Во Париз, во 2007 (пред 10 години) имаше регистрирани околу 6 милиони колиЗапалени 1000 возила, ноќта помина без инциденти...
И Франција се врти кон прогрес, наместо уназадување со небитни вести.
Чекај малце... тебе ти е сосема нормално што се запалени 1000 коли без причина?Во Париз, во 2007 (пред 10 години) имаше регистрирани околу 6 милиони коли
1000 возила се 0,016%
Излезете бе малце од населбите, прошетајте подалеку од Лептокарија некогаш.....
чоек то се 0,016% од вкупно возила во ПаризЧекај малце... тебе ти е сосема нормално што се запалени 1000 коли без причина?
Па незнам тогаш зошто толку се крена паника кога убија 130 души лани, кога само париз има над 10 милиони. Тоа е ништо.... 0,0013%чоек то се 0,016% од вкупно возила во Париз
знам дека бројката 1000 ти се чини грандиозна но споредено со можеби сегга и 6.500.000 возила во Париз е стварно безначајна.
Тоа е работа на париската полиција и сигурно дека ќе прават истраги, но не треба ти тука во Македонија да се плашиш или стрепиш. Процентуално сепак за парижани е тоа многу мал број, додека за нас, ехаа замисли во Прилеп да запалеа 1000 возила, ил во Охрид, па дури и са нашата престолнина - Скопје 1000 возила се импонзантна бројка, али за Париз не е.
јас не паничев[DOUBLEPOST=1483540061][/DOUBLEPOST]Па незнам тогаш зошто толку се крена паника кога убија 130 души лани, кога само париз има над 10 милиони. Тоа е ништо.... 0,0000013%
и 5 се 0,00025% од 2 милиониПа незнам тогаш зошто толку се крена паника кога убија 130 души лани, кога само париз има над 10 милиони. Тоа е ништо.... 0,0000013%
Гарант толку умираат дневно и од природна смрт.јас не паничев[DOUBLEPOST=1483540061][/DOUBLEPOST]
и 5 се 0,00025% од 2 милиони
и појќе можеби а ние овде судевме и осудивме куп луѓе за она шо природата го прави секојдневноГарант толку умираат дневно и од природна смрт.
Башка не се мачат, умираат инстантно...и појќе можеби а ние овде судевме и осудивме куп луѓе за она шо природата го прави секојдневно
Мене било која бројка над 0 за извршено кривично дело ми е грандиозна.чоек то се 0,016% од вкупно возила во Париз
знам дека бројката 1000 ти се чини грандиозна но споредено со можеби сегга и 6.500.000 возила во Париз е стварно безначајна.
Тоа е работа на париската полиција и сигурно дека ќе прават истраги, но не треба ти тука во Македонија да се плашиш или стрепиш. Процентуално сепак за парижани е тоа многу мал број, додека за нас, ехаа замисли во Прилеп да запалеа 1000 возила, ил во Охрид, па дури и са нашата престолнина - Скопје 1000 возила се импонзантна бројка, али за Париз не е.
многу си кревок за овој реален свет.Мене било која бројка над 0 за извршено кривично дело ми е грандиозна.
многу си кревок за овој реален свет.
Не би требало да следиш вести (освен можеби вести од светот на модата или кулинарството)
шшшш шшшшшш не мисли сега на тоа....[DOUBLEPOST=1483552017][/DOUBLEPOST]
Да, добра реалност, палење коли по улици за кур кејф.
А кибритите со кои палеле биле произведени во Франција или Пакистан?Гарант само 7% од починителите на овие варварски акти се Муслимани - тоа е нивниот процент у градот.
Да пишеше и 99,70% немаше да утнешИнтересен исто би бил и мал рекапитулар за верската припадност на починителите на тие палења. Најверојатно се едно 70% хистијани/атеисти французи.
Гарант само 7% од починителите на овие варварски акти се Муслимани - тоа е нивниот процент у градот.
Слушнав дека упалачите со Алжирски плин најубаво палелешшшш шшшшшш не мисли сега на тоа....[DOUBLEPOST=1483552017][/DOUBLEPOST]
А кибритите со кои палеле биле произведени во Франција или Пакистан?