Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.185
Поени од реакции
5.902
Нов пример на културно збогатување во Германија

ГДЕ ЈЕ КРАЈ ЛУДИЛУ? МИГРАНТ ГУРНУО ДЕВОЈКУ СА СТЕПЕНИЦА
Датум публикације: 08 декабрја 2016, 16:42

У немачком граду Нојкелн је мигрант, без видљивог разлога, гурнуо девојку низ степенице.

Она је силазила низ степенице подземног пролаза. Иза ње су се појавила четири мушкарца, мигранти. Изненада ју је један од њих шутнуо ногом у леђа и она је пала наглавце низ степенице.

Мигранти су мирно наставили својим путем као да се ништа није догодило.

http://srb.news-front.info/2016/12/08/gde-je-kraj-ludilu-migrant-gurnuo-devojku-sa-stepenitsa/
migrantot na videoto e bugarski drzavjanin so hristijansko ime (svetoslav), zenet covek so tri deca. trojcata koi se so nego vo drustvo isto se bugari.

PS
kolku naiven mora da e covek da poveruva deka covek vo avstrija siluval dete i go oslobodile deka ne go zboruval jazikot... covekot e osuden za siluvanje i se uste e vo zatvor i ke ostane vo zatvor. toa infoto demek go oslobodile (putin sto go spomna) nema vrska, vo sudenjeto imalo povise tocki, a kaj edna tocka ima nekoja greska i za taja vo 2017ta ke ima dodaten termin za se da bide regularno. no covekot normalno ne e sloboden i samo ke iskoci od zatvor za ostanatite termini pred sud, a inaku veke ja odlezuva kaznata.

PPS
imam kazano sto mislam, daleku od toa deka gledam pozitivno na celata situacija, nasprotiv zagrizuvacka e, no ne treba covek tolku lesno da veruva vo se sto se pisuva bez vrska od koja strana doaga informacijata. preocigledno e deka site strani sirat pogresni informacii. jas ne sakam mene nekoj da me lazi poradi sto nema sansa da siram nekoe info bez prethodno intenzivno da se informiram.

Последно уредено:

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
migrantot na videoto e bugarski drzavjanin so hristijansko ime (svetoslav), zenet covek so tri deca. trojcata koi se so nego vo drustvo isto se bugari.
Овој е Циган !

Тоа е мајка му.

Ова племе од питекантропуси треба да биде целосно депортирано во Индиja !

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.581
Поени од реакции
29.210
^ ^ ^ ^

Е тоа е дефиниција за вистински мултикултурализам, и никој ќе немаше проблем да живее на тој начин... Али од друга страна, ова во Европа преставува Мултикултурализам. И што е најтажно, постојат луѓе (читај: испрани мозоци) кои го оправдуваат ова само да не им ги повредат чуствата на "сиротите луѓе"

Да го пишував овој пост од Шведска, Германија, Белгија одма ќе ме направеа расист, фашист и исламофоб.
Постепено и кај нас се воведува забраната за критика кон странците и малцинствата.[DOUBLEPOST=1483037618][/DOUBLEPOST]
Овој е Циган !

Тоа е мајка му.

Ова племе од питекантропуси треба да биде целосно депортирано во Индиja !
Па сигурно дека е мангал. Сите бугари до сега што ги имам запознаено не биле вакви.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503

PS
kolku naiven mora da e covek da poveruva deka covek vo avstrija siluval dete i go oslobodile deka ne go zboruval jazikot... covekot e osuden za siluvanje i se uste e vo zatvor i ke ostane vo zatvor. toa infoto demek go oslobodile (putin sto go spomna) nema vrska, vo sudenjeto imalo povise tocki, a kaj edna tocka ima nekoja greska i za taja vo 2017ta ke ima dodaten termin za se da bide regularno. no covekot normalno ne e sloboden i samo ke iskoci od zatvor za ostanatite termini pred sud, a inaku veke ja odlezuva kaznata.

PPS
imam kazano sto mislam, daleku od toa deka gledam pozitivno na celata situacija, nasprotiv zagrizuvacka e, no ne treba covek tolku lesno da veruva vo se sto se pisuva bez vrska od koja strana doaga informacijata. preocigledno e deka site strani sirat pogresni informacii. jas ne sakam mene nekoj da me lazi poradi sto nema sansa da siram nekoe info bez prethodno intenzivno da se informiram.

А јас во ова спомнав некаде што е, дали е муслиман или нешто друго? Кажав само дека е ИМИГРАНТ. Имигрант може да биде секој без разлика на вероисповест, раса, народност. Неговата култура не соодествува со цивилизираното општество. А бидејќи западните земји милувааат мешање на сопствена култура со култура на дојденци се вика мултикултура. А ако неговата култура од неговото место каде претходно живеел е таква и слична и сака да ја пренесе на друго место, (во случајов во Германија на како на видеово), е веке предмет на дискусија во моментов од страна на останатите форумџии.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.728
Постепено и кај нас се воведува забраната за критика кон странците и малцинствата.
А тука народов на балканот (вклучително и Македонија) ептен ги заболе таквото за странците и малцинствата... Тука главна преокупација е како ќе се преживее на крај на месецот со мизерните плати што се земаат. Никој нема време да мисли дали некој се чуствува обесправено, или пак чуствата му се повредени... Јебига таков е менталитетот овдека, не живееме ние во богати држави како Шведска, Германија, САД па сега да се мислиме што ќе кажеме пред некој, а притоа да не му ги повредиме нежните чуства.

:)

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.185
Поени од реакции
5.902
А јас во ова спомнав некаде што е, дали е муслиман или нешто друго? Кажав само дека е ИМИГРАНТ. Имигрант може да биде секој без разлика на вероисповест, раса, народност. Неговата култура не соодествува со цивилизираното општество. А бидејќи западните земји милувааат мешање на сопствена култура со култура на дојденци се вика мултикултура. А ако неговата култура од неговото место каде претходно живеел е таква и слична и сака да ја пренесе на друго место, (во случајов во Германија на како на видеово), е веке предмет на дискусија во моментов од страна на останатите форумџии.
ti ja postirase prvicnata informacija i te citirav so kratka dopolnitelna informacija za slucajot. red baron me korigirase so podetalni informacii koi ne mi bea poznati. ne gledam tuka kade e problemot, golem del od komentarite se za toa koj od kade e i koja vera ja ima. tebe ako ne te interesira, mene me interesira i mozda i nekoi drugi clenovi na forumot.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.728
Го видовте видеото што MTV го пушти во јавност за време на божиќните и новогодишните празници? :)

Прво имаше масивен број на дислајкови, по што нивниот официјален јутјуб канал го тргна видеото... За да по некое време пак да го постави, ама со исклучена опција за коментирање и давање thumbs up/down. И по втор пат го тргнаа... Еве ви го во целост од некој рандом канал поставено на јутјуб, бројот на дислајкови ис соу демн хај :D

Моронс ТВ... Либералните души продолжуваат цврсто со плачењето и во новата 2017 година. Ах овој Трамп што им направи, им ги симна маските на сите што се "залагаа" за еднаквост меѓу расите.
Рекламава веќе не се емитува на нивниот канал, ама очигледно е дека ги изедоа гомната што си ги посрале.

Крокодилски либерални солзи... Мх, мх, мх, мх :')

Последно уредено:

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Го видовте видеото што MTV го пушти во јавност за време на божиќните и новогодишните празници? :)

Прво имаше масивен број на дислајкови, по што нивниот официјален јутјуб канал го тргна видеото... За да по некое време пак да го постави, ама со исклучена опција за коментирање и давање thumbs up/down. И по втор пат го тргнаа... Еве ви го во целост од некој рандом канал поставено на јутјуб, бројот на дислајкови ис соу демн хај :D

Моронс ТВ... Либералните души продолжуваат цврсто со плачењето и во новата 2017 година. Ах овој Трамп што им направи, им ги симна маските на сите што се "залагаа" за еднаквост меѓу расите.
Рекламава веќе не се емитува на нивниот канал, ама очигледно е дека ги изедоа гомната што си ги посрале.

Крокодилски либерални солзи... Мх, мх, мх, мх :')
Не им беа исклучени палците и коментарите и вториот пат кога го поставија. Не знам што си имаат помислено во моментот.
„Ебати нацистите! Како се организирале вака да ни даваат палци надолу? Дај да му направиме ресет, им помина меракот на фашистите, сега ќе го гледаат само нормални либерални луѓе со отворен ум.“
Или пак ова. :D

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не зезај САМО 1000 се, знаеш ли колку возила има во Париз, ништо не е тоа, нека се забављаат луѓето.
Запалени 1000 возила, ноќта помина без инциденти...
И Франција се врти кон прогрес, наместо уназадување со небитни вести.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.448
Позитивен пример за мултикултурализам, спој на тотално два различни света.
http://a1on.mk/archives/686796
Али Нора Аркавази курдска муслиманка и православниот Боби Додевски се заљубиле откако се сретнаа на калливиот граничен премин на почетокот на март, а четири месеци подоцна се венчаа, пренесува агенцијата Франс Прес.
http://telegraf.mk/zabava/zabava-zanimlivosti/ns-newsarticle-crkva-ora-coceci-kako-pominala-svadbata-na-kumanovecot-bobi-i-iracankata-nura-za-koi-i-svetot-dozna-video.nspx

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Секогаш имало откачени луѓе, тие не се позитивни примери, тие се исклучоци. Како и да е може да искешираат нешто од приказнава во следниве година, две. Сорос сигурно би спонзорирал филм, други би донирале за книга.

Kajgana Shop

На врв Bottom