динамитска бомба од филм, али Ла Ла е друго чудовиште, повеќеслојно и пораскошно.. и по две недели уште ми седи у глава.

И препорака за сите кои уживаа во Ла Ла Лендот, првиот филм на Шазел, сиромашен со буџет али голем во душа(иначе не постои превод за него али не е ни толку битно)

И за крај, го глеав Џеки, некако мех у смисла дека поише очекуев.. ок си е филмот, убаво стокмен, Натали супер си одлуми(ако не ја знам вистинската Џеки шо праела и како се однесувала), али не се поврзав со Џеки, некако музиката ко да не ми одговараше(репетативен саундтрак у стилот на Лобстер), и што знам, онака само ми помина... 6 иполче

Whiplash беше добар филм, да, но La La Land за мене е скалила, скалила погоре. Многу позрело, поцврсто, покомплетно остварување. Рече Шазел, или некој од продуцентите, не се сеќавам, на доделувањето на Глобусите - пред да почне да се снима филмот, кога ќе кажеле дека намерата им е да снимат оригинален мјузикл сместен во Лос Анџелес им се смееле и ги правеле луди заради фактот што темите во мјузиклите се до таа мера исцрпени, што било незамисливо да се направи нешто ново, што не е веќе видено. И успеале! Шазел е магионичар, дефинитивно. А La La Land за мене не е најдоброто само од 2016, туку едно од најдобрите филмски остварувања во новиот милениум.

American Honey беше cute, feel good филмче, La La Land е филмиште, нешто што нема да биде заборавено и по 50 години.

Си отиде Мiguel Ferrer

miguel-ferrer16662_20110820052910.jpg

Солиден глумец, скоро секогаш епизодист, но никогаш незабележлив. Присутен во извесен број добри филмови и серии. Можеби малку потценет. Лесна му земја.

Split(2017)
Rating: 7.7/10 - ‎7,283 votes

Какви се не филмови помина се надевам дека е нешто навистина посебно+Џејмс Мквој(ваљда го утнав презимево али останува :love: ) башка го пофалија индиецов дека се враќа во голем стил ќе вииме

yIzQZTZ.png

Првично сакав да напишам мини рецензии за филмовиве ама ме фати апла голема мрза така да само ќе ви ги уфрлам во темава со препорака да ги гледате.

Одамна е поминат хајпот за овие филмови :D
У секој случај не е лошо ако некој ги пропуштил.

Кој што сака нека каже, за мене убедливо најдобриот Џокер.

Heath Ledger passed away 9 years ago today. Rest in peace!

Прегледај го приврзокот 163976

Спремив говор ми пропадна у вода....
Ќе одвојам една сцена иако нема што да се истакнува бидејќи секоја секунда од филмот е вредна за истакнување ама конкретно у случајов......
Ова е еден од коментарите
70 people in a hospital in Syria are killed by a US Air strike and no one bats an eye. 70 people are run over by a truck in first world Paris and everyone loses their minds!
Можеби гу утнал градот но не и поентата како совршено се усклади ова реченица во секојдневието

040c994673d9e355788f746627ddf00b.jpg

и уште еден многуте интересни кој може да се прочитат под секоја сцена што е ставена на јутуб...

Joker is completely right... He told the press that his plan was to blow up a hospital, so they didn't panic and they evacuated all the hospitals and handled the situation perfectly. But as soon as he says, "I have the mayor hostage and he's going to die" everyone loses it and they don't know what to do, so they resort to Batman, someone they originally perceived as a criminal street thug. "They need you right now, but when they don't, they'll cast you out" And what happens after the Dark Knight, after the threat is eliminated? They blame Batman for Harvey's death and he becomes Most Wanted, until Bane's uprising and nuke threat happens and they need Batman again, so they worshipped him as their savior and depended on him again, and the endless cycle continued. Batman faked his death at the end of TDKR because he knows that the city can't keep depending on some masked vigilante forever, and that the city can go on by themselves now that the main threats were eliminated (R'as Al Ghul, Joker, and Bane). My point is, Joker pretty much predicted the plot of the rest of this movie and it's sequel in one scene alone.

Ми недостига ко да ми е роден брат у пичку матер кој знае што ќе се случеше со неговата кариера да останеше жив :place::place::place:

кој знае што ќе се случеше со неговата кариера да останеше жив :place::place::place:
Ќе останеше нешто натпросечен актер.
Боље му е вака.
Него, со тебе што правиме?

