НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Роуз не е во состав, најверојатно се скарал нешто со управата, ништо чудно и да го трејдаат.
Изгледа и Роуз ќе стани како Рондо,од потенцијална легенда на еден тим на крајот никаде нема да го собери и ќе го шетаат низ екипите како партал

G

garthok

Гостин
Тоа им се случува пошто егото им диктира. Треба да си ја прифатат улогата како играч од клупа моментално и да докажат дека можат подобро или пензија ко Коби ако не можат да играат така.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Ентони Бенет јадел нога од Нетс, сеуште не ми е јасно кој и како ја направи таа превара да е прв пик.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.378
Ентони Бенет јадел нога од Нетс, сеуште не ми е јасно кој и како ја направи таа превара да е прв пик.
2013 е најверојатно најслабиот драфт во историјата.. Ноел требаше да биди прв пик но нели се повреди па после ништо не се знаеше.. Бенет се очекуваше 4-10 пик да биди но еве Кавси сакаа да изненадат.. И Тристан му беше изненадување па еве барем тој добро испадна..

1. Бенет
2. Оладипо
3. Портер
4. Зелер
5. Лен
6. Ноел
7. Меклмор
8. Калдвел-Поуп
9. Брк
10. Меколум

Џианис (15) и Адамс (12) испаднаа најдобри

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
2013 е најверојатно најслабиот драфт во историјата.. Ноел требаше да биди прв пик но нели се повреди па после ништо не се знаеше.. Бенет се очекуваше 4-10 пик да биди но еве Кавси сакаа да изненадат.. И Тристан му беше изненадување па еве барем тој добро испадна..

1. Бенет
2. Оладипо
3. Портер
4. Зелер
5. Лен
6. Ноел
7. Меклмор
8. Калдвел-Поуп
9. Брк
10. Меколум

Најдобриот го заборави, Гобер(27)

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858

1. Бенет
2. Оладипо
3. Портер
4. Зелер
5. Лен
6. Ноел
7. Меклмор
8. Калдвел-Поуп
9. Брк
10. Меколум

Дипо не го исполни својот максимум сеуште, има многу да понуди ама некако ми стагнира.
Овие Портер, Зелер, Лен се класични епизодисти, нема ни да имаат нешто повеќе. Ноел го осакатија повреди, Меклмор е еднодимензионален атлета, Калдвел-Поуп е солиден играч, ама многу високо му е 8 место.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.378
Најдобриот го заборави, Гобер(27)
Добро де. Еве и Шредер сум го заборавил и тој е солиден плеј засега.. Сепак освен Џианис никој нема суперстар потенцијал..

Но затоа наредните два драфта ни донесоа играчишта
2014 (Вигинс, Паркер, Ембид, Лавин, Шарич, Гордон, Рендл, Капела, Ворен, Нуркич, Јокич, Богданович
2015 (Таунс, Расел, Порзингис, Окафор, Тарнер, Букер)

2016 слично ко 2013 личи доста слаб (еден потенцијален суперстар (Симонс) останато срање..

2. Инграм 3. Браун 4. Бендер 5.Дан 6. Хилд 7. Мареј 8. Крис 9. Пелтл 10. Мејкер

Рано е сеуште, но драфтот личи ужасен.. Не ме ни чуди што годинава никој не танка озбилно..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.831
Мојот човек Бади Хилд ќе биде играчиште во иднина.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041

1. Бенет
2. Оладипо
3. Портер
4. Зелер
5. Лен
6. Ноел
7. Меклмор
8. Калдвел-Поуп
9. Брк
10. Меколум

2013та се очекуваше да е тапа драфт, ама според мене испадна далеку над очекувањата.

superstar: Antetokounbo
star: Gobert, McCollum,
starter: Oladipo, Noel, Zeller, Caldwell-Pope, Porter, Shroeder
rotation player: Len, Plumlee, Dieng, Olynyk, Roberson, Hardaway, Crabbe, MCW, Snell, Nogueira, Hill

Просечен драфт има околу 15 вакви играчи. Овој како што изгледа има околу 20.

2014та исто се покажува како солиден. 2015та е еден од најдобрите во последните 20тина години. 2016та се согласувам дека делува катастрофално засега макар што е рано (додуша и се очекуваше тоа).

Досега како најслаб драфт во модерната историја важи драфтот од 2000.

2017та се очекува да биде фантастичен драфт.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
А што се дешава со Инграм?
Инграм по мене има потенцијал да биде како Џианис, само треба да се има трпение со него и он мора многу труд да вложи. Најмлад играч од овој драфт е во текот на сезоната наполни 19 години, така да сеуште физички не е оформен. Шутот малце механички делува дека му е расипан и ќе мора да го поправа летово, ама во одбрана е солиден ко за 19 годишно руки што игра 25+ минути. Атлета е и има доста долги раце што му помагаат во одбрана, размислува во напад и не форсира и исто многу битно не се плаши од контакт со помоќни играчи. Волтон му дава и да организира некои акции, така да се гледа дека веруваат во него. Пред некое време имаше утакмица скоро трипл дабл, му фалеше еден скок само, со што ќе беше најмладиот што го направил тоа (сега леброн е прв). Така да од него резултати идната или за 2 години.

Другиве рукија не ги пратам многу многу, ама знам дека браун е во тешка ситуација во контендер игра и неможе да дојде до израз, а од другиве очекувам барем солидни играчи да испадне барем од 7/10. Премногу се raw што би рекле американците, не се спремни за НБА играта.

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Мене ме бендиса засега Мареј од Денвер, барем она од што ја имам гледано, детето е страшен шутер

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Џабари Паркер колку има напреднато, некако брзо го отпишав и заборавив заради повредата, а 21 има дечкото. Има уште многу простор за напредок, единствено што би го кочело е што е некако измеѓу 3 и 4 позиција. Во Милвоки моментално не му игра улога, ама не знам во друг тим како би се покажал подобро.

G

garthok

Гостин
Куфос <3 Инаку руди геј волку не бил лепен до сега во цела кариера вкупно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom