Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас за сите што се во дијаспора мислам дека избегале, ако им било тука убаво ќе останеле.

Da ostanam i da delam vozduh so tebe i ostali teletabsi? Ne be svetot e ubav, vo mkd koga sakam mozam da pominam.

За тие што се прават недоветни и обвинуваат за притисок. Заканите почнаа од Зоран Заев на прес конференцијата кога рече никој НЕ СМЕЕ да коалицира со ВМРО-ДПМНЕ. И ова го повтори три пати дури и рече дека не смеат да помислат да коалицираат со ВМРО-ДПМНЕ. До тој момент се течеше нормално, гласовите си пристигнаа и ДИК констатираше што констатираше. Жалби уште не најави никој а он самоуверено изјавува а бе нема шанси да победат, у стил мене ми е кажано ја тепам и тоа е тоа. Е затоа малку луѓево се скептични во однос на кичмата на заев и неговите наводни желби за демократија, слобода и ЖИВОТ во Македонија.

Lol, kaza kurtonot sto napravi profil da propagira politika na forum kade politika bese zabraneta. Aj valjda ke vi isklucat net od stab do kraj na mesecot pa nema da zamaras poveke
Оној што паламудеше за Хилари го снема на онаа тема, ништо чудно да се соросоидна екипа која замара по социјалните мрежи, всушност 100% се од таа екипа

Cccc, pa ovie od Besa, bes da gi fati, go zgresile i seloto za koe podnesuvat prigovor.
O taa cudesna Makedonija!

1. Линкови глупости не ми е јасно што збориме, пошто не сум достигнал ниво на шизо да се плашам од секој што не е Македонец дека ми мисли лошо, но ОК расчистивме барем една работа.

Leverage-от е целосно и јасно презентиран, и многу му е јасен на Грујо. Инаку воопшто немаше да се накани да прави паралелни институции во функционална држава. Зашто побогу би го направил тоа ако снимките беа невистинити, лажни, сечени, монтирани? Која будала ќе си стави здрава нога у трн ако знае дека е чист. Ти можеш за мене да кажеш што сакаш, да фотошопираш колку сакаш, ако неможеш цврст доказ да доставиш не ти прифаќам ни СЈО ни Агенции ни ништо, ни има сила која може да ме натера толку да се деградирам (свиткам кичма) за нешто што е апсолутно невистинито.

2. Така е, и затоа и јас барам одговорност од Заев, ако си ме читал претходно ќе видиш дека не го спорам тоа.

Не го пратам тој од албанската дијаспора у Швајцарија, што конкретно има изјавено против Македонија?

ДУИ апсолутно и што со тоа? Само "апсолутно" некако ми е пристрасно и без коментар и осуда на тоа што треба да следи како дополнување.

Кале пак интервенирало значи власта пак ја свиткала кичмата, и тоа повторно нели не ти пречи.

Види ок, двојните стандарди се општа пракса во денешното живеење, ама никогаш АМА НИКОГАШ, не вродиле со долгорочно решение.

1. Od telefon pisuvam, linkovi nema da baram. Ne glumi ludilo shizo ili plasenje, zborime politika. Sosema normalno e deka strancite ke gi branat stranakite interesi. Gi zabole niv za nas.

2. Ti mislis radi bombite e se ova? :pos: Da ne bea strancite zaev ke naebese uste pred da pocne da gi pusta. Najmal problem se razgovorite, sekoj den da pustase nemase da mora nisto da se napravi ama tuka se umesa kale i pocnaa da igraat i drugi zakani i mehanizmi.

Ne si me sfatil jas ne vikam deka se seceni, lepeni vikam deka istite sto gi dale moze utre da gi diskresitiraat tie snimki. Ponataka ke bide subjektivno koj na kogo i dali veruva.

2. Se zalaga za golema albanija. Glaven finaser na uck porano.

Dui nema sto da se komentiraat. Na site ni e jasno sto gomna se. Zatoa i vmro proba so dpa ama ne dade kale. Zatoa i baraat 61 pratenik... Duri i koga imaa pak morase da gi vklucat na baranje na strancite. Sto da se kaze poveke? Dali e ova predastvo? Da e dobrovolno koaliciranje da bi bilo, ama imame sistem kade ete te teraat da koaliciras so pobednikot on toj blok i toa e. Valjda ova im e posledno.