Ќе останеше нешто натпросечен актер.
Боље му е вака.
Него, со тебе што правиме?
Барем од тебе не очекував вакво мислење за Леџер, зашто збориш така? Па он и пред The Dark Knight имаше супер улоги, сеа имаше и некои утнати улоги, ама мислам дека Леџер во поглед на кариерата нагорно ќе прогресираше.. нешто како Метју Меконахи.

Ууу јак A Monster Calls. Прво се мислев дал да го гледам, ама кога видов дека е од режисерот на The Orphanage и The Impossible одма го спуштив. Чуден микс на жанрови и тематика, навидум веќе виден, а сепак различен. Едина мана дрвото плукнат Грут беше, ама прекрасно звучеше со гласот на Нисон. 8ка.

Bajona i McDonagh ми влегуваат полека во омилени режисери. За тие што не им е гледан, еве го краткиот филм од McDonagh, негов првенец со Брендан Глисон во главна улога

Исконтактирав неколку фирми по мејл, меѓу кои и овие што ги спомна. Баш да видам што ќе ми вратат. Гледам и во србија е околу 50 евра. Се надевам дека ќе најдам некој што го прави ова и во македонија. Или барем во најош случај да најдам соодветен топачки кабел со термостат па ќе го правиме сами.

Гранитерм немаат монтажа:
имаме дански грејни кабли од DEVI.

DTIP 5,2m - цена= 5000ден.
DTIP 7m - цена= 5300ден.
ТКБ85 термостат - цена=1900ден
или

Саморегулирачки кабел/термостат кој што се сече на метро
1м - цена 700ден. плус приклучен сет 1000ден.
кај овој кабел не е потребен термостат. Кога се намалува температурата грее
Електролукс немаат монтажа:
Cena
1. 50 evra grejac silikonksi
2.Thermostat 20 evra​
Ми врати и контакт 2000, дека кај нив кошта сосе монтирање (изгледа) 7000 плус ддв. Тоа е забегано многу.

Ако има некоја пристојна понуда би прифатил да се оспособи постара (но одлична) клима. Ама за 8000 никако.

Муабетот продолжува, значи има опција за грејна жица за олуци да се монтира. Има на понуда како што рековме во гранитерм за релативно прифатлива цена да речеме. А ако не останува изборот интернет.

Многу фини опции се греач од овој тип кој на пример може да се залепи од долната страна дури и без да се отвора климата! И тоа кружен зошто е таман околу дупчето за истек на вода ќе дојде. А секако може и внатре ако е попристапна единицата.
Тоа е ова: http://www.ebay.com/itm/1W-5W-7W-13...hash=item58e72e719e:m:m4CLgrULnEIOrjsNJX0bckA
b8a1e154aba34bbb8084fc7f37aec253.png

Може да се поврзе на штекерче екстерно, или ако некој повеќе знае да се поврзе во единицата. Наједноставно можеби е да се земе едно термостатче за под нула и да се уклучи на самата единица на влезот за струја. Ако има некој идеја за поврзувањето споделете.

Други опции се ваков појак греач 200W силиконски
http://www.ebay.com/itm/Engine-Oil-...ash=item4af663bc4b:g:qAwAAOSwo3pWgkCy&vxp=mtr

Или ваков греен кабел да се намонтира внатре низ целата ако се отвара. http://www.ebay.com/itm/Heating-Cab...hash=item2376d542f1:m:mMZQnK3sWURen2e0wcSAEBA

Еве и такво кабелче сосе термостатче: http://www.ebay.com/itm/Safety-Auto...19926fd&pid=100033&rk=4&rkt=8&sd=152317543440

Изгледан и Moonlight. 9

Визуелна поезија, добро го нарекле критичарите. Прекрасна глума, и врвна кинематографија. Дека е нешто невидено, не е, изгледа ептен ја преценив Оскаровскава сезона, ама и ова не би рекол дека е најдобриот филм за 2016. Останаа уште Manchester, и Jackie, веројатно. Крајот беше навистина добар, она кога прашањето одамна требаше да биде поставено а тој го плесна тоа што се бараше. Јас не ја ни знаев содржината освен дека главниот лик е геј.

american honey >
не ме хејтајте, лани inside out ми беше #1

Црнци, гејови, уште некој малцински епитет му фали и сам да биде во конкуренција за Оскар.
До кога планира Холувуд да го цеди тешкиот живот на „обесправените“ во една од најлибералните држави во светот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom