Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Го гледаше некој Patriots Day, некако имам скепса кон филмот

B

Blade Torch

Гостин
Ај не ми изигравајте пизајзли, скринерите кои ги гледа цела академија ги сведовте на камера снимки. Последните 3-4 години се одлични скринерите, за драма не е воопшто проблем да се гледа на скринер, за сци-фи нормално дека е поарно да се почека блуреј. Ви кажаа, има луѓе што сакаат да им се интересни оскарите.
Патриотс Деј скринерот е ко блуреј, за разлика оф Фенсес кој одма го избришав. :ROFLMAO:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
The girl on the train не беше лош. Емили на ниво ко отепана пропалица. И не знам зашто се споредува со Gone girl воопшто, кога го изгледаа сите него беа во транс како може жена да биде таков психо, па плачки, па никад нема да се женам причи, но овде иаме бетер психо, али дека е машко нели, на сите ни е досадно и нема шо да се прави муабет. Се на се, солиден трилер.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ех бре буржоазија бреее. На најскапите карти одат на кино...
Јас вторник со душа чекам кино да видам, они за викенд...курва живот :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Colateral beauty a.k.a Try not to cry challenge. Многу мерак ми направи филмов (y) (y) (y) (y) (y) (и да, го поминав челинџот :D Има и поемотивни филмови нели али ептен емотивен и добар филм што и те смее и те растажува. Да си го гледате обавезно!)

Ла Ла Ленд - Дефиниција за Оскаровски филм ми е мене ова. Многу добар накај одличен. Слично и како Whiplash ми беше и овој. На моменти ОДЛИЧЕН на моменти...меееех. Се гледа дека за дијалози го бива режисеров (ако не се лажам сам си го има пишано сценариото и за ова), али пак не се концентрира премногу на такви работи. Ама нели, мјузикл е. И тоа не беше целосен мјузикл како Ле Мизерабл на пример.
Дефинитивно еден од најзаслужните филмови што ќе доминираат Оскари. Јас 5-6 пребројав гледајќи го филмов. Режијата беше свршавање. Ако сте од тие што се ложат на режија (јас не се сметам за ваков а пак ми имаше ОДЛИЧНА режисерки завршена работа филмов) ќе бидете презадоволни. Скоро ништо и да немам гледано друго од тоа што се смета за фаворитски филмови на оскариве..ама у старт знам дека Чизел...или како и да се вика режисеров го зима еден од најзаслужните режисерски оскари во последниве 5-10 години.
Единствено ми е што филмов има 3-4 10/10 сцени што се стварно одлични (вклучувајќи ја и последната што е fucking beauty сцена и сторителинг и камера ворк и кинематографија и се живо и диво) а остатокот е онака не до толку фантастичен, на моменти досаден на моменти просечен....за мене нели.

8/10 и со негледани останати оскаровски фаворити убеден сум дека ќе лапне Оскар за најдобар филм. Ако си замине со под 5 Оскари може до некаде и за разочарување да се смета.
Гледајте го, али не го гледајте со хајп или "Бооо шо ќе глеам сеа чоечеее..."

А и да...ако не сакате мјузикли и кјут романтични филмови...не мора ни да го гледате :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Добро бе, кај е темана за кои ти се најбоље филмои у 2016-та?
Пробај ова:
http://forum.kajgana.com/threads/Вашите-омилени-филмови-за-годината.82923/
Не е реална! :love:
Не дека не е срцка али Ема Стоун е по "да ја грабнеш и да бегаш" redhead од оваа :D

Kajgana Shop

На врв Bottom