Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Затоа што излегуваат на прес конференција и ги оцрнуваат лицата кои ги гонат. Прво, треба да се докаже нечија вина (а не обратно). Второ, нив тоа им е службена работа, а не емотивна, лична, па да настапуваат со обвинанеие уште пресуда да им изречат. Даваат коментари, со критики, со емоции, непрофесионално... Јас не велам да не ги „бркаат“ работите, но тоа нека остане во нивните канцеларии. Се прави спектакл, а намерата е многу очигледна, а и да не е така, така делува. Особено настапот на Шќиптарката, Фатиме...
Катастрофални беа и изјавите на Јанева за која се е нелигитмно (сем нејзината функција избрана од нелегитимни институции). Нејзиното однесување кон пратеничките прашања... со извинение, е на ниво од лице со попречен развој.
Сакам да кажам дека обвинител не смее да се однесува тенденциозно.
Треба твоите еден ден да те однесат на некоја расправа па да го прашаш обвинителот што функција е тоа, какви надлежности има, која е неговата улога во постапката итн.

Вака за жал ќе те читаме и ќе ти се смееме.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Какви биле пратениците е друго прашање и може одделно да го дискутираме, беа очајни. Но, „капацитет“ од тој „калибар“ треба да знае да се носи со тие работи. Со умереност, со мудрост... Затоа и мислам дека слаб и е интелектуалниот капацитет.
А пресовите не беа само соопштение, беа со многу повеќе „зачини“, обвинувачки тонови..
Па какви треба да бидат? Да земат да запеат ако не, или па ич нека немаат прес, што има врска.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Треба твоите еден ден да те однесат на некоја расправа па да го прашаш обвинителот што функција е тоа, какви надлежности има, која е неговата улога во постапката итн.
Вака за жал ќе те читаме и ќе ти се смееме.
Море какви греди сте. Ти дете на кој степен на развој си? Имаш ли мозок да прочиташ дека јас реков дека треба да си ја бркаат работата, но нивното појавување и правење претстави и театри се знае со која намера е. А башка што луѓето се невини (додека не се докаже спротивното).[DOUBLEPOST=1479130477][/DOUBLEPOST]
Па какви треба да бидат? Да земат да запеат ако не, или па ич нека немаат прес, што има врска.
Прес може и да има и да нема... не е задолжително. Може да издадат соопштение дека се води постапка за тоа и тоа... и краток опис на случајот. Не е во ред Шќиптарката да кажува дека некој сторил дело, дека направил ова, она... Тоа може да се каже кога судски ќе се „озакони“ обвинението. Ако не се докаже тоа, истите можеби ќе треба да го „исплатат“ обвинетиот за лажно оцрнување, нарушен углед... Прашање е само со чии пари?

W

wicked_1

Гостин
Море какви греди сте. Ти дете на кој степен на развој си? Имаш ли мозок да прочиташ дека јас реков дека треба да си ја бркаат работата, но нивното појавување и правење претстави и театри се знае со која намера е. А башка што луѓето се невини (додека не се докаже спротивното).
Тоа нивно појавување и изразување ти ствара проблем и забуна, и нормално е да ти ствара пошто си неук и ретардиран по малце. Ти не разбираш дека овбинителот гони и е странка во постапката, и не верувам дека имаш капацитет ова да го разбереш.

Затоа и ти викам да те однесат на некое рочиште, ем ќе се информираш како тоа во пракса изгледа, ем ќе намалиш со глупостите.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Море какви греди сте. Ти дете на кој степен на развој си? Имаш ли мозок да прочиташ дека јас реков дека треба да си ја бркаат работата, но нивното појавување и правење претстави и театри се знае со која намера е. А башка што луѓето се невини (додека не се докаже спротивното).[DOUBLEPOST=1479130477][/DOUBLEPOST]
Прес може и да има и да нема... не е задолжително. Може да издадат соопштение дека се води постапка за тоа и тоа... и краток опис на случајот. Не е во ред Шќиптарката да кажува дека некој сторил дело, дека направил ова, она... Тоа може да се каже кога судски ќе се „озакони“ обвинението. Ако не се докаже тоа, истите можеби ќе треба да го „исплатат“ обвинетиот за лажно оцрнување, нарушен углед... Прашање е само со чии пари?
Зoштo дa немa прес? Си имaaт дoкaзи и ги прикaжувaa, кoгa ќе oдaт нa суд ќе дoкaжaт. Пресoт е зa дa видaт сите кaкви криминaли се прaвеле. Не е лaжнo oцрнувaње бидејќи имa дoкaзи, јaс не слушнaв ништo лoшo нa пресoвите oсвен прoтив кoи лицa се пoкренувaaт oбвиненијa. Имaa и дoкaзи зa тoa. Е сегa, прaшaњетo е кaкo требa aкo не тaкa? Требa кaкo ќелaвицaтa oд ЈO дa ќутaт сaмo? Тебе и нa сите кaкo тебе ви сметaaт пресoвите бидејќи тoгaш секoј гo гледa криминaлoт зa кoј се имa дoкaзи. Џaбе пишувaш, сaмo смешен си ништo другo.
А aкo нештo не е вo ред тoa е декa ти aкo тoлку си културен и писмен немa некoгo дa нaрекувaш шќиптaр или дa нaвредувaш прв a пoсле дa плaчеш, кaурче глупo. И кoј ти е тoј збoр бaшкa? Мaкедoнецу.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа нивно појавување и изразување ти ствара проблем и забуна, и нормално е да ти ствара пошто си неук и ретардиран по малце. Ти не разбираш дека овбинителот гони и е странка во постапката, и не верувам дека имаш капацитет ова да го разбереш.

Затоа и ти викам да те однесат на некое рочиште, ем ќе се информираш како тоа во пракса изгледа, ем ќе намалиш со глупостите.
Морееее... ти навистина си трупец. 100 пати напишав дека треба да си ја бркаат работата (собирање на докази, гонење, итн, итн...). Навистина за на форумов треба да се прави филтрирање на пред да се стане член. Вакви примероци само го оптеретуваат.
Уицкед... ај да ти нацртам, може ќе можеш да се вклопиш. Јавното обвинителство има работа да отвора случаи каде што има сомнеж за криминал (и сл.), да прибираат докази, итн... ако соберат доволно релевантни докази, по своја проценка, го даваат делото на суд, односно, се „тужители“.
Е ова им е работа и јас 100 пати кажав дека тоа треба да го работат, тоа им е задача според законот.
Ова ти е јасно? Или треба дообјаснување???
Кога случајот ќе е пред судија, обвинетиот (или повеќе) имаат своја одбрана. На крај, според доказите и фактите, судијата носи одлука. Одлуката може да е во „полза“ на обвинителството, но и во полза на обвинетиот.

Е сега, „шо праиме“ ако обвинетиот го „добие“ случајот? Има нарушен углед (итн..), не толку од процесот, колку од изјавите на државните службеници (јавни обвинители). Што ако тој контратужи за изречените невистини (судски официјализирани)? Најверојатно ќе треба да добие оштета... И кој ќе ја плати истата? Фатиме? Катица...? Или државата (ние).
Мене ми е јасно дека се тоа тенденциозни прес конференции во полза на СДСМ.

Затоа, по n-ти пат: нека си работи обвинителството и нека не оцрнува луѓе со театри на пресовите.[DOUBLEPOST=1479133027][/DOUBLEPOST][quote="MDI, post: 7893395, member: 42246"...aкo тoлку си културен и писмен немa некoгo дa нaрекувaш шќиптaр или дa нaвредувaш прв a пoсле дa плaчеш, кaурче глупo. И кoј ти е тoј збoр бaшкa? Мaкедoнецу.[/quote]
Па сакав да го користам македонскиот збор... без ќ, но знаејќи дека не е точен, го користев оригиналниот Шќиптар. Значи, нам со присила ни се наметна да го промениме нашиот јазик и да го исфрлиме зборот кој сме го користеле со векови што воопшто не е навредлив, нема никакво навредливо значење, сем што можеби она „ќ“ се изгубило, па ете јас се поправив. Навредливо е за мене да ми се менува сопствениот јазик, а при тоа нема основа, нема никаква навреда.
Размислете... ова е исто како ние да им речеме да не користат во својот јазик „маќедон...“, да ги натераме да користат „македонци“ или „мацедонианс“ (демек, меѓународно).
А каур ( http://www.makedonski.info/show/ѓаур/м ) е сосема друго нешто од национална припадност. Јас не користев навредливи зборови.

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Е сега, „шо праиме“ ако обвинетиот го „добие“ случајот? Има нарушен углед (итн..), не толку од процесот, колку од изјавите на државните службеници (јавни обвинители). Што ако тој контратужи за изречените невистини (судски официјализирани)? Најверојатно ќе треба да добие оштета... И кој ќе ја плати истата? Фатиме? Катица...? Или државата (ние).
Мене ми е јасно дека се тоа тенденциозни прес конференции во полза на СДСМ.

Затоа, по n-ти пат: нека си работи обвинителството и нека не оцрнува луѓе со театри на пресовите
Абе ѓока среднист златен, убаво си прочитал од интернет, ама не е доволно тоа, плус и ова со контратужбата, лудила.:pos:

Оти бе не ме послушаш и не идеш на некое рочиште да видиш како изгледа тоа? Има луѓе у години како тебе се интересираат, имаат желба да поднаучат нешто за да не ги зафркаваат по локални биртии и форуми.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Сметкава е за Стево Пендаровски кога се кандидираше за претседател.
:facepalm:

Прво тоа не беше 2015та како што е овде датумот. Второ дали мислиш дека партијата менува сметка секогаш кога има избори.

Веста на вечер е лажна, како и стотина други претходно со една иста цел.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Прво тоа не беше 2015та како што е овде датумот. Второ дали мислиш дека партијата менува сметка секогаш кога има избори.

Oстaј гo гледaш декa е глуп кo Иреaл. Некa јa мaвa и пoнaтaму глaвaтa прaзнa вo ѕид.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

Види, оваа уплата ПОСТОИ, а кој ја уплатил, тоа не можам да кажам. Постои уплатата на 31.07.2015 г. а постои и уплата на 27.08.2015 г. со има Катица Јанева, со ист матичен број, иста сметка... Ако сакаш да се обложиме на колку сакаш пари и биди сигурен дека ќе ги изгубиш. Ти кажувам податок од прва рака и повеќе нема да „ширам“.[DOUBLEPOST=1479134611][/DOUBLEPOST]
Oстaј гo гледaш декa е глуп кo Иреaл. Некa јa мaвa и пoнaтaму глaвaтa прaзнa вo ѕид.
Прифаќаш ли облог од неколку илјади евра? Ако е лажно ова јас 10,000 ќе ти платам. Ако не е ти мене 2,000 евра. А ако има уште една уплата речиси месец дена подоцна (на помала сума) уште 2,000 евра ти мене, а ако нема уште 10,000 јас тебе?[DOUBLEPOST=1479134867][/DOUBLEPOST]
Оти бе не ме послушаш и не идеш на некое рочиште да видиш како изгледа тоа? Има луѓе у години како тебе се интересираат, имаат желба да поднаучат нешто за да не ги зафркаваат по локални биртии и форуми.
А бе што има тоа врска со рочиштата. Зборувам за тенденциозни прес конференции на СЈО во полза на СДСМ.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Глупaку, нa снимките се глaсoвите нa членoвите oд Вмрo, Сјo излегувa сo дoкaзи зa тие штo ги слушaвме. Зoштo спoмнувaш декa пресoвите се вo пoлзa нa Сдсм кoгa нa снимките имa сaмo oд Вмрo? Зa кoгo друг дa oтвoрaт случaј зa дa кaжеш декa не е вo пoлзa нa Сдсм? Кoлку си глуп знaчи.
А тoa зa уплaтницaтa, немaм 5 гoдини пa aј дa се клaдиме. Еднoстaвнo не ти верувaм, истo кaкo штo не ти верувaм декa си неутрaлен.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Види, оваа уплата ПОСТОИ, а кој ја уплатил, тоа не можам да кажам. Постои уплатата на 31.07.2015 г. а постои и уплата на 27.08.2015 г. со има Катица Јанева, со ист матичен број, иста сметка... Ако сакаш да се обложиме на колку сакаш пари и биди сигурен дека ќе ги изгубиш. Ти кажувам податок од прва рака и повеќе нема да „ширам“.[DOUBLEPOST=1479134611][/DOUBLEPOST]
Прифаќаш ли облог од неколку илјади евра? Ако е лажно ова јас 10,000 ќе ти платам. Ако не е ти мене 2,000 евра. А ако има уште една уплата речиси месец дена подоцна (на помала сума) уште 2,000 евра ти мене, а ако нема уште 10,000 јас тебе?[DOUBLEPOST=1479134867][/DOUBLEPOST]
А бе што има тоа врска со рочиштата. Зборувам за тенденциозни прес конференции на СЈО во полза на СДСМ.
Која црна уплата бе неписмен, сакаш на твое име уплатници од милион евра да ти направам?

Кој ви дава компјутер јас незнам, со еден пејнт скапан ве избудалија, нема потреба од фотошоп за вас

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Точно бучетот се полни од народни пари прибрани по разни основи и тие пари се на државата и нејзино право е како ќе ги троши.
Да не беа шител немаше да се дознае за сообраќајката и ќе беше прикриено дело како многу вмровски срања а бидејќи има опозициски медиуми делумно се прикриени

Тоа што Диме бегал,само наивен да не го наречам глуп може да го направи.
Во случајов поради наивноста или глупоста неговата безбедност била загрозена па морал да бега бидејќи го бркале луѓе кои подоцна благодарение на шител се докажа дека се криминалци со дебело досие[/quote]
ДПМНЕ=СДПМ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom