Гуми (пневматици)

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
2.3 предни 2.0 задни за отворен пат и товарен, 2.0 предни и задни за градска! твоето мислам дека е премногу!
Му го знаеш возилото и си проверил колку му е препорачано или тресеш од памет?

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
На возилото пишува 2.1 до 3 патници, нетоварено, и 2.3 до 5 патници, ама Michelinot го возев 2.1 и напред и назад. Новиве Sava во салонот ми ги наместиле дури 2.6 напред назад??? мислам дека тоа е многу

Член од
27 октомври 2015
Мислења
253
Поени од реакции
60
На возилото пишува 2.1 до 3 патници, нетоварено, и 2.3 до 5 патници, ама Michelinot го возев 2.1 и напред и назад. Новиве Sava во салонот ми ги наместиле дури 2.6 напред назад??? мислам дека тоа е многу
и јас мислам дека е многу![DOUBLEPOST=1479673889][/DOUBLEPOST]@marchesk ти одговорив на постот па го избришав, извини може и ќе сватиш!

Последно уредено:
K

kicodarker

Гостин
Decki zemav sava eskimo hp 2 ama deckive more gi napumpalen 2.6? Neli e mnogu toa?
Кaј мереше декa се 2.6? Акo беше нaбензискa не се бaзирaј oти неим се тoчни иди нa некoј вулкaнизер или мoтoцентaр ќе ги прoверaт дaли се вo ред.

Сo Сaвa луѓе се зaдoвoлни oд зимските ескимo декa се меки гуми летните се кривaт и пуштaaт меур стрaничнo.

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Предлог зимски гуми 205 - 55 - 16.
Ми предложија гуми од фирмата Torque кинески гуми ама се произведуват во грција 60 евра од гума.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ми предложија гуми од фирмата Torque кинески гуми ама се произведуват во грција 60 евра од гума.
Никако, земи подобро тигар или сава отколку кинески изрод гуми ... живот може да ти однесе лоша гума. нема играчка
Башка што цената на тие ноунејм неверхрд гуми е прескапа јеботе
еве отприлика цени за твојата димензија, па земи си од пнеуматик, еуро гума, олимпико и слично сосе монтажа
http://egumi.mk/mk/index.php/rezultati-od-prebaruvanjeto/search?option=com_virtuemart&search=true&view=category&mcf_id=97&sc=1&cpi[]=5&cv5[]=18&cpi[]=4&cv4[]=5&cpi[]=6&cv6[]=32&cpi[]=8&cv8[]=34&custom_parent_id=5&limitstart=0&limit=10

совет од фирма и колеги што имаат земено сава ескимо е една подобрите зимски гуми ... мека е и има добар контакт со подлогата

A

Avenger99

Гостин
За 60 евра од гума се зема Сава Ескимо, па и Тигар Винтера.. Никако некои непознати гуми.

A

Avenger99

Гостин
За 60 евра 16-ка гума незнам дали може да најде за тие пари..
http://gumi.mk/index.php?route=product/product&product_id=627&filter_type=W&width=205&profile=55&diameter=16
Итоа како се наоѓа.. Бенелукс Тјунинг во Скопје може и по 50 евра да ти ги дадат Савата..[DOUBLEPOST=1482780368][/DOUBLEPOST]Сет од 4 гуми, со гореспоменатите димензии Тигар Винтера во Бенелукс Тјунинг ти е 11 200 денари.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Со Сава ескимо с3 имам лошо искуство, втора год што ги возам двете задни ми се исривија и едната имаше меур од внатрешна страна и го видов откога ги извадив гумите ( среќа што не пукнала на автопат), добри гуми се за зима, не лизгаат, ама мн се слаби од страните, може со рака да се стисне гумата.
Продавачот ми рече дека се мн меки гуми и ако погодиш некоја поголема дупка, готови се, зато ми предложи сава ескимо хп2, на изглед делуваат појаки, ке видиме како ке се покажат.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Фалкен или Авон, јас имам Семперит кои се 69 евра во Германија, можеби би можел да ги најдеш со некој попуст... Кинеските Нанканг се исто добри, ако се кинески.

A

Avenger99

Гостин
Toa e точно, многу луѓе се жалато од Савата само ради ова.. Иначе многу добра гума за на снег, најпродавана во Македонија, Тигарот ги имав 3 сезони на службената, и беа ок.

Последно уредено од модератор:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
http://gumi.mk/index.php?route=product/product&product_id=627&filter_type=W&width=205&profile=55&diameter=16
Итоа како се наоѓа.. Бенелукс Тјунинг во Скопје може и по 50 евра да ти ги дадат Савата..[DOUBLEPOST=1482780368][/DOUBLEPOST]Сет од 4 гуми, со гореспоменатите димензии Тигар Винтера во Бенелукс Тјунинг ти е 11 200 денари.
Se izvinjavam,ne sum razlistal dobro.:bravobe:

Kajgana Shop

На врв Bottom