Група Б (Шпа, Сло, МКД, Анг, Тун, Исл)

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 4 екипи ќе ја поминат групата?

• Шпанија

Гласови: 132 83,0%
  • Словенија

Гласови: 131 82,4%
  • Исланд

Гласови: 106 66,7%
  • Тунис

Гласови: 49 30,8%
  • Ангола

Гласови: 11 6,9%
  • Македонија

Гласови: 143 89,9%

• Вкупно гласачи
    159
Статус
Затворена за нови мислења.
Говорат успесите што ги има во кариерата.
А и со нас еве, кажи ми дали можевме да бидеме погоре на табелта? Јас без размислување би одговорил дека ова е маскимумот.Значи шпанија и словенија се пред нас во секој случај,а исланд и тунис се тука некаде.Епа ние сме пред тие што се тука некаде со нас.
Или да не случајно веруваш ти дека со друг тренер Талевски ќе бапнеше 4-5 гола и немаше да му паѓа од раце?ТОа е тоа, играчите тие се , а со нив ова досегашново е приближно до максимумот.Сеа ако веруваш ти и ако си од оние стручнаци што мислат дека секој напад можеме гол да го правиме и дека треба да имаме 0 изгубени топки и 15 одбрани на голманите тогаш подобро и да не се објаснуваме.
Поарно да не се објаснуваме затоа што нема што да се објаснува, исто бевме и претходно и кој и да беше тренер ќе бевме исто, не прави никаква магија.

Ова со величење на Колев заради една утакмица ми е :pov:

Утакмицата е сумњива у пм.
На не пасивен напад на 20 сек до крај шутираат а можеа до крај да ја држат
Мене најчудно ми делува фактот дека Исланд 10 минути не постигнаа гол за ние целосно да се вратиме во игра, како еден тука не се најде да ја пофали одбраната или Червар за таа заслуга. . Или нормално е една екипа да не дај гол толку долго време а претходно ни даваа голој на мајтап? Мислам дека не беше местена ама сумливи ми делуваа Исланѓаните во нападот каде многу аматерски и лабаво ни ги даваа топките

Поарно да не се објаснуваме затоа што нема што да се објаснува, исто бевме и претходно и кој и да беше тренер ќе бевме исто, не прави никаква магија.
Да, само што не.

Јас сум тотален лаик за ракомет, се воздржувам и од постови од што не разбирам, ама конкретно за денешниов меч мој впечаток и мое мислење е дека доколку селекторот рационираше малку со играта 7 на 6, односно доколку најдеше некој оптимум меѓу тоа во кој период истата да се игра, а во кој период да се остане со голман и да нападнеме 6 на 6, наптреваров ќе го добиевме минимум 3,4 гола разлика.

Мислењево ми е базирано пред се на тоа што доколку се погледне статистички, толку голови примевме само заради загубените топки во напад, кои потоа имаа последица сигурен гол за Исланд. Особено впечатливо е тоа што едно добри 5,6 голови што ги дадоа после наша изгубена топка, вината за тоа беше само немањето голман за голот, односно исланѓаните во голем од тие напади немаа шанса за брза контра и еден на еден со евентуален голман на голот, за да се вели дека техничките грешки и онака автоматски ќе резултираа со примен гол.

За целокупното првенство би требало да бидеме задоволни, бидејќи сме трети во групата и изигравме пристоен меч со Шпанија. Единствена негативност засега е убедливиот пораз од Словенија, ама тоа се прифаќа. Да покажеме заби на Норвешка и да бидеме во мечот активни, па макар и изгубиле на крајот ќе значи сосема позитивно првенство за нас. Евентуално 1/4 финале ќе биде голем успех.