Ako kale intervenira nemas izbor. Realno toa e. Normalno deka mi smeta.

Neznam ti kakvi dolgorocni resenija sakas vo mkd inace.

Значи кога ДРПМНЕ прави работи за да им удоволи на ДУИ тоа е поради притисок од Американците, но кога СДСМ ги правеше истите работи, тоа е предавство?
Овие првите пробаа со ДПА настана бунт овие другите без око да им трепне си направија влада со ДУИ.
Уочуваш разлика?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

За тие што се прават недоветни и обвинуваат за притисок. Заканите почнаа од Зоран Заев на прес конференцијата кога рече никој НЕ СМЕЕ да коалицира со ВМРО-ДПМНЕ. И ова го повтори три пати дури и рече дека не смеат да помислат да коалицираат со ВМРО-ДПМНЕ. До тој момент се течеше нормално, гласовите си пристигнаа и ДИК констатираше што констатираше. Жалби уште не најави никој а он самоуверено изјавува а бе нема шанси да победат, у стил мене ми е кажано ја тепам и тоа е тоа. Е затоа малку луѓево се скептични во однос на кичмата на заев и неговите наводни желби за демократија, слобода и ЖИВОТ во Македонија.
Па има неправилности во гласовите, ти се правиш глуп и викаш никој не смее да поднесува приговор, победата на Вмро е чиста. Претходните избори Вмро можеше да поднесува приговори ама кога е против нив тогаш им ја крадат победата. Детенцето Ѓорчев вика да не помислува Дик да оди против вољата на граѓаните, значи им се заканува да не ги кажуваат вистинските резултати? Колку си глуп ти човеку, го заменуваш другае ти Бастерд, за едни можело за други не може. Што ти сметаат приговорите? Ете ќе кажат од Дик дали ги прифаќаат или не. Им ја краделе победата, само се глупираш тука и се правиш паметен. Ете ќе ги одбијат приговорите, ај честитки ете нека формираат влада да ги видам. Се виде колку си паметен ти уште додека го бранеше проектот Скопје2014 и кога викаше дека нема криминал во снимките.
А иначе ако по некое чудо ги прифатат приговорите, знаеш како викаше неславното копиле? Такви се правилата. Епа и сега такви се правилата ви ебам предавниците.

Овие првите пробаа со ДПА настана бунт овие другите без око да им трепне си направија влада со ДУИ.
Уочуваш разлика?

Sent from my MI 5s using Tapatalk
A demek DPA se cvekinja za mirisanje. Pa neli i tie se Albanci i tie go sakaat istoto shto DUI? Neli, spored retorikata na odredeni lugje tuka.

Значи кога ДРПМНЕ прави работи за да им удоволи на ДУИ тоа е поради притисок од Американците, но кога СДСМ ги правеше истите работи, тоа е предавство?

Koj se tie isti raboti? Amerite ne priznaa pod ustavno ime ne fyrom. Znameto go prodadoa na grcite ne na amerite. Ne e isto.

@kano - Иако зборот "куртон" не го сметам за директна навреда, сепак неговото континуирано користење остава впечаток дека провоцираш без никаква потреба.
@Almeida - Истото и за тебе важи друже.

Значи сите коментари и реплики можете да ги поентирате без провоцирање и навреди.

Благодарам.

Последно уредено:
Не се секирајте загрижени "патриоти", нема Дик да ги усвојат приговорите на Сдс, ќе си остане 51-49, си имаат веќе петка обезбедено, двајца од Вмро, тендер партнерот Дуи, верните до гроб Дпа, како и еден од двајцата " независни".

Koj se tie isti raboti? Amerite ne priznaa pod ustavno ime ne fyrom. Znameto go prodadoa na grcite ne na amerite. Ne e isto.
Па нели Грујо под притисок од Америка ги ослободил терористите? Тоа значи е под притисок, а тоа на Сдсм е предавство.

Па УСА ја призна Македонија во времето на СДСМ, а вие до кај сте со орото Александрово, мртва дијаспора, неписмена дијаспора!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom