Чекај најако е газда на скопска кафана кој глуми као опозиција односно тера мајтап со вмровциве кога ќе напраат некоја пиздарија, и у исто време ја тера на ракија темата кога ќе му се убаци у шема некој дебил како Борис Дамовски или Бетмен демек ај ние да не си се расправаме. Е од таквите највише ми се сере. Башка храната му е срање
Сум присуствувала и на појак штос. Љиљакот, овој што го спомна Борис, Фината и Иле Халкидики. Седат првиве двајца, јадат гомна за се, вклучувајќи и Фина и Иле. Доаѓа Фина, јадат од истата нарачка за Иле. Станува Фина, седнува Иле, јадат гомна за неа и додатно повишуваат тон накај Борис. Станува Борис, Фината одеднаш станува топ, арно е девојчето (со 41 год не знам дали си девојче само ај) и се јаде гомна за некој којзнае кој. Може малце и редоследов го измешав кој за кого збореше, изминатата зима бепе ама суштината, ако се концентрираш, ќе увидиш дека не се далеку од својствоно за полиноми во математика, секој со секого да се исцрни. Апла мало место кафаната и не можеш да не ги слушаш и да сакаш, маса до маса кога сте, кога ќе си од село родум и кога нема да знаеш дека муабет се прави тивко, без скренување внимание.
Не знам како стојат во албанскиот блок но за овие муабетот ми е дека сите се против себе во snake pit-от, само интерес свој гледаат и газот да си го спасат кога веќе изгледа ќе запре бунарчето од кое црпат. Партија, идеи, организации, Македонија, бутур се муабети кои им ги шиткаат на Иреал и глагол на форум и налик нив.