Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.658
Сезонава му е 'Маркизио' на Аталанта додека Kessie си влечи аплаузи и публика (нешто налик Погба кај нас) овај е дефинитивно еден од најклучните играчи сезоната. Е сега дали е чудо за една сезона ќе видиме, ма да ми се бендисва кога купуваат Италијанци. Тешко Италијанците ја напуштаат италија за да играт фудбал негде странство :)

N'zozi јас сакам да го земиме али кој ме прашва мене :)
Знаев дека ќе ми дадеш некој ваков одговор, сеоски Маркизио, сеоски Погба, сеоски Гатузо... Али морам да признаам дека ми се исполни желбата и донесоа сеоски Давидс во тимот :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.815
Поени од реакции
17.761
Знаев дека ќе ми дадеш некој ваков одговор, сеоски Маркизио, сеоски Погба, сеоски Гатузо... Али морам да признаам дека ми се исполни желбата и донесоа сеоски Давидс во тимот :)
Таја е реалноста без него во средниот ред ми се некако како ние без Маркизио сеа рано е да полу сезона е можи другата полојна да испадни Пациенца (ако не игра кај нас :D не ми смета ).

Ринкон ми се бендисва многу мене вака од тек тук гледање :D

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.815
Поени од реакции
17.761
Roger Federer: "I'm following with passion the great old players like me, Gigi Buffon is an example, he motivates & inspires me." CorriereTV[DOUBLEPOST=1483391560][/DOUBLEPOST]Allegri's friend & mentor Giovanni Galeone "I think Max's cycle in Turin is over. I hope that he wins the Scudetto & then moves to the EPL."

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.815
Поени од реакции
17.761
Dybala is expected to sign a new contract until 2021 with a salary almost at the level of Higuain. [GdS]

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.815
Поени од реакции
17.761
Marotta "Rincon? The type of profile we were looking for. We are now happy with the squad. We also recovered Marchisio in October."

Marotta "Morata has an excellent relationship with Juventus, but there's nothing happening."

Marotta "With Dybala, we are in the phase of renewing his contract. There aren't any problems."

Marotta "We never negotiated for Gagliardini. He's a player that is non functional for our policy."

Zaza's agent: "Simone won't stay at Juve. Fiorentina, Milan & Lazio? We are talking about great teams, I'd love to be contacted by them."

Zinedine Zidane shoots down rumours that Alvaro Morata wants to return to #Juventus

Genoa are interested in Hernanes & Simone Zaza (to replace Pavoletti). [Corsport]

Zidane on Morata to Juve "I see him happy here because it's his home. I see him working well. I don't think its true but you've to ask him."

Marco Verratti’s agent admits “both #Inter and #Juventus” are attractive but “#PSG is an expensive boutique”

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Marco Verratti’s agent admits “both #Inter and #Juventus” are attractive but “#PSG is an expensive boutique”

Денес излезе и некоја вест дека е можно Пјаниќ да фати магла во Арсенал (зимски рок).
Во таа ситуација единствена прифатлива замена би бил Верати. Можат и финансиски да направат рокада.
Само шо нема теорија сите овие клубови да се откажат од овие играчи за продолжението во ЛШ.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ајде сега Челзи го сакале Алекс Сандро.
Осеќам дека ќе прекинам да читам вести до крајот на месецов.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
И стандард ако са будали, летово ќе ги продада Дибала, Сандро и ќе се мучимо со године и максимумот ке биде Сериа А ама овојпат ќе бидеме 1 или 2 :)

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Ако си отиде Дибала или Сандро кај мене Мората ќе го изгуби сиот респект собран од годиниве наназад...пишуваш добра книга и пред печатње ја фрлаш во бадникарски оган, не иде...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.658
Пјаниќ душа ќе испушти на сред натпревар ако замине во Англија... Не е тој за таков фудбал, башка екипите таму играат секој трет ден. Кај нас со овој распоред што го имаме се губи на терен од немање кондиција, а не пак во Англија кога ќе ги игра тие мики маус куповите против Милвол или Јеовил.

За Сандро е чиста шпекулација, ништо повеќе :)... Читав деновиве планирале да му дадат нов побогат договор.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Пјанич уште нема заиграно како што треба веќе го продадоа во Арсенал. Добро тогаш чим веќе Арсенал ќе го зема Пјанич тоа ваљда значи трампа и Озил доаѓа во Јувентус. :)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.815
Поени од реакции
17.761
Чисти шпекулаци за време на зимски рок, мора да се читата порталите и весниците :)

Pol Lirola has won the second edition of the Young Bianconeri - Best Player award for 2016. Had a fantastic year. Very promising.

[DOUBLEPOST=1483474022][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Незнам зошто ама мислам дека овој Ринкон ќе направи бум кај нас, против нас искина кој гледал знае за што зборувам колку го пцуев тој натпревар нек си ебе матер, опасна фаца има и мислам дека ќе биде нешто налик Раџа кај Рома, останува да видиме али мислам оти позитивно ќе изненади дечково :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom