Фан Клуб: Интер

Се ок али јас па не мислам дека овој Де Бур има потенцијал да догура високо во ЛШ...

И после распадов од 2010 Ханда е единствениот човек кој не сум и нема да го критикивам, али јас бев за Цезар да остани! Леле како плачеше кога заминиваше, сега ми солзат очи... :(

Друг е проблемот во Интер не е баш до играчите, остајте Смрадли, Крастиел и остала багра што зборат.

Летово дојдоа: Најдобриот играч на Лацио и еден од подобрите офанзивци во Италијанската репрезентација Кандрева, Жоао Марио најдобриот играч на Спортинг и незаменлив во средината на Португалија, Најдобриот играч од Севиља и репрезентативец на Аргентина Евер Банега, Барбоса кој беше најдобар играч во Сантос и еден од поглавните во Олимпискиот Бразил, не игра да, но сметам дека со него се многу претпазливи, не сакаат да изгори... (Добри играчи ама не се како тие на Јувентус, кои се најдобри у СВЕТ на нивна позиција)

На ова се додаваат веќе добрите играчи во Интер: Перишиќ кој е алфа и омега во Хрватската репрезентација, Икарди кој е одличен напаѓач и прва и непрежелана љубов на Џонтра, Миранда стабилен дефанзивец и прв избор во Бразилската репрезентација и нормално Хандановиќ, ќе кажам солиден голман пошто знае да ме извади од кожа и Медел кој својата работа си ја врши одлично иако од некои тука е беспотребно хејтан и ставан во кош со играчи кои ќе ги спомнам понатака.

Потоа следат играчите кои не го користат својот потенцијал но може да изненадат: Кловнот Брозо кој има што да покаже и мислам дека сезонава ќе го средат, во Хрватска гази и игра прва постава, Муриљо тотална енигма за сега, лани дојде порано после првенстовто изгази до полусезона, му пуштија вода во уши и сега игра со голема трема, незаменлив во Колумбија и избран за најдобар дефанзивец во Јужна Америка, Кондогбија со кого моментално многу се работи и ако не го искористи сега потенцијалот ќе заврши во треторазредна екипа како Милан.

Играчи за кој треба уште малку време за да видиме како ќе се вклопат: Анслади кој изигра 2-3 натпревари до сега, моментално вклопен во сивилото на одбраната, тука ќе го спомнам и Јоветиќ кој како да почна да добива некоја доверба кај Де Бур, Јоветиќ е играч со страшен потенцијал но разочаран у животу, ако успеат да го мотивираат Интер ќе добие многу... и Едер кој излезе тотална енигма, во Сампдорија страв и трепет за секој тим во Интер не прави никаква разлика, можеби е од тие играчи на кои им треба повеќе време за да се навикнат.

Играчи кои не заслужуваат да бидат во Интер: Дамбросио, Нагатомо, Сантон, Ранокија, едноставно не знаат... И да изиграат една добра утакмица на наредните 5 ќе кикснат. Дамбо некад знае да поврзе континуитет но максимум две солидни утакмици па после следуваат 6-7 катастрофални, Сантон исто така но нема солидни туку потпросечни (Во напад тотално неупотребливи). Овие играчи не заслужуваат да бидат во Интер.

Играчи кои никогаш не го покажаа вистинскиот квалитет: Бијабијани кој на моменти изгледа како првокласно крило, екстра брзо со одличен центаршут но поголемиот дел од натпреварот игра незабележително, не го користи својот потенцијал и затоа ќе игра во Козенца, Андреоли кој е нонстоп повреден.

И Папаласио, играч кој после светското и утката во продолжение во финале едноставно умре и сега е подвижен леш, не го ставив во ниедна група зашто на времето беше добар играч.

Интер лани со сите проблеми и послаб тим заврши на 4-то место, со овој тим треба да се бори за Скудето но има други проблеми во позадина... Значи прво се сменија газди уште нема никаква хиерархија (во 3-4 години тројца газди се менуваат), доаѓаат нови фаци, тимот беше во зимски сон сега почнува да се буди, потрошија многу пари и мора да покажат резултати што автоматски се под притисок, сменија тренер на 10 дена пред почеток на сезона, семнија фудбалска филозофија, се наурши атмосферата во тимот прво со Икарди па со Брозо па со Кондогибија па сега пак со Икарди, играчите се поделени на кланови, притисок од медиумите и НАЈГОЛЕМИОТ ПРОБЛЕМ лоши подготовки.

Ќе проработи тимов, само не знам што тренер е Де Бур, се надевам дека е од оние што знаат да ги воочат грешките и да не идат со глава у ѕид туку што знаат да сменат кога не иде... Ќе се средат работите и ќе си дојде се на свое место, па не сме купиле играчи како Рики и компанија, сепак сите биле репрезентатици и главни играчи во старите клубови.

Последно уредено од модератор:
sum go kritikuval cesar toa e tocno, vcera bas pocnav da pisuvam na taa tema i toa go spomnav, ali handanovic i cesar vo ista recenica NIKOGAS, ne poradi faktot sto handa ete nikad ne branel na povisoko nivo i slicno, ednostavno e, cesar e mnogu podobar od nego, odnosno, klasa od golman, u top 5 golmani mozam da go stavam u ponovava istorija bez razmisluvanje.

Daleku podobar refleks od handanovic, mozam 10 gola da nabrojam kade handanovic ne mrdnal, daleku podobar sens za izleguvanje na topka, ne e linijas, handa e klasicen primer za linijas i tn i tn, da ne navlagam u sporedbite izlisno e i dzabe ke se trosat zborovi. Znaci handa ne e los golman, i tocno e deka posle cesar bese adekvatna zamena ako veke cesar si ide, ama nit bil na isto nivo ko cesar, nit nekad ke bide, jebiga, ova nema veze so neigranje u LS i slicno, ednostavno e polos golman od spored mene najdobriot golman vo ponovata istorija na Inter, i sekako, legenda na timot.[DOUBLEPOST=1476813322][/DOUBLEPOST]
Се ок али јас па не мислам дека овој Де Бур има потенцијал да догура високо во ЛШ...

И после распадов од 2010 Ханда е единствениот човек кој не сум и нема да го критикивам, али јас бев за Цезар да остани! Леле како плачеше кога заминиваше, сега ми солзат очи... :(
cesar bese spremen da bide zamena vo inter, da bide igrac od klupa sto ke pomaga, i pak go izbrkaa radi platata, ova na morati i branka nikad nema da im go prostam, stariov nedaj boze nekad pak da vleze u timov.

И што напраивме со тоа мега засилување во Хандановиќ? Ништо, апсолутно ништо. Истите резултати ќе ги имавме и со Цезар горе-доле. Што ако бил најдобар голман тоа време кога ни пола не брани ко што бранеше во Удинезе.
Тоа време Цезар имаше 32 години и сеуште држеше форма а со тие пари што ги потрошија за Самир (јес да не се многу 11 милиони) ќе се купеше некој играч што беше повеќе потребен од голман.

Се слагам со тоа дека поради слабиот состав Хандановиќ е највеќе изложен и највеќе трпи ама за тие киксови што ги праи и што прима смешни голови кои идат директно на негова душа не му е крива одбраната.

Мене не ми смета Самир воопшто, сега за сега нема потреба да се купува нов голман кога има други места во тимот што треба да се засилуваат, исто ко во 2012та кога дојде.

А бе Џонтра, ти сакаш голман да ти донесе титула, дај не ме заебавај ти се молам, не биди смешен. Ако немаш баланс на тимот, титула само можеш да сонуваш.

Инвестирањето во Ханда беше повеќе и од потребно, сите го сакавме тоа време Цезар, и сеуште го сакаме тоа се подразбира, поготово за играч како Цезар кој после секој кикс, се извинуваше со солзи во очите.

Тука сум бро, што треба? На колку време сакаш да го оДстранам?
Додека не смени ник, исто ко да се пишам Рафа-д-бест и да им мудрувам во НФЛ темата... Ма најбоље затвори темава додека не се пласираме ЛШ или вие не освоите Премиер.

Бене дај брат иди прочитај некоја книга од Таки Фити и не ме замарај. Секој си има право на свое мислење, едноставно јас не го сакам Хандановиќ и тоа е тоа. Да не ти кажувам сега што све си хејтал у тимов, па никој не барал да те банираат или не знам што. Ако сум бил кошаркар јак кур, не значи дека не следам спорт и дека само кошарка гледам.

Додека не смени ник, исто ко да се пишам Рафа-д-бест и да им мудрувам во НФЛ темата... Ма најбоље затвори темава додека не се пласираме ЛШ или вие не освоите Премиер.
Значи да ја затворам и nikad да не ја отворам, а?

Е ај кажи кој сум го хејтал :) Не само ти, и за цезар исто, та преку тасе ако згрешиле, ако од цела утакмица успевате само на голманите грешките да ги видите глејте пикадо... Убаво си примети и Син дека ради Банега ќе примевме два гола, или дефанзиците што дозволија 10 шанси, па ние секако ќе губевме 2-0 и пред тој гол...

Играта ни е скоро па тиња, дај на крилата и гаѓај го Икарди, среќа имаме сезонава поединци па пркнавме...

Не си сфаќај лично, се шалам со тебе, али го отупевте, ко демек требаше да тепаме па не зезна Ханда.

Ае доста е, иам мн али од моб ме мрзи да пишувам.[DOUBLEPOST=1476831953][/DOUBLEPOST]
Значи да ја затворам и nikad да не ја отворам, а?
Па така ќе му дојде, што само се нервираме.

А бе Џонтра, ти сакаш голман да ти донесе титула, дај не ме заебавај ти се молам, не биди смешен. Ако немаш баланс на тимот, титула само можеш да сонуваш.

Инвестирањето во Ханда беше повеќе и од потребно, сите го сакавме тоа време Цезар, и сеуште го сакаме тоа се подразбира, поготово за играч како Цезар кој после секој кикс, се извинуваше со солзи во очите.
За што било преку потребно? За да завршуваме 9то, 7мо, 5то и 4то место?
Па на тие места можевме и со Цезар да завршуваме а не да трошиме пари на непотребен играч ко Хандановиќ.
Демек тимот ни беше цакум пакум среден па ај уште голман ни фали, батали го Цезар да си купиме помлад. пфф

Ама каде сум рекол јас дека Ханда е главниот проблем во Интер и дека ради него ни се слабиве резултати? Каде најди ми... Јас велам само дека е киксер и линијаш и знае да не кошта бодови во многу заебани моменти. Лани исто против Виола, кога требаше да продолжиме со добрите резултати он направи аматерска грешка и им поклони пенал и 0-1 у 3 минута ако не се лажам.

Мислам дека напишав у неделата, проблемот е што Де Бур трга против секоја екипа исто, односно делува како да нема план Б. Не можеш во Италија без солидна дефанзива, за жал... По 200 пат, проблем се бековите, ради нив не може во целост да се оствари пресингот и начинот на игра што го форсира де Бур, а исто така и поврзаноста на одбраната со средината. Тука чкрипи и мора да се делува на овој дел од играта. Можеби и може да промени формација Де Бур за почеток, не мора стрикно со 4-2-3-1 да иде на секој меч. Може и со двајца напаѓачи да проба, Јоветиќ загина на клупа.

За што било преку потребно? За да завршуваме 9то, 7мо, 5то и 4то место?
Па на тие места можевме и со Цезар да завршуваме а не да трошиме пари на непотребен играч ко Хандановиќ.
Демек тимот ни беше цакум пакум среден па ај уште голман ни фали, батали го Цезар да си купиме помлад. пфф

Демек заради голманот завршивме на тие места, а забораваш дека пред него играа најдобрите дефанзици во Италија тоа време, Ранокија со факинг Силвестре и копилот Хесус. Тоа време и со најдобриот голман во историјата на фудбалот пак ќе завршивме на тие места, тоа сакам да ти го кажам, и денеска е исто и со Ханда, чим немаме стабилна одбрана, и ако противниците ти прават 13221 шанси за гол нема секогаш Ханда да не спаси ќе му се деси и и на него некој кикс, му се случи тоа и на Буфон со Шпанија, па никому ништо.

Ти кажав зошто беше потребен, еве ќе ти повторам:
Беше потребен затоа што Интер беше во период на подмладување на тимот, и скратење на платите, после него го избркаа на клоци и еден Снајдер, затоа што цицаше многу плата. Грешката беше што на компанијата на чело со дедо Морати, не го продадоа Милито одма во Реал заедно со Маикон, и со тие пари да правиме подмладување на тимот, а не да чекаме да загубиме титула, да не се пласираме во ЛШ, па после да почне тој процес на подмладување и скратење на платите, кога можеше сето тоа да се реши уште првата година после 2010, во 2011.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom