Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Kaj se tie 100tici za koj zboruvas da izlezat i kazat nesto. Do sega samo sipvite se bunat zasto probaa da gi ucenuvaat. Zaev podeli neli papki i cdinja na novinari sto bile prisluskivani a vidi na nikoj zivotot nitu mu se smenil nitu javno se nema pozaleno.
Се има пожалено новинарот Борјан и еден друг уредник на еден весник, заборавив како се викаше. Беа гости на Телма. Други новинари кои се прислушкувани нема да излезат бидејќи тие новинари се оние од Сител и Канал 5. Бизнисмени има прислушкувано, сакаш да излезе Камчев да поднесе пријава? Не биди наивен. На повеќето им е страв заради случајот со Крпач, на некои ете не им е.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.098
Која ебена процедура и судење бре у држава у која судиите излегуваат од шлицот на Мијалков?[DOUBLEPOST=1479812429][/DOUBLEPOST]Два леба?
После соросидиве пак нека викаат народот немал пари, немал што да јаде...

Epa trebase da mislat na toa koga go potpisuvaa dogovorot od przino. Gi imaa snimkite znaeja ama nisto ne napravija. Se gleda deka cela rabota bese samo za smena na vlasta ako moze bezbolno ovie bez borba da ja predat a za vozvrat da nebidat osudeni. Cela rabota e cirkus zasto nikoj neke temelno da sraboti ona za sto e platen. Nitu Zaev vo przino ne se ispazari kako treba pa sekoja tocka mu ja probija, nitu katica ima spremni predmeti za sud se e presovi nitu pa ovie na vlast se odnesuvaat kako treba veke so godini si se premnogu komotni. Nastupa era amatera....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.344
Поени од реакции
84.554
Epa trebase da mislat na toa koga go potpisuvaa dogovorot od przino. Gi imaa snimkite znaeja ama nisto ne napravija. Se gleda deka cela rabota bese samo za smena na vlasta ako moze bezbolno ovie bez borba da ja predat a za vozvrat da nebidat osudeni. Cela rabota e cirkus zasto nikoj neke temelno da sraboti ona za sto e platen. Nitu Zaev vo przino ne se ispazari kako treba pa sekoja tocka mu ja probija, nitu katica ima spremni predmeti za sud se e presovi nitu pa ovie na vlast se odnesuvaat kako treba veke so godini si se premnogu komotni. Nastupa era amatera....
Ме боли кур за договорот у Пржино, Заев и твоите партиски интереси. Ја сакам твоине газди да идат у затвор, заради предавство, на народов, земјава и партијата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.098
Се има пожалено новинарот Борјан и еден друг уредник на еден весник, заборавив како се викаше. Беа гости на Телма. Други новинари кои се прислушкувани нема да излезат бидејќи тие новинари се оние од Сител и Канал 5. Бизнисмени има прислушкувано, сакаш да излезе Камчев да поднесе пријава? Не биди наивен. На повеќето им е страв заради случајот со Крпач, на некои ете не им е.

Kamcev e so vlasta neli? Novinarite neka tuzat ili se plasat da ne ispadne deka i oni pravele gluposti. Abe ako bil tolku golem problem sigurno ke imase eden maz u drzavata. Zajko podeli 300 papki ako se lazam

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Kamcev e so vlasta neli? Novinarite neka tuzat ili se plasat da ne ispadne deka i oni pravele gluposti. Abe ako bil tolku golem problem sigurno ke imase eden maz u drzavata. Zajko podeli 300 papki ako se lazam
Па да де, и другите новинари кои се прислушкувани се со власта. Како да поднесат пријави кога после ќе се самоубијат.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Дај собери сила и погледни го последниот прес на СЈО, а не овде да пишуваш глупости како да си Љупчо Златев

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.098
Ме боли кур за договорот у Пржино, Заев и твоите партиски интереси. Ја сакам твоине газди да идат у затвор, заради предавство, на народов, земјава и партијата.
Pocni da se zanimavas so ribolov, moze ke fatis nekoja zlatna ripka. Vo sprotivno ova e sistemot a imase prilika da se smeni...[DOUBLEPOST=1479821841][/DOUBLEPOST]
Дај собери сила и погледни го последниот прес на СЈО, а не овде да пишуваш глупости како да си Љупчо Златев
Ne me interesira partiska propaganda, rezultati da vidime do togas seuste 0 osudeni a vremeto pominuva

