Јас мислам дека нема да има продажба на СТБ барем не во 2017. Зошто продажба на Стопанска би била различна до НЛБ? И кај двете компании имаме доминантен сопственик кој што може да го продаде мнозинскиот пакет без да зависи од помалите.
Сепак ако за 6 месеци пак изгласаат да се додели дивиденда и од добивката за 2016 би било супер.
Различна е затоа што НЛБ групација иде цела на продажба заедно со сите свои делови, и си ја продаваат комплет на нивна берза. За СТБ е различна приказна бидејки се продава или поточно би се продала како посебен дел кој што би морал да помине преку МСЕ и со дозвола од НРБМ. Тоа значи дека понудувачот мора да понуди иста цена на сите акционери за 100% од акциите. Тоа го налага договорот за консолидација на грчкиот банкарски сектор.[DOUBLEPOST=1480069429][/DOUBLEPOST]
Јас мислам дека нема да има продажба на СТБ барем не во 2017. Зошто продажба на Стопанска би била различна до НЛБ? И кај двете компании имаме доминантен сопственик кој што може да го продаде мнозинскиот пакет без да зависи од помалите.
Сепак ако за 6 месеци пак изгласаат да се додели дивиденда и од добивката за 2016 би било супер.
Различна е затоа што НЛБ групација иде цела на продажба заедно со сите свои делови, и си ја продаваат комплет на нивна берза. За СТБ е различна приказна бидејки се продава или поточно би се продала како посебен дел кој што би морал да помине преку МСЕ и со дозвола од НРБМ. Тоа значи дека понудувачот мора да понуди иста цена на сите акционери за 100% од акциите. Тоа го налага договорот за консолидација на грчкиот банкарски сектор.[DOUBLEPOST=1480071077][/DOUBLEPOST]Уште едно мое размислување окулу СТБ. Мислам дека е паметно да се чува акцијава до самата продажба бидејки ми изгледа дека грциве имаат добар план за максимализација за наплата на својата одлична работа во СТБ.
Инаку моето вреднување би изгледало вака одприлика 808+156+100