Пак ќе кажам, сума сумарум со предностите од играта 7 на 6 и негативностите од истата игра, минус сме 2-3 гола. Мислам дека со игра 6 на 6 ќе победевме затоа што примивме еден куп голови на празен гол. Нема шанси тие голови да беа постигнати од позициона игра или од полуконтри. Исланд реално немаше никаква игра, сивило од репрезентација а беа на прагот на убедлива победа. Па 40% голови ни ги дадоа на празен гол.
Се сложувам дека Исланд можевме да ги победиме со 6 на 6, ама Тунис немаше шанси без 7 на 6. Едноставно со некои може да се игра со некои не. Исто сметам дека не треба да се игра цел натпревар вака. Кога водеа 4-0 слободно можеше да смени на 6. Или да се игра по 15 мин во прво и 15 мин во второ полувреме. Ама главна причина за оваа тактика мислам е што не игра Кузмановски. Со него во тимот (иначе е Кире, Карабатиќ и Хансен во едно за Талески, Нелоски и Дрог(р)ишки), и во напад и во одбрана, ќе можеше со 6 на 6 зашто он барем има јајца да шутира и има движење. Вака остана без голови од лева позиција. И малце голови од среден бек. Па мора да надокнадува вака. Со него во тим сигурен сум дека немаше да ја форсира оваа тактика толку.

Тие што пишувате дека некогаш требало 6 на 6 да играме, претпоставувам дека помислувате на тие акции каде што правиме грешка и ни даваат гол на празен гол ?? :D
Абе разбирате вие дека неможе Червар да предвиди дека ракометариве 10 напади ќе ги завршат со техничка грешка????
Разбирате вие дека имаше барем 4-5 ситуации каде што промашуваме чист зицер, и тие на контра/полуконтра ни пукаат гол поради играта 7 на 6 ??? Ете столе промаши и тие од гол на гол ни го збрцаа.. тоа прави 2 разлика.Што е тука Червар крив ? Да постигнел столе или пешевски гол ќе било нерешено, е арно ама промашиле и разликата оди на +2.
Да беа малце поефикасни нашиве во такви ситуации и со поммалце технички грешки ќе ги победевме со минимум +5 (ова во случај само ако не беше местена Х :D )

Ама само се повторувам од пост во пост, порано кога игравме 6 на 6 дали дававме по 17-18 гола? Па пак паѓале и Полска, сме мачеле репрезентации ко Шведска, Данска, Германија а просекот ни бил тука некаде 25-27 гола, никогаш 17-18 со силните репрезентации. Да плесневме некоја од трите европски репрезентации на светсково ќе речев сме отишле чекор напред ама вака не гледам разлика.
Тогаш Наумче беше во форма па и Жути повеќе, дури и Филип Лазаров се наоѓаше. Сега имаш деца на кои им е страв да шутнат. Затоа сега по 17-18 гола ќе дававме. Фластер на Кире и се паѓа во вода. Нема кој да шутне и нема кој да асистира за пикер.

Секако вие повеќе знаете од Червар тренер од светска класа. Ја ич го нејќам Червар ама греота е да не му се признае дека моментално со овој ростер и 0 клупа и голмани од домашни првентво стигна до 1/8 финале и тоа на 3то место во група. Сфатете дека ни фали квалитет во репрезентација како што фали и во Металург па затоа Лино ја користи таа тактика. Да има подобар ростер на играчи и он не е будала ова да го форсира цело време. Камо да го имавме Лино на предходните првенства подобар успех ќе имавме. Па ќе повторам ич го нејќам Лино ама секоја му чест за ова што го постигнув со ваков ростер на играчи.

Жути и Манасков најверојатно спремни за Норвешка :) За Манасков поголеми се шансите, ама и Жути немал сериозна повреда.

Јас неможам ама ич Н.З.С да најдам кога се браневме со 4ца во поле, а Исланд беше комплетен, како успеа Исланд да не дојде до позиција за шут туку да направат техничка грешка, а претходно не решетаа 6 на 6. Како екипата што до 40та минута постигна 24 гола, за 20 минути постигна уште само 3. Еден куп напади ги завршија со технички грешки што не се својствени ни за регионална лига, а дотогаш функционираа перфектно.

Ni robotite ne se perfektni..A 6 na 4 koga ne uspea da sutnat bese poradi toa sto Orkata fatil vrski kaj noviot soigrac i mu se lizna..Skapa greska napravi Sigurdsson.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom