1. Linkovi, gluposti baraj si sam, jasno ti e sto zborime sekako.
Toj leverage ne e celosno prezentiran nitu jasen. Tuka slusame kako zaev gi sfaka rabotite gi nasocuva kako mu odgovara a ponataka e licna percepcija. Nekoj raboti ne gi ni pusti a alidira deka ima dokazi pa eve gledas sekoj si vleci zaklucoci. Sozdade klima na nedoverba i razdor plus gi potkopa drzavnite interesi so del od objavenite razgovori. Gi predade poziciite i izlozi kako bilo razmisluvano. Toa e predastvo za koe se nadevam ke lezi dolgi godini.
Kolku se seceni lepeni neznam ali deka ne gi cuvme celosno toa e fakt. Jas samo kazuvam deka utre ako vmro se dogovori so kale ne e problem kale da urgira i fbi sa kaze deka se seceni, lepeni pod nalog na zaev kolku i da e toa gresno. Win win, niv samo toa gi interesira, oni bitkata ja dobija, sega cekaat samo pravot da se digne.
2. Taka e, moja rabota. Ne ubedi ni drugi 450 000. Toa e toa.
Protiv drzavata - ima poveke primer liderot na siptatskata dijaspora od svicarska. Del od albanskite glasovi se radi nego.
Dui - apsolutno.
Proba. Sakaa so dpa, si imaa i dogovor. Kale intervenirase. Ova se tie momenti koga mora da slusas za zal.
1. Линкови глупости не ми е јасно што збориме, пошто не сум достигнал ниво на шизо да се плашам од секој што не е Македонец дека ми мисли лошо, но ОК расчистивме барем една работа.
Leverage-от е целосно и јасно презентиран, и многу му е јасен на Грујо. Инаку воопшто немаше да се накани да прави паралелни институции во функционална држава. Зашто побогу би го направил тоа ако снимките беа невистинити, лажни, сечени, монтирани? Која будала ќе си стави здрава нога у трн ако знае дека е чист. Ти можеш за мене да кажеш што сакаш, да фотошопираш колку сакаш, ако неможеш цврст доказ да доставиш не ти прифаќам ни СЈО ни Агенции ни ништо, ни има сила која може да ме натера толку да се деградирам (свиткам кичма) за нешто што е апсолутно невистинито.
2. Така е, и затоа и јас барам одговорност од Заев, ако си ме читал претходно ќе видиш дека не го спорам тоа.
Не го пратам тој од албанската дијаспора у Швајцарија, што конкретно има изјавено против Македонија?
ДУИ апсолутно и што со тоа? Само "апсолутно" некако ми е пристрасно и без коментар и осуда на тоа што треба да следи како дополнување.
Кале пак интервенирало значи власта пак ја свиткала кичмата, и тоа повторно нели не ти пречи.
Види ок, двојните стандарди се општа пракса во денешното живеење, ама никогаш АМА НИКОГАШ, не вродиле со долгорочно решение.