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Да видиме дали и човеков ќе се „самоубие со три куршуми во гради“ како Коста Крпач.
Претпоставувам дека бројката на телефони што ги прислушкувале преку Телеком е најмалку 4 пати поголема од оваа ВИП, затоа што истата има катастрофално покривање низ Македонија и многу луѓе ја избегнуваат.
Како и да е, типчево може да добие некои олеснителни мерки, ама ќе мора да си одговара и тој како дел од криминалнава скупина.

http://www.dw.com/mk/љушев-прв-на-удар-поради-соработката-на-вип-со-сјо/a-36479513

Љушев прв на удар поради „соработката“ на Вип со СЈО

Соработка со СЈО

Според анонимни извори на ДВ во Вип, меѓу вработените владеело големо изненадување од смената на врвот. На 14 ноември, компанијата во хотелот Мериот во Скопје одржала презентација на нови директори на која присуствувал и Љушев и немало никаква најава за промените. Четири дена подоцна, обете телекомуникациски компании Телеком Македонија и Вип се најдоа во центарот на вниманието на јавноста откако на прес-конференција на СЈО беа соопштени новите обвиненија во скандалот со масовното прислушување. Според кажаното, само една од двете компании соработувала со СЈО во истрагата. Шпекулациите во јавноста се дека Македонски Телеком е компанијата која досега не му ги доставила на СЈО бараните податоци во рамките на истрагата „Таргет“, што укажува дека најверојатно податоците се добиени од Вип.

S

silmarillion

Гостин
Мислам дека нема никаква врска ова со СЈО и прислушувањата. Си тлееше таму откако дојде Мексиканецот и новата групација. Како што ги избришаа сите од C-level така се наѕираше и крајот на Љушев. Знаејќи колкави се отпремнините при едностран раскин на менаџерски договор во вакви компании и на тие позиции, ништо чудно да му завршува договорот во блиска иднина.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.571
Поени од реакции
16.767
Не ми е јасно како не се најде некој во прилеп и на овие кокониве со знамето, за уши и да им се земе некој документ за идентитетот па да видиме кои се. Уствари се е џабе, како ќе им кажат на овчичкиве така ќе веруваат.
Психологијата нивна е да има народ, да има гужва. Тоа што 90% е сè под уцена таму нема везе, дома пензионериве свршаваат колку народот го сака гвујо, од друга страна Заев сака да ја подели државата и да има двојазичност. Дека во парламент им дозволија албански уште пред 10год. и секој од албанциве си зборува албански кај сака (не ми смета) нема везе. Али свака им част. Такви прости финти можи да ти запалат само кај изроди.
и да ги фатат и нив, па и овој што демолирал во Битола може само парично
( прекршочно да биде казнет). Можно е и да не знае кој го најмил , тоа не оди директно. А за кршењата во Битола експресно се јави Зекири,уште да потпали, па јас него го ставам како број 1 сомнителен, кој е идејно зад тоа недело.
Но се ова не е ништо спрема кампањите пред 15-20 години, имаше тогаш и мртви меѓу албанските партии, а ранети меѓу нашите. Од албанците убијци имаше кој лежеа затвор, а симптоматичен е случајот на фатениот рекетар на сдсм кој на избори во Охрид рани човек, беше процесуиран, ама некој во охридски суд ја фрлил пријавата во фиока до застарување.
Мислам дека сем убијците никој не лежел затвор за било што околу изборите. Целата галама е до денот на избори, целта е борба за власт... по тоа никој не го интересира некој платеник да биде построго казнет и да ги открие налодгодавачите бидеќи сите моќни партии се служат со такви работи.
Имаше и приватен стоматолог во Тетово убиен од нарачан убиец ( можеби не платил рекет за партија) па никогаш не се откри ништо... за среќа сега нема до толку крвави инциденти, а кршења на стакла од штабови ќе има како и секогаш...[DOUBLEPOST=1479836235][/DOUBLEPOST]
Која иронија еј :facepalm:
Во друга тема на форумов...

Jesu Ireale, jesu, ali neće još dugo
Прегледај го приврзокот 160288
Да не сакаш Атомско склониште да најмиш, има во зградата :D
Размислуваш како слабоплатен платеник кој дежура по форумот и воопшто не ја разбираш карикатурата од Хрватска е, таму ХДЗ е од 91 на власт, само 1 година беа отсатни
( немаа ни председател ни премиер).. а јас во ниеден пост не сум убедувал некого за кого да се гласа и не сум навредувал некого за лично мислење ... а критиката и фактите болат...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom