Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Тие се толку паметни умни и отидени пошто се репресирани од ВМРО (а не затоа што добар дел од нив се деца на комуњари со добра пара и можат да си дозволат да студираат надвор или зимаат стипендии преку сорос), само не се разбираат во избори па заборавиле да се пријават да гласаат. Ај следен пат 600-700.000 гласови плус за сдс од дијаспора. Еден пратеник ќе им тежи 200.000 гласови.
Ај бе не збори глупости. Какви ликови изгуби земјава, луѓе со електро, медицина...срам да ти е вака што збориш! Да треба да ве лечи некој сеа, на програмчето на Тодоров што има учено да оперира - андроид апликација, со медицина на Американ колеџ, е***е. Зборите само паушално, ко мали деца.

Синот на Бедредин Ибраими, член на ДИК од ДПА од пред две-три недели бил примен на работа во Агенцијата за цивилно воздухопловство, тврдат за Сакам да кажамвработени во Агенцијата.
Ма немој да ме јебеш бре [emoji23]
Тврдат [emoji23]
И бомбе тврдив али не докажуев [emoji23]

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата, и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/автор(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ај бе не збори глупости. Какви ликови изгуби земјава, луѓе со електро, медицина...срам да ти е вака што збориш! Да треба да ве лечи некој сеа, на програмчето на Тодоров што има учено да оперира - андроид апликација, со медицина на Американ колеџ, е***е. Зборите само паушално, ко мали деца.
А кој рече дека не си отишле? Има да одреден број на способни луѓе што се отидени (и тој број не е многу голем) и јас жалам за тоа ама во денешно време мислам дека скоро да не постои начин да ги задржиш тука. исто се надевам дека во некој момент од нивниот живот би се рватиле тука. Цел свет се сели од едно место во друго, Заев ќе нашол начин да ги задржи луѓето, ќе им качел плата на 30.000 (што и тоа сите знаеме дека е невозможно во моментов) а тој генијалец го чека плата од илјадници евра или долари и ќе остане тука. Тоа да видам не верувам. Ретко кој би го направил тоа, некој што е ептен емотивен можеби.

Што се пењавите околу дијаспорава уште, кога си ги раздигавме на клоци и ги сместивме таму кај што им е место во македонскиот политички систем - аут!
„Левица“ која беше партија која сум сигурен дека 90% интелектуалци ја гласаа освои 12-13 000 гласови на државно ниво, па немаат пратеник, а не овие „по пет долара за знамето што даваат“ го имаа оној немион павле саздов изгласан со 900 гласа.
Ниту некогаш биле релевантни мислењата на тие што идат таму, не резилат по светов, се тепаат со поповине, живеат по 50 години таму не знаат збор да бекнат на локалниот јазик. Има еден што го знам у Берлин живее од 60-ти години, нешто има како заварувач работено, не знае wc да побара на германски (а сигурно би пишувал на форумов за „благосостојбата“ во Македонија, да знае да упали pc) - таква пропала дијаспора? Мрш упм!
Жал ми е што во ист кош по грешка горат многу млади прогресивни, школувани фаци што живеат по Виена, Љубљана, Берлин, Копенхаген, кои се испобегани од гнасотилациве кои им ги нанесе режимов во последниве 10 години, па не го издржаа притисокот.

Kurtone dijasporata zivee zivot. Ti tuka se tepas za da te zaposli zaev za 200e. :pos:

Ма немој да ме јебеш бре [emoji23]
Тврдат [emoji23]
И бомбе тврдив али не докажуев [emoji23]

Овој проект е делумно поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата, и заклучоците, или препораките изнесени овде се на имплементаторот(ите)/автор(ите), и не ги одразуваат оние на Владата на САД

Само ти кажувам од кај начул Алмеида а јас не верувам на вестите на оној избрканиот од Вест колумнист што го држи овој портал наречен рекла казала или сакам да кажам.

1. Se sprotistavi na stranskite interesi, mislese deka doslo vreme da e mal faktor i deka moze da nosi nekoj odluki koj ocigledno i ne bile taka sitni. Drugata strana bese/seuste e tolku nesposobna da i na vakva situacija nemozat fer da dobijat izbori. Toj leverage nekoj im go dade za moze da se dogovori podocna so pobednikot. Win win situacija stvorija zatoa sega moze i da ne se mesaat i da ja trgnat poddrskata za sjo ako resat, duri i razgovorite da gi napravat seceni/lepeni ako resat. Ke vidime sto ke resat.

2. Da moja licna percepija e. Nikad ne bi sakal da doznaam na nacinot sto ti vikas. Ako e dobar lider/politicar ke me ubedese deka ne e takov. Ne me ubedi. Ima cel kup govori, intervjua i sredbi so luge sto se protiv drzavata. Dovolen dokaz e za toa vo koj pravec ke ja tera drzavata

На кои странски интереси се спротиставил? Кои се странските интереси? Ама со линкови со изјави со се, не со инфомакс Миленко шема. Другата страна е друга страна не ми е битна, ни буџет ми троши ни пари од џеб ми зима на основ непостоечки казни. Тој leverage е битно дека постои, кој го дал небитно. Зошто мене и тебе некој не дојде да ни прети да ни се заканува со снимки? Да беа сечени, лепени монтирани, ОЈО ќе делуваше по допрен глас и ќе се расчистеше се (иако и тоа е партизирано, кој го тера Зврле да иде на цигански балови да го снимаат со цела владејачка елита?).

2. Лични перцепции не би коментирал, секој има право на нив. Дали ќе те убедел или не, е апсолутно твоја работа и негова ваљда. Кои луѓе се против државата? Дали ДУИ е против државата? Освен тоа што во 2001ва се викаше ОНА и војуваше против истата оваа држава за веќе 8 години да е во КОАЛИЦИЈА ВЛАДЕЈАЧКА со ВМРО? Зошто ВМРО не продолжи да коалицира со ДПА или некоја друга албанска партија во интерес на државните интереси?

Francija, italija, portugalija se bog da cuva? Imas uste edno 60tina drzavi kade se glasa samo posto se edna izborna edinica glasot se broi vo lokalnoto izborno mesto kade se prijaveni. Taka e vo aus, uk, usa itn
Италија и Португалија, добри примери, 2те држави пред банкрот, Берлускони на власт цел живот, па ко ќе размислиш не ме ни чуди зошто Грујо решил да го следи нивниот пример. Само што заборавил дека ние не излегуваме на море (освен он, на Халкидики итн).
А и Франција не е нешто поарна.

Kurtone dijasporata zivee zivot. Ti tuka se tepas za da te zaposli zaev za 200e. :pos:

Ти си 24/7 тука на форумов.
Или многу ти е јако у Австралија или клечиш у некој штаб у Карбинци и прераскажуваш википедија овде на форумов. Сигурно збор не знаеш да бекнеш англиски.

Само ти кажувам од кај начул Алмеида а јас не верувам на вестите на оној избрканиот од Вест колумнист што го држи овој портал наречен рекла казала или сакам да кажам.
Знам [emoji23]

На кои странски интереси се спротиставил? Кои се странските интереси? Ама со линкови со изјави со се, не со инфомакс Миленко шема. Другата страна е друга страна не ми е битна, ни буџет ми троши ни пари од џеб ми зима на основ непостоечки казни. Тој leverage е битно дека постои, кој го дал небитно. Зошто мене и тебе некој не дојде да ни прети да ни се заканува со снимки? Да беа сечени, лепени монтирани, ОЈО ќе делуваше по допрен глас и ќе се расчистеше се (иако и тоа е партизирано, кој го тера Зврле да иде на цигански балови да го снимаат со цела владејачка елита?).

2. Лични перцепции не би коментирал, секој има право на нив. Дали ќе те убедел или не, е апсолутно твоја работа и негова ваљда. Кои луѓе се против државата? Дали ДУИ е против државата? Освен тоа што во 2001ва се викаше ОНА и војуваше против истата оваа држава за веќе 8 години да е во КОАЛИЦИЈА ВЛАДЕЈАЧКА со ВМРО? Зошто ВМРО не продолжи да коалицира со ДПА или некоја друга албанска партија во интерес на државните интереси?
791c42151b4af9f14ad38da0f78d5846.jpg

1. Linkovi, gluposti baraj si sam, jasno ti e sto zborime sekako.

Toj leverage ne e celosno prezentiran nitu jasen. Tuka slusame kako zaev gi sfaka rabotite gi nasocuva kako mu odgovara a ponataka e licna percepcija. Nekoj raboti ne gi ni pusti a alidira deka ima dokazi pa eve gledas sekoj si vleci zaklucoci. Sozdade klima na nedoverba i razdor plus gi potkopa drzavnite interesi so del od objavenite razgovori. Gi predade poziciite i izlozi kako bilo razmisluvano. Toa e predastvo za koe se nadevam ke lezi dolgi godini.

Kolku se seceni lepeni neznam ali deka ne gi cuvme celosno toa e fakt. Jas samo kazuvam deka utre ako vmro se dogovori so kale ne e problem kale da urgira i fbi sa kaze deka se seceni, lepeni pod nalog na zaev kolku i da e toa gresno. Win win, niv samo toa gi interesira, oni bitkata ja dobija, sega cekaat samo pravot da se digne.

2. Taka e, moja rabota. Ne ubedi ni drugi 450 000. Toa e toa.

Protiv drzavata - ima poveke primer liderot na siptatskata dijaspora od svicarska. Del od albanskite glasovi se radi nego.

Dui - apsolutno.

Proba. Sakaa so dpa, si imaa i dogovor. Kale intervenirase. Ova se tie momenti koga mora da slusas za zal.

http://telma.com.mk/vesti/sinot-na-bedredin-ibraimi-vraboten-vo-agencijata-za-vozduhoplovstvo

Архиварче го туриле бе, толку му бил акалот.
кано за ова место ч**р дава, само никако да го прочитаат дека се пењави „дури од Австралија“.
И да га запослиле мада и овој не е доказ нема црно на бело дали ти сметав и наводи(пошто и за тој немам ја доказ) за фамилијарно вработување у СЈО?

смешки е ова со приговориве во дик
- дечкото од беса : ама ја незнаммммм ни избирачко место ни село ни каде е направена нерегуларноста у косово ги нема тие места
- дик : па дечко на што ќе приговарате
- дечкото од беса : паааа еден го гласал за многу луѓе
- дик : кога каде како ?
- дечкото од беса : па незнам бе затоа сум го приговарал.
- дик : приговорот се одбива, следно !!!!
- дечкото од беса : ама сум го пишувал на изјава бре со печат ало !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom