PlayStation 4

Не можете да очекувате локализација на PSN за Македонија и подршка со наши платежни картички и сите тие работи кога во државава не верувам дека има повеќе од 1000 парчиња PS 3 и 4 комбинирано.
Мал пазар сме а компарацијата со Steam и тоа дека можете да купувате од таму не држи место пошто се работи за различна серверска инфраструктура.

Се што купувате преку ПСН е нелегално и ако сакаат да ви направат пиздарија доволно е да ви побараат да им потврдите адреса на живеење.
Јас незнам на кој принцип креирате Бугарски профили, барате адреси од Бугарија? Како што се бара адреса од UK или USA кога се креира нивен акаунт.
Ако ви врват вашите точни адреси онда стварно сме станале блгари.
На крај краева зашто би плаќале поскапо кога моментално америчкиот ПСН нуди најевтини цени спрема курсот со доларот.

Погоре спомнавте Bloodborne 1500ден. Да 119 лева = 1540ден.
На Америчкиот PSN Bloodborne e 19$ или удрете дигитронот.... 500ден. поевтино. па уште ако начекате некој Flash Sale ќе ја земете за 500-600ден.
Знаете кога ќе ја најдете Bloodborne за 500-600ден. на Реклама5 и Еbay? 2020год.

Е токму заради последнава реченица имам американски профил и преферирам физички копии од игри.
Друже 90% извадија бугарски пасоши ти се замараш на пс нетворк кој ќе ти е регионот.
Мада америчкиот стор е најевтин.

Друже 90% извадија бугарски пасоши ти се замараш на пс нетворк кој ќе ти е регионот.
Мада америчкиот стор е најевтин.
А нашите банкарски картички ги прима? Веројатно не?
Да ги прима на америчкиот супер ќе биде, но добро би било барем на британскиот да ги прима.[DOUBLEPOST=1477763212][/DOUBLEPOST]@Jedah Во право си. :)

А нашите банкарски картички ги прима? Веројатно не?
Да ги прима на америчкиот супер ќе биде, но добро би било барем на британскиот да ги прима.[DOUBLEPOST=1477763212][/DOUBLEPOST]@Jedah Во право си. :)
Што фајде ако ги прима? Баш така веројатноста да ти земат некој долар плус е поголема со тоа што под default ти е наместено автоматска обнова на пс+.
Од друга страна, купуваш ваучер од амазон, без разлика дали УС или УК, го аднуваш кодот на акаунтот, имаш 60долари, купуваш игра од сторот.

Што фајде ако ги прима? Баш така веројатноста да ти земат некој долар плус е поголема со тоа што под default ти е наместено автоматска обнова на пс+.
Од друга страна, купуваш ваучер од амазон, без разлика дали УС или УК, го аднуваш кодот на акаунтот, имаш 60долари, купуваш игра од сторот.
А таму маваш америчка или британска адреса. Ај за ПС Стор не ми е чудно што не прима наша картица, ама зошто од Амазон не можеш фино лепо да си купиш при пејд ваучер со оригинална адреса како било кој и да е продукт? Тука е интересно. Моја претпоставка за одговорот е најверојатно дека ПС Стор не функционира во нашата земја и останатите неподдржани земји, па затоа тие ваучери се стриктно за регионот во кој е Амазон продавницата и со тоа не можат другите купувачи од светот да купат. Со вметнување на лажна адреса се изигрува системот.
Од која страна и да гледаш, одговорот е дека Плејстејшн нема продавница во нашата земја. Тоа е тоа.

А таму маваш америчка или британска адреса. Ај за ПС Стор не ми е чудно што не прима наша картица, ама зошто од Амазон не можеш фино лепо да си купиш при пејд ваучер со оригинална адреса како било кој и да е продукт? Тука е интересно. Моја претпоставка за одговорот е најверојатно дека ПС Стор не функционира во нашата земја и останатите неподдржани земји, па затоа тие ваучери се стриктно за регионот во кој е Амазон продавницата и со тоа не можат другите купувачи од светот да купат. Со вметнување на лажна адреса се изигрува системот.
Од која страна и да гледаш, одговорот е дека Плејстејшн нема продавница во нашата земја. Тоа е тоа.
Друже трет пат кажувам дека купувам све од амазон без проблем :)
Значи само избери си United States и потоа слободно пиши си ја својата домашна адреса, ако ти побара зип код пиши 10001 (ЊуЈорк) и тоа е тоа.
Очигледно проблемот кај тебе е претпоставувам ги мешаш ваучерите физички со дигитални. Значи имаш и физичка копија на ваучер што може да ти стигне на адреса, да го изгребеш и да го пишеш кодот. Многу е едноставно, ако акаунтот на ПС Стор ти е United States, бараш ваучер за тој регион. Еве линк
Од друга страна потенцијален проблем би било и тоа што доколку еднаш креираш амазон акаунт на македонска или било која друга адреса, тој го препознава како европски акаунт и не ти дава да купуваш амерички производи, јас исто така на почетокот креирав УК акаунт и неможев со него да купувам УС производи, после си креирав нов акаунт каде од старт си внесов америчка адреса и ден денес немам проблем околу купувањето дигитални ваучери.
asd.png

Еве последен пат на 19септември сум зел.

Друже трет пат кажувам дека купувам све од амазон без проблем :)
Значи само избери си United States и потоа слободно пиши си ја својата домашна адреса, ако ти побара зип код пиши 10001 (ЊуЈорк) и тоа е тоа.
Очигледно проблемот кај тебе е претпоставувам ги мешаш ваучерите физички со дигитални. Значи имаш и физичка копија на ваучер што може да ти стигне на адреса, да го изгребеш и да го пишеш кодот. Многу е едноставно, ако акаунтот на ПС Стор ти е United States, бараш ваучер за тој регион. Еве линк
Од друга страна потенцијален проблем би било и тоа што доколку еднаш креираш амазон акаунт на македонска или било која друга адреса, тој го препознава како европски акаунт и не ти дава да купуваш амерички производи, јас исто така на почетокот креирав УК акаунт и неможев со него да купувам УС производи, после си креирав нов акаунт каде од старт си внесов америчка адреса и ден денес немам проблем околу купувањето дигитални ваучери.
Прегледај го приврзокот 158991

Еве последен пат на 19септември сум зел.
Еве сега да направам профил со наша адреса ќе може да земам од УК Амазон?

Еве сега да направам профил со наша адреса ќе може да земам од УК Амазон?
Hint-от со адресата ми беше дека во држава треба да ти стои државата на која ти е креиран пс акаунтот. Пример еве како што гледам имаш УК акаунт, во профилот на амазон треба држава да ти биде УК, а адресата и бројот дали ќе си го пишеш тој на кој си седиш воопшто не е битно, истото важи и за УС.
Али на новокреираниот амазон акаунт ако од старт пишеш УК, после и да менуваш адреса на УС нема да ти функционира. Значи од старт одреди си го регионот и то е то.

Или едноставно нарачувајте преку ибеј без заебанции со адреси и слично :)

Или едноставно нарачувајте преку ибеј без заебанции со адреси и слично :)
Имам нарачувано од еден кинез и ми стигаа лани GOW Saga и GTA епизодите. После веќе многу време немам нарачано откако тракатанци не стигнаа никогаш.
Иначе од Амазон УК сум највеќе задоволен. Имав порано нарачано Фифа 13 и НБА 13, фифата стигна а НБА-та каснеше. За испораката што задоцни фино лепо ми ги вратија парите преку чет на сметка и тоа уште го памтам.

Едно прашање, сега ќе земам пс4, не знам дали да го земам слимот или обичниот. Слушнав слим бил подобар за ладење, ама доколку искочи чипот, дали веднаш ќе биде достапен на слимот? Некој што ја има пратено пс3 сцената, што може да одговори дали џеилбрејкот веднаш бил достапен и на двата модела?!

Едно прашање, сега ќе земам пс4, не знам дали да го земам слимот или обичниот. Слушнав слим бил подобар за ладење, ама доколку искочи чипот, дали веднаш ќе биде достапен на слимот? Некој што ја има пратено пс3 сцената, што може да одговори дали џеилбрејкот веднаш бил достапен и на двата модела?!

Јас не би сметал на џеилбрејк метод ниту на чип во скоро време. Ако веќе таква работа требаше да излезе до сега стопати ќе беше направена. Веројатноста е дека оваа конзола можеби и никогаш нема да биде кракирана, па ако планираш да ја купиш конзолата па после да си симнуваш игри од интернет, неможе тоа така како на претходните конзоли. Доколку решиш да купуваш оригинали, само десетина игри ќе те чинат околу 500 евра, и плус тие 300 и кусур за конзолата, тоа ти се 800+ евра. Батали ПС4 ако немаш солидни примања.

Што се однесува до ова со ладењето, нели ист случај беше и со ПС3? Кога излезе слим верзијата имаше подобро ладење? Ова се претежно муабети што се вртат на разни форуми, веројатно нешто од тоа дека ладењето е подобро на слим верзиите е вистина ама не значи дека обичната верзија прегрева и се расипува побрзо.

Последно уредено:
^
Како бе 10 игри 500 евра,па тој не мора при ордер да им прави на игрите.За 500 евра може комотно да изигра 20+ наслови.Башка на сторот секој месец има бесплатни наслови.Имам другарче со ПС4 со три игри што ги има купено во тврда копија има изиграно 15 тина игри со замени.Не е толку скапо како што го преставуваш,освен ако сакаш да ги купуваш најновите наслови што излегуваат е тогаш кошта.

^
Како бе 10 игри 500 евра,па тој не мора при ордер да им прави на игрите.За 500 евра може комотно да изигра 20+ наслови.Башка на сторот секој месец има бесплатни наслови.Имам другарче со ПС4 со три игри што ги има купено во тврда копија има изиграно 15 тина игри со замени.Не е толку скапо како што го преставуваш,освен ако сакаш да ги купуваш најновите наслови што излегуваат е тогаш кошта.
А зошто му е тогаш пс4 ако не ги игра најдобрите наслови? За indie бесплатни игри? Такви можи и на стим да игра со не многу јак пц.
Убаво си кажа батката погоре, ако има солидни примања да, а ако планира да чека чип тогаш јок. Уште пожално е да игра мизерни бесплатни игри кои за да бидат бесплатни треба да имаш годишна претплата која и таа кошта 50долари.
Мене до сега конзола + игри ме кошта 70.000+ денари.

А зошто му е тогаш пс4 ако не ги игра најдобрите наслови? За indie бесплатни игри? Такви можи и на стим да игра со не многу јак пц.
Убаво си кажа батката погоре, ако има солидни примања да, а ако планира да чека чип тогаш јок. Уште пожално е да игра мизерни бесплатни игри кои за да бидат бесплатни треба да имаш годишна претплата која и таа кошта 50долари.
Мене до сега конзола + игри ме кошта 70.000+ денари.
Даваа и солидни наслови колку што сум запознат јас како NBA 2K16,Saint Row и сл.Нормално е дека за наш стандард не е баш евтино да се купуваат оригинали али не мора и 500 евра за 10 игри да лупнеш.Тоа ми е муабетот.Башка и даваат многу интересни попусти на сторот Shadow of Mordor беше 4-5 долари,far cry 4 15 долари,Need for speed новата 15 тина долари(од прилика се цениве плус минус некој долар).Овие се наслови што за играч кој ги нема изиграно се предобри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom