Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Преден браник за ford fusion 2004 препорака некоја продавница за автоделови, по огласи слабо има, држачот на едната страна е скршен

Преден браник за ford fusion 2004 препорака некоја продавница за автоделови, по огласи слабо има, држачот на едната страна е скршен

Му фали ли парче?Ако не му фали тоа се крпи,или барај по отпад само држач,за кој кур ти е цел браник..

Za vadenje na zelen karton kako ide procedurata ako ne e na tvoe ime kolata, ( so treba da se naprave ) i dali go vadat za brzo vreme ili treba da cekas nekoj den?

Za vadenje na zelen karton kako ide procedurata ako ne e na tvoe ime kolata, ( so treba da se naprave ) i dali go vadat za brzo vreme ili treba da cekas nekoj den?
Зелениот картон се води на возилото, го вади сопственикот. Извади си и полномоштво. (Многу не го вадат, ама не е скапо)
Двата документи се вадат за 20-тина минути.

Зелениот картон се води на возилото, го вади сопственикот. Извади си и полномоштво. (Многу не го вадат, ама не е скапо)
Двата документи се вадат за 20-тина минути.
Znaci prvo ke izvade zelen karton na taj so e voziloto,pa posle jas ke izvadam polnomosno, i btw na zelenio karton ke go pisuva imeto na sopstveniko na voziloto?

Znaci prvo ke izvade zelen karton na taj so e voziloto,pa posle jas ke izvadam polnomosno, i btw na zelenio karton ke go pisuva imeto na sopstveniko na voziloto?
Небитно кое прво ќе се извади, за полномоштво треба заедно да бидете (во исто време и двата документа може да ги извадиш). Околу 400 денари ти е. Можеш и меѓународна да си извадиш доколку немаш, иако ретко се случува да ти побараат, за 800 денари зошто да би ризикувал.

Не сум сигурен дали го пишува, да не излагам до кола да проверувам.

Му фали ли парче?Ако не му фали тоа се крпи,или барај по отпад само држач,за кој кур ти е цел браник..
еднаш е веќе лепен браникот и се познава највеќе затоа сакам да видам за нов

Sekogas koga vozam na podolg pat ne ja spustam pod 140/50 nekade i 180+ zavisi od uslovi...

Vo Nedela vozejki okolu 140 mi svetna prvo lambickata za servis i kolata izgubi na snaga, zastanav, ja izgasiv i pak ja zapaliv i mi svetna onaa lambickata sto e kako cesma. Kolata ne vlecese kako sto treba, pobavno zabrzuvase.

Taa mi svetna pred 1 mesec so isti simptomi i na dijagnostika izleze EGR ventil, go smenivme vo ovlasten servis 12,000 i se do Nedela nemase nikakvi problemi..
Nemam vreme da idam ovie denovi na servis, pa sakam da slusnam vasi mislenja? Isto taka MAP i MAF senzori se novi staveni...redoven servis pred 1 mesec..
Se si mislam deka se zapusilo nesto od nasevo gorivo ili pak kompjuterska greska?

Пред 3 дена кога почнаа дождовиве во Скопје, враќајки се од работа ја најдов колата отклучена со пуштени сите 6 трепкачи но светеа постојано без трепкање. Централното не ги заклучуваше вратите односно морав од внатре да затворам па шоферската врата рачно да ја отклучам и пак да ја заклучам само неа од надвор, пошто другите однадвор не ги затвораше. Претпоставувам дека е некој спој, колата ја имам една година и сега прв пат ми се случува. Некој да не имал слично искуство, да препорача мајстор во Скопје да види што е работава?

Да не знае некој каде можам да направам нова регистарска табличка? Ми испаднала негде, и сега сум само со една таблица...

Пред 3 дена кога почнаа дождовиве во Скопје, враќајки се од работа ја најдов колата отклучена со пуштени сите 6 трепкачи но светеа постојано без трепкање. Централното не ги заклучуваше вратите односно морав од внатре да затворам па шоферската врата рачно да ја отклучам и пак да ја заклучам само неа од надвор, пошто другите однадвор не ги затвораше. Претпоставувам дека е некој спој, колата ја имам една година и сега прв пат ми се случува. Некој да не имал слично искуство, да препорача мајстор во Скопје да види што е работава?
Вода влегла негде, и треба да ја просушиш. ако тоа не помога, водата највероватно направила негде штета(краток спој со прегорување на некој дел)[DOUBLEPOST=1478892592][/DOUBLEPOST]Во Кичево ќе ти најдам за 300 денари уметник кој мене ми направи, но тоа е ``малку`` забрането. По ништо не се препознава освен што нема рељефно изразување на бројките

smenuvav lamela potiska i lager setot.E sea posle smenuvanjevo zabelezuvam nekako ko da ima nekoj cuden zvuk ko da kvici(ko gumi,ili mozebi lager...) MINIMALNO se slusha znaci samo ako mi e otvoreno pengereto i so najminimalno brcenje,bez turaza da stegam,epten treba da se fokusiras pa da go slusnis.Prasanjevo mi e, dali e mozno da e povrzano neshtovo so promenata na setot od pogore? Ne strikno dali se tie (mislam deka ne se) tuku nekoi delovi koi se vadat pri promenata na setot.

Ваквпо пемпере за сајлата за гас каде може да купам/направам од метал?
Два пати менувам сајла за гас во нецела година, двата пати се крши ова парче, барав по дуќаните и само со вакво ми нудеа некоја универзална (ја кратев, беше скоро двојно подолга) по 700ки.
1.jpg

Ваквпо пемпере за сајлата за гас каде може да купам/направам од метал?
Два пати менувам сајла за гас во нецела година, двата пати се крши ова парче, барав по дуќаните и само со вакво ми нудеа некоја универзална (ја кратев, беше скоро двојно подолга) по 700ки.
Прегледај го приврзокот 159800
Единствено да ти го изработи некој во алатница[DOUBLEPOST=1478950200][/DOUBLEPOST]
smenuvav lamela potiska i lager setot.E sea posle smenuvanjevo zabelezuvam nekako ko da ima nekoj cuden zvuk ko da kvici(ko gumi,ili mozebi lager...) MINIMALNO se slusha znaci samo ako mi e otvoreno pengereto i so najminimalno brcenje,bez turaza da stegam,epten treba da se fokusiras pa da go slusnis.Prasanjevo mi e, dali e mozno da e povrzano neshtovo so promenata na setot od pogore? Ne strikno dali se tie (mislam deka ne se) tuku nekoi delovi koi se vadat pri promenata na setot.
Вероватно друк лагерот е со лош квалитет, а тоа се распознава кога ќе ја ставиш колата во лер, тогаш треба да се слуша некое квичење или зуење како неподмачкан лагер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom