- Член од
- 10 февруари 2010
- Мислења
- 847
- Поени од реакции
- 304
каде да ги најдам овие протеини? каде се продаваат?Има, телешки, јајца и растителни.
особено тие од месо и растителните?
Фала
каде да ги најдам овие протеини? каде се продаваат?Има, телешки, јајца и растителни.
На истите места кај што има и млечни.каде да ги најдам овие протеини? каде се продаваат?
Фала
Кардио не помага за зголемување на мускулна маса.Дали кардиото помага во зголемување на мускулната маса или воопшто да не користам кардио додека сум во период на покачување на мускулна маса?
Единствено кардио што потпомага во зголемување на м. маса (од што сум читал, немам правено) било HIIT (High-Intensity Interval Training). Причината за ова помеѓу другото е и што се лачел хормон за раст и тестостерон при ваков тип на тренинзи. Побарај HIIT на гугл.Дали кардиото помага во зголемување на мускулната маса или воопшто да не користам кардио додека сум во период на покачување на мускулна маса? Колку е препорачано неделно кардио ако треба, оти јас досега еден ден неделно го користам за кардио на точак 30 минути и потоа вежби за стомачни. Дали е правилно тоа или треба да го исклучам кардиото. Имам заблуда дека ако премногу имам кардио во неделата може да имам спротивен ефект на зголемување на м. маса односно да одам во дефиниција.
Тоа што ти го пиша @nE0n1nja за HIIT кардио доаѓа од истражувања правени на спринтери.Дали кардиото помага во зголемување на мускулната маса или воопшто да не користам кардио додека сум во период на покачување на мускулна маса? Колку е препорачано неделно кардио ако треба, оти јас досега еден ден неделно го користам за кардио на точак 30 минути и потоа вежби за стомачни. Дали е правилно тоа или треба да го исклучам кардиото. Имам заблуда дека ако премногу имам кардио во неделата може да имам спротивен ефект на зголемување на м. маса односно да одам во дефиниција.
И треба да има во предвид дека 70% од професионалните шпринтери се шприцаат [DOUBLEPOST=1479060759][/DOUBLEPOST]Тоа што ти го пиша @nE0n1nja за HIIT кардио доаѓа од истражувања правени на спринтери.
Кај нив во глобала е таков тип на кардио тренинзи, а сите ако ги погледнеш имаат солидна мускулна маса, за разлика од маратонците кои се убиваат од кардио, а се како скакулци.
Заклучок, прави го по еднаш два пати неделно и кога си на маса, немаш зијан, може да добиеш на кондиција, метаболизам и тн.
И треба да има во предвид дека 70% од професионалните шпринтери се шприцаатТоа што ти го пиша @nE0n1nja за HIIT кардио доаѓа од истражувања правени на спринтери.
Кај нив во глобала е таков тип на кардио тренинзи, а сите ако ги погледнеш имаат солидна мускулна маса, за разлика од маратонците кои се убиваат од кардио, а се како скакулци.
Заклучок, прави го по еднаш два пати неделно и кога си на маса, немаш зијан, може да добиеш на кондиција, метаболизам и тн.
НЕ, не сакам да си играм со проценти, но во професионалните води земаат допинг голем дел од спортистите не само во атлетика, туку во речиси сите спортови, прашање е само колку се откриени и во кои од спортовите се тестовите поригорозни.И треба да има во предвид дека 70% од професионалните шпринтери се шприцаат [DOUBLEPOST=1479060759][/DOUBLEPOST]
И треба да има во предвид дека 70% од професионалните шпринтери се шприцаат
тие протеини се продаваат в маркетите се викаат - јајца, пилешко, месо, соја, графкаде да ги најдам овие протеини? каде се продаваат?
Фала
Спринтови ти е еден од можните начини, инаку може да го правиш и на статичен велосипед, орбитрек, степер, трака за трчање, зависи од твојата физичка спремност, еве ти линк за една можна варијација на ваков тренинг на статичен велосипед.[DOUBLEPOST=1479158180][/DOUBLEPOST]
Има, јас избегнувам се што е поврзано со кичмата дедлифт, Bent over barbell deadlift и чучањ веќе неколку месеци не сум ги правел.Има ли некои вежбачи овде што вежбаат со повреден грб како Спондилоза,Дископатија и тн. ? Споделете некое искуство
Како се снаоѓаш со останатите вежби ? да речеме со бенч прес,? ајде повеќе од очигледно е дека може да се вежба бицепс,трицепс...лесно ќе ги изолирам и нема да употребувам ни кичма ни врат со нив ама за другиве вежби некако се плашам дека ќе треба премногу да внимавам...изгубив 7 кила одкако дознав дека го имам проблемов и моментално одам на физикална и се осекам скоро спремен за нов предпазлив почеток со нови навики,до пред некое време бев приморан да седам на стол повеќе време од каде што и произлезе проблемов...некои други совети да споделиш дур вежбаш со повреда ?Спринтови ти е еден од можните начини, инаку може да го правиш и на статичен велосипед, орбитрек, степер, трака за трчање, зависи од твојата физичка спремност, еве ти линк за една можна варијација на ваков тренинг на статичен велосипед.[DOUBLEPOST=1479158180][/DOUBLEPOST]
Има, јас избегнувам се што е поврзано со кичмата дедлифт, Bent over barbell deadlift и чучањ веќе неколку месеци не сум ги правел.
На бенч не форсирам тежини, строго користам појас, истегнување и загревање по 10мин пред да почнам со тренинг, најчесто правам со бучици.Како се снаоѓаш со останатите вежби ? да речеме со бенч прес,? ајде повеќе од очигледно е дека може да се вежба бицепс,трицепс...лесно ќе ги изолирам и нема да употребувам ни кичма ни врат со нив ама за другиве вежби некако се плашам дека ќе треба премногу да внимавам...изгубив 7 кила одкако дознав дека го имам проблемов и моментално одам на физикална и се осекам скоро спремен за нов предпазлив почеток со нови навики,до пред некое време бев приморан да седам на стол повеќе време од каде што и произлезе проблемов...некои други совети да споделиш дур вежбаш со повреда ?