Полуписмените биле следени во 1997!? Јас не верувам во тоа затоа што, да постоеле такви документи, вмро ќе ги објавеа многу порано. Тоа ти што го објави не е доказ за следење, ако се објави целото досие на вечниот студент, дури тогаш ќе потврдиме дека постоело селективно следење и ќе го осудуваме истото. Башка, зошто на некои протести на шарените, полицијата снимаше? Дали полицијата т.е. поранешното мвро-вмро систематски ги следела сите организатори на овие протести? Дали тие имаат свое досие, отворено само поради протестирање и дали тоа може да се воочи дека и денес постои некаков систем за следење на непослушните?
И да речеме дека биле следени, дали е посташно е да следиш неколку полуписмени дечиња или да прислушкуваш 500.000 народ? Нека се и 10.000, ако 500.000 ти е многу. Има над 300 сведоци кои потврдуваат дека имало прислушкување. Каде е функцијата на експомилуваниот затвореник кој лажеше дека имало соработка со странски служби и беше експресно затворен, додека приоритетни случаи некаде се водат и по неколку години!? Јас лажниот би го ставил не 3, туку 30 г. Се надевам дека правдата ќе биде задоволена.
Зошто се нафаќаш со нешта кој е ирелевантни за македонската јавност. Никого не го интересира дали возачот на Заев ја удрил колата, мене ме интересира кој е виновен. Не значи дека жртвата секогаш е невина само затоа што е жртва. Јавноста пред се’ треба да ја интересираат криминалите на власт и опозицијата. Еве мене лично тука ме засега и митото на Заев и на Шилегов. Ако сакаме тие 2 високи члена на сдсм да се процесуираат, мора да се процесуираат и Николче- диктаторче и неговата Фамилија. Сите знаеме дека правеле криминали, но поради медиумскиот мрак, не беше пласиран ниту еден единствен доказ со години. Сега после толку време, кога има докази, сите мали пиони се наредиле околу партискиот крал за да не биде “изеден“!