Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој што може да ми помогне со Стилово мое мртво?
Имам проблем, веќе 2-3 години ми се појавува тоа енџин фолт и со него си гурам цело време. Сега, имам проблем со лер гаста, кога ми е во лер, паѓаат обртаи и знае да угаси. Клапната е исчистена а ми викаат дека целиот проблем го прави „мозокот“ за електроника (видео подоле). Го направив тоа што го прави пријателов на видеово ама проблемот не ми се решава. Однсов кај човек, ми прелеми се' што може да се прелеми, се' среди ама пак си праи проблем. Има ли некој совет, некако да го решам проблемот. Одам кај Илија во Ѓорче, што е овластен за Фиат и ми удира одма 500 евра, нов компјутер бла бла, па пробувам да најдам алтернатива некоја.
Некој да помогне?
Фала.

Од кога заладе времето колата почна сама да ми додава туража(ваљда е метеопат), се супер си беше имате некоја идеа што би можело да биди?Пример видео

Каде го чуваш колата во гаража ли е или надвор? Кое е годишна и што модел ?

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Autodata програмта некој дан знајт од кај можам да ја снимнам, на замунда најдов нешто ама не ги биват..
На rutracker.org имаш две верзии, 2014та и 2010та.

Каде го чуваш колата во гаража ли е или надвор? Кое е годишна и што модел ?

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
И гаража и надвор, понова корса е од оваа

Има ли некој што може да ми помогне со Стилово мое мртво?
Имам проблем, веќе 2-3 години ми се појавува тоа енџин фолт и со него си гурам цело време. Сега, имам проблем со лер гаста, кога ми е во лер, паѓаат обртаи и знае да угаси. Клапната е исчистена а ми викаат дека целиот проблем го прави „мозокот“ за електроника (видео подоле). Го направив тоа што го прави пријателов на видеово ама проблемот не ми се решава. Однсов кај човек, ми прелеми се' што може да се прелеми, се' среди ама пак си праи проблем. Има ли некој совет, некако да го решам проблемот. Одам кај Илија во Ѓорче, што е овластен за Фиат и ми удира одма 500 евра, нов компјутер бла бла, па пробувам да најдам алтернатива некоја.
Некој да помогне?
Фала.
Пробај на специјализираниот српски форум да најдиш нешто за овој проблем. Има тука све и сешто за фиатови возила, и сигурен сум дека комшиите ќе ти помогнат повеќе од било кој кај нас(имаат повеќе коли и нормално повеќе искуство)

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/

Пробај на специјализираниот српски форум да најдиш нешто за овој проблем. Има тука све и сешто за фиатови возила, и сигурен сум дека комшиите ќе ти помогнат повеќе од било кој кај нас(имаат повеќе коли и нормално повеќе искуство)

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/
Да да, го начекав и тој форум ама пред да се решам да направам профил и да прашам, сакав тука да побарам совет. Како и да е, фала :))))

Поради која причина ми избива црево кое влегува во турбината, еднаш изби пред самата турбина, а овој пат изби позади на заокружениот дел (таму има спојка и се споени црево со црево, цревото позади е меко и со крутото црево се споени со обична метална „стега“ која гледам дека си функционира кога ја стегам?
1.JPG

Поради која причина ми избива црево кое влегува во турбината, еднаш изби пред самата турбина, а овој пат изби позади на заокружениот дел (таму има спојка и се споени црево со црево, цревото позади е меко и со крутото црево се споени со обична метална „стега“ која гледам дека си функционира кога ја стегам?
Прегледај го приврзокот 159294

Оти има јак притисок..Се кладам дека стегата ти е или неквалитетна,или не го стегаш како што треба..

Ovie dvata amortizeri на цревата за турбо цело време се масни од улје, ги бришев и пак се замастуват, ако ги оставам подолго време неизбришани дури потекува мрснотијата надолу по останатите кабли и црева под нив, дали е ова штетно и треба да се интервенира да се промени нешто?

IMG_4226.jpg

Кое Уље е подобро: lique moly 10/40 или Total 10/40 за бензински мотор 1,4?

Ovie dvata amortizeri на цревата за турбо цело време се масни од улје, ги бришев и пак се замастуват, ако ги оставам подолго време неизбришани дури потекува мрснотијата надолу по останатите кабли и црева под нив, дали е ова штетно и треба да се интервенира да се промени нешто?

Прегледај го приврзокот 159346
Од некаде влегува масло во цевките...највероватно семеринзите од вентилите или нешто слично. Треба да се прегледа на мајстор[DOUBLEPOST=1478202167][/DOUBLEPOST]
Кое Уље е подобро: lique moly 10/40 или Total 10/40 за бензински мотор 1,4?
Тоа кое е оригинално а не полнето од сумљиви буриња во Речица или Арачиново

Од некаде влегува масло во цевките...највероватно семеринзите од вентилите или нешто слично. Треба да се прегледа на мајстор[DOUBLEPOST=1478202167][/DOUBLEPOST]
Тоа кое е оригинално а не полнето од сумљиви буриња во Речица или Арачиново

A kako mozes da poznaes od kade e polneto,sekako kupuvas tubice od 4 ili 5 litra.Mislam samo na Lukoil maslata se original od niv. Gledav edno BMW od 2015 godina, 7-ica mislam bese mu stavi takvo maslo,od Lukoil,5w40.

Jas sum kupuval samo od dve mesta ulje-10 godini od kaj eden prijatel Elf, koe go noseše direkno od Francija. Siguren sum vo toa bidejki kako prvo čovekot 30 godini raboteše na voeniot aerodrom i si razvi biznis relacii, a kako vtoro ednaš vozev 18 000 so edno maslo-5w30 i koga go izvadiv seušte imaše masnotija vo sebe.

Sega stavam od Lukoil i nemam problem

ja imam 1.4 hdi i isto taka slabo vlecese. koga ja staviv na komp najde greska" prekin na krug" nesto povrzano so razni pritisoci okolu turbinata. majstorot za 5 min ja resi rabotata. Ja digna kolata i negde najdolu ispod motorot najde snop na creva koi sto odat kon turbinata i zamena dve spojki (gumeni) od po 5 cm i sirina okolu pola santim koi gi spojuvat crevata. Spojkite bea celosno ispukani kade sto se gubese pritisokot za pravilna rabota na turbinata. Sega super vleci
Се надевам дека не е вообичаениот квар на оваа кола9како и на 308) а тоа е турбината. Треба посериозен преглед да се направи.

Ако не ти е страв, извади го потисното црево после турбото и провери колкав е зјајот на осовината на турбото. Ако има луфта тогаш нечини
ДПФ филтерот бил затнат, го извадов. :)

Дај предложете добро масло за 1.6 Hdi на Пежо 307, и колку литри треба? Нуб сум. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom