Не ми е јасно како не се најде некој во прилеп и на овие кокониве со знамето, за уши и да им се земе некој документ за идентитетот па да видиме кои се. Уствари се е џабе, како ќе им кажат на овчичкиве така ќе веруваат.
Психологијата нивна е да има народ, да има гужва. Тоа што 90% е сè под уцена таму нема везе, дома пензионериве свршаваат колку народот го сака гвујо, од друга страна Заев сака да ја подели државата и да има двојазичност. Дека во парламент им дозволија албански уште пред 10год. и секој од албанциве си зборува албански кај сака (не ми смета) нема везе. Али свака им част. Такви прости финти можи да ти запалат само кај изроди.
и да ги фатат и нив, па и овој што
демолирал во Битола може само парично
( прекршочно да биде казнет). Можно е и да не знае кој го најмил , тоа не оди директно. А за кршењата во Битола експресно се јави Зекири,уште да потпали, па јас него го ставам како број 1 сомнителен, кој е идејно зад тоа недело.
Но се ова не е ништо спрема кампањите пред 15-20 години, имаше тогаш и мртви меѓу албанските партии, а ранети меѓу нашите. Од албанците убијци имаше кој лежеа затвор, а симптоматичен е случајот на фатениот рекетар на сдсм кој на избори во Охрид рани човек, беше процесуиран, ама некој во охридски суд ја фрлил пријавата во фиока до застарување.
Мислам дека сем убијците никој не лежел затвор за било што околу изборите. Целата галама е до денот на избори, целта е борба за власт... по тоа никој не го интересира некој платеник да биде построго казнет и да ги открие налодгодавачите бидеќи сите моќни партии се служат со такви работи.
Имаше и приватен стоматолог во Тетово убиен од нарачан убиец ( можеби не платил рекет за партија) па никогаш не се откри ништо... за среќа сега нема до толку крвави инциденти, а кршења на стакла од штабови ќе има како и секогаш...[DOUBLEPOST=1479836235][/DOUBLEPOST]
Која иронија еј
Во друга тема на форумов...
Jesu Ireale, jesu, ali neće još dugo
Прегледај го приврзокот 160288
Да не сакаш Атомско склониште да најмиш, има во зградата
Размислуваш како слабоплатен платеник кој дежура по форумот и воопшто не ја разбираш карикатурата од Хрватска е, таму ХДЗ е од 91 на власт, само 1 година беа отсатни
( немаа ни председател ни премиер).. а јас во ниеден пост не сум убедувал некого за кого да се гласа и не сум навредувал некого за лично мислење ... а критиката и фактите болат...