Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Требеше и Ихеначо да е исклучен. Се разбацал со рачињата на сите страни среќа не удру некој.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
aууу кој пациенти се сити аууу... можеа комотно 5-0 да ја добијат утакмицата, да не глумеа Де Брујин (не е овој дечко играч за голема сцена) и Агуеро (мизерија од форма сезонава) играчишта... слепци !!! и како шо обично бидуват во фудбалот после толку неискористени шанси си го сркнаа цел со ташаци !!! наздравје нека им е... браво за Челзи, лекција им одржаа на пациентиве !

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Леле, настрана се, ама интераши зарем уште имате образ да тврдите дека давањето на Кутињо во Ливерпул е добар потез и дека се работи за лош играч?
Тоа е таа експертиза, дека физички не бил дораснат за Серија А и паметно било што го продале. Затоа Интер моментално е каде што е, дно од екипа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Леле, настрана се, ама интераши зарем уште имате образ да тврдите дека давањето на Кутињо во Ливерпул е добар потез и дека се работи за лош играч?
od finansiska gledna tocka sekako deka ne, ali do toj moment nisto ne izigra za inter, nit imal nastapi za reprezentacija, nit gazel pred inter, poveke ne mozea da mu izvadat u toj moment, toa e isto ko sega da go prodavaat primer diambrosio, ili nekoj drug sto nisto ne dal za timot.
Ama kako igrac, nikad nemase da prosperira vo lider i nositel na igra vo inter, takov kakov sto e u momentov, pa eden kvarezma gazese za porto pred da dojde vo inter, tamu propadna, i citaj malce sto pisuvam, ja praam muabet za inter kako tim sto treba da osvojuva i sekogas da se bori za golemite trofei, za ovoj inter da be druze, dobro ke dojdese, ke se rotirase so perisic ili kandreva i toa e toa, ali ne e toa poentata za tim so vakvo renome, neli ?

I ovoj pa @marinetti pisal zatoa inter e tamu kade sto e, a kaj e ? Gore dole sekoja sezona tamu kade sto se i liverpul, se borat za LE i cat pat LS, so toa sto budzetot im bese daleku pomal od onoj na liverpul. :kafence:
Sto si kazal so toa, nisto, na timovi ko Inter i bilo koj drug (golem) tim, sto saka da osvojuva golemi trofei, se znae kakov kalibar na igraci mu trebaat, ako vie mislite deka Koutinjo e takov materijal, izlisno e voopsto da se diskutira. Nikad ne sum rekol deka e los igrac, ama on u sampionski tim ke bide vtora ili treta violina, ko pandev sto bese u onoj Inter sto osvoi trojna kruna, a lideri bea Snajder, Eto, Milito, i oni ja pravea razlikata i imaa konstantnost cela sezona. Ne gleam so sto e bolji koutinjo primer od robinjo na vremeto, taka i brazil se sjebaa ko reprezentacija, se potprea na takvi dribleri pa im se deshava potop na sekoe golemo natprevaruvanje
Koutinjo ti e tip na igrac koj ke brliljira 2 utakmici, 3-4 ke go nema i ke bide del od siviloto, i taka u krug, momentalno u Inter takvi 1 ton ima, ali klasa igraci i pravi sampioni ni za lek sto bi rekol dzontra. E zatoa, Inter e tamu kade sto e, zatoa i Liverpul 20 i kusur godini e tamu kade sto e, zasto u edno leto prodavaat klasicen sampionski materijal, za da istiot go pokrivaat so Baloteli, Staridz, Koutinjo i ostali takvi, vtororazredni fudbaleri. Neznam do koga treba da vi se objasnuva deka titula so takvi igraci ne se osvojuva, Koutinjo e super igrac za tim so lideri i sampionski materijali, sto ke ti praat razlika na teren vo 95% u sezona, ko denes Kosta sto ja naprai razlikata za celzi, od nigde nikade, koga bea totalno nadigrani na teren, liverpul nit imaat lider u napad za golemi uspesi, nit lider u odbrana, zatoa i tvrdam deka se nekompletni za golem uspeh vo momentov a ja za toa praam muabet, a ne za tim sto moze da zapne za 4to mesto u liga.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Барам сила да му реплицирам на претходниот пост, да терам дискусија за да дојдам и до ова погоре што го пишал. Во овој Интер, Кутињо ќе се ротирал со Перишич и Кандрева.

Син, бело знаме од мене брат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Барам сила да му реплицирам на претходниот пост, да терам дискусија за да дојдам и до ова погоре што го пишал. Во овој Интер, Кутињо ќе се ротирал со Перишич и Кандрева.

Син, бело знаме од мене брат.
cekaj malce be, sto go napravi ti koutinjo, mesi li ? koja statistika, igra ja ima, pa da go pravis igrac koj bi bil nezamenliv duri i vo ovoj inter, odnosno nedopirliv. Ja ti kazuvam za hipoteticka situacija, nikad da ne si zaminel od Inter. Pisav na temata za inter, nema teorija vo italija vo golem klub ti da imas status na nedopirliv ako sekoja 4ta utakmica pokazuvas dobra igra, toa moze da pomine samo u peskara, genoa, krotone, sampdoria.
Ti ko prvo navivas za liverpul, realno gledano, kolku pati si imal prilika u zivot da go gledas timot kako se bori za titula, so strava igraci, kolku pati si osetil sto znaci eden tim da ima igraci so sampionski karakteristiki, pravi lideri, pobednicki mentalitet i slicno, pa da vidis toa kako funkcionira ?

Vo najgolemiot broj na slucaji si gledal ekipa nekadarna za golemi trofei, ednas si imal prilika da gledas ekipa za titula, onaa sezona koga gerard se lizna, i uste ednas prethodno do dusa koga gi tepaa united na gosti koga gerard bacuvase kamera i na kraj ostana na kamerata, ali togas ne bea do toj stepen blizu ko togas koga se lizna. Ja tolku pamtam, ja trgam na strana titulata vo LS, togas bea mizerija vo liga.

Ne svakas sto ti zboram toa e poveke od ocigledno, ali samo ke ti kazam, ne e slucajno sto koga namesto kotunjo, lideri na timot bea suarez, gerard i tores, timot vi se borese za titula, idese i do kraj vo LS. Ene lani igraa finale u LE, koga maski se dvojat od devojcinja, pogodi na koja strana bese naklonet bescenetiot koutinjo, i toa mec koj vas ke vi donesese direkten plasman vo LS sezonava, da ne navlagam sea u toa kolkavo znacenje imase toj natprevar za liverpul.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
cekaj malce be, sto go napravi ti koutinjo, mesi li ? koja statistika, igra ja ima, pa da go pravis igrac koj bi bil nezamenliv duri i vo ovoj inter, odnosno nedopirliv. Ja ti kazuvam za hipoteticka situacija, nikad da ne si zaminel od Inter. Pisav na temata za inter, nema teorija vo italija vo golem klub ti da imas status na nedopirliv ako sekoja 4ta utakmica pokazuvas dobra igra, toa moze da pomine samo u peskara, genoa, krotone, sampdoria.
Ti ko prvo navivas za liverpul, realno gledano, kolku pati si imal prilika u zivot da go gledas timot kako se bori za titula, so strava igraci, kolku pati si osetil sto znaci eden tim da ima igraci so sampionski karakteristiki, pravi lideri, pobednicki mentalitet i slicno, pa da vidis toa kako funkcionira ?

Vo najgolemiot broj na slucaji si gledal ekipa nekadarna za golemi trofei, ednas si imal prilika da gledas ekipa za titula, onaa sezona koga gerard se lizna, i uste ednas prethodno do dusa koga gi tepaa united na gosti koga gerard bacuvase kamera i na kraj ostana na kamerata, ali togas ne bea do toj stepen blizu ko togas koga se lizna. Ja tolku pamtam, ja trgam na strana titulata vo LS, togas bea mizerija vo liga.

Ne svakas sto ti zboram toa e poveke od ocigledno, ali samo ke ti kazam, ne e slucajno sto koga namesto kotunjo, lideri na timot bea suarez, gerard i tores, timot vi se borese za titula, idese i do kraj vo LS. Ene lani igraa finale u LE, koga maski se dvojat od devojcinja, pogodi na koja strana bese naklonet bescenetiot koutinjo, i toa mec koj vas ke vi donesese direkten plasman vo LS sezonava, da ne navlagam sea u toa kolkavo znacenje imase toj natprevar za liverpul.
Ти кажа во моментов, во моменталниов Интер дека би ротирал со Перишичи меришичи, што е АПСУРД. Во моментов, во овој Интер Кутињо би бил играч број еден, со оглед на тоа дека имате боси офанзивци. Додади на тоа што пилиштарче какво што беше Кутињо, прерасна во мудоња, во безобразен играч во офанзива и борец во дефанзива. Затоа овој перишич, кандрева, едер и тие таквите во овој Интер, во овој момент, на ОВОЈ Кутињо можат само да му даваат вода на тренинг, кога ќе се измори.

Во врска со трофеите, малку курчењето не ти е на место, со оглед на тоа што Интер немаше да дојде до титула и наредни 30 години да не му ја дадеа првата на „зелена маса“, да не го избација Јуве у втора лига и да не го осакатеа Милан.

Да не биде дека не ти одговарам на прашањето, за тоа колку пати имам гледано тим на Ливерпул кадарен за трофеј, ќе кажам два пати, еден тим на Рафа, еден на Брендан и тоа се' на се' 3-4 години во последниве 15. Тргам на страна што неспособниот според мене Улие не успеал во 2000та и некоја да освои ПЛ ама нема да коментирам пошто нит сум разбирал, нит сум прател нешто многу, едноставно сум навивал за тим и тоа било тоа.

За разлика од тебе, јас сум бил свесен дека со полсен и аквилани у средина не може Ливерпул да атакува ни на пласман за ЛШ а не па на титула со свои 20тина години. Ти со 30, веруваш дека со Кандрева и Перишич Интер има тим за титула и му фалат само бекови.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.115
Леле која пичка Фабрегаз, сеа гледам што направил, аууууу.. :pos: :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop