Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се читаш ли што пишуваш? Да те потсетам сега е 2016 година, а не 90 и некоја.

А прочита ли горниот пост сега моментално земаме кредити за пензии од последици а бе ај дигам раце од вас и не вреди да дискутирам не сте ми веќе интересни па и од темава .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

А прочита ли горниот пост сега моментално земаме кредити за пензии од последици а бе ај дигам раце од вас и не вреди да дискутирам не сте ми веќе интересни па и од темава .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Kако што сме глуп народ малку ни е ова, заслужуваме уште полошо.
Желба ми е на изборите пак да победи, не 63 туку 83 пратеници, нека краде уште четири години, нека уште повеќе не задолжи па после да ве видам какви гомна тогаш ќе се јадат по форуми.

Kако што сме глуп народ малку ни е ова, заслужуваме уште полошо.
Желба ми е на изборите пак да победи, не 63 туку 83 пратеници, нека краде уште четири години, нека уште повеќе не задолжи па после да ве видам какви гомна тогаш ќе се јадат по форуми.
Кое јадење гомна тогаш, не зезај, дотогаш како ќе ги истренира да живеат на 150 евра плата, Долф Лундгрен од Роки 4 вода да носи по спремност.

Го урна стариот систем до степен да мора да дејствува герилски и очајно. Ги стави албанските партии под целосна контрола. Покажа дека Македонија може да се менува, за разлика од предходно, кога цело време убедуваа дека ништо не може да се направи и за ништо немаме пари. Тоа се суштински работи. За набројување ситници и проекти, може до 1001 и назад, ама мене лично тоа не ми е баш битно.

- човекот те праша што направија за државата а не за вашата партија и идеологија, првата точка сигурно не е за државата. Сум ти спомнал лично тебе неколку пати, тоа што мислиш (или мислите) дека правите некаква Нова Македонија и новомакедонци на крај ќе заврши со едно големо ништо, оти е градено на погрешна необединувачка основа, со лажна идеологија (како шуплив стиропор вака фигуративно да се изразам). Резултатот ќе биде едино децениски насобран гнев кај другата страна, која исто како и вие сега што го истурате и наплаќате вашиот 70-годишен гнев ќе го наплаќа и ќе се реваншира. Да не зборувам дека со историските ексурзии на некои сомнителни „историчари“ ги поткопувате темелите од кои овој народ и нација ја црпи својата државност. Настрана фактот дека во тој нов систем собравите еден куп остатоци и џган од омразениот стар естаблишмент, не мора да ти кажувам имиња си ги знаете вие, доволно е само да ги спомнам газдите на двете ваши ударни пропагандни тупаници и не треба повеќе.

- второто не е точно, ги имаат истите права, истите бенефиции, истите квоти, истите вработувања, истиот ноншалантен однос кон државата, не им е ускратено баш ништо, не знам у кој дел е разликата од сега спрема 2004-05 . Најпрост пример, тој вашиот лудак коалиционен партнер Шехтански еве го колку помина, пет години ги менува имињата на тие школите, а тоа е само една мала ситница во морето други.

- тука може нешто да се уважи и потврди, подобро да се задржеше на ситниците, затоа што тие ситници ти ја прават третата точка, да, тука има работи кои ја мрднаа државата и народот од зачмаеност и стагнација, се променија некои работи, се направија некои работи, сега дали било тоа од кредити, дали на долг рок ќе се исплати, дали се работеше за суштински и капитални проекти или не може и не е толку важно, но колку само повеќе и подобро можеше да биде ако се посветеше повеќе внимание на тоа отколку на хроничната клептоманија и политичкиот реваншизам.

Супер вест. Уште од сега почнаа да се лактаат за места на листи. Кога ќе ги објават, ќе има кукање и лелекање до бесконечност. Многу пуканки ќе требаат за периодов.[DOUBLEPOST=1476744174][/DOUBLEPOST]
- човекот те праша што направија за државата а не за вашата партија и идеологија, првата точка сигурно не е за државата. Сум ти спомнал лично тебе неколку пати, тоа што мислиш (или мислите) дека правите некаква Нова Македонија и новомакедонци на крај ќе заврши со едно големо ништо, оти е градено на погрешна необединувачка основа, со лажна идеологија (како шуплив стиропор вака фигуративно да се изразам). Резултатот ќе биде едино децениски насобран гнев кај другата страна, која исто како и вие сега што го истурате и наплаќате вашиот 70-годишен гнев ќе го наплаќа и ќе се реваншира. Да не зборувам дека со историските ексурзии на некои сомнителни „историчари“ ги поткопувате темелите од кои овој народ и нација ја црпи својата државност. Настрана фактот дека во тој нов систем собравите еден куп остатоци и џган од омразениот стар естаблишмент, не мора да ти кажувам имиња си ги знаете вие, доволно е само да ги спомнам газдите на двете ваши ударни пропагандни тупаници и не треба повеќе.

- второто не е точно, ги имаат истите права, истите бенефиции, истите квоти, истите вработувања, истиот ноншалантен однос кон државата, не им е ускратено баш ништо, не знам у кој дел е разликата од сега спрема 2004-05 . Најпрост пример, тој вашиот лудак коалиционен партнер Шехтански еве го колку помина, пет години ги менува имињата на тие школите, а тоа е само една мала ситница во морето други.

- тука може нешто да се уважи и потврди, подобро да се задржеше на ситниците, затоа што тие ситници ти ја прават третата точка, да, тука има работи кои ја мрднаа државата и народот од зачмаеност и стагнација, се променија некои работи, се направија некои работи, сега дали било тоа од кредити, дали на долг рок ќе се исплати, дали се работеше за суштински и капитални проекти или не може и не е толку важно, но колку само повеќе и подобро можеше да биде ако се посветеше повеќе внимание на тоа отколку на хроничната клептоманија и политичкиот реваншизам.
Не мислам дека некој гради нова Македонија, или било какви новомакедонци. Само руши некои глупи идеали за перфектни Македонци и перфектен човек. Не е поткопување на темели ако се каже дека и нашата приказна, како и секоја друга, имала повеќе (многу повеќе од две) страни. Таквите приказни што требало да ни ја изградат државноста, имаат поткопано било каква можност за критичко размислување, и креирано (и уште креираат) генерации и генерации на луѓе кои се движат со отворена уста и лапаат муви.

Така да, и тие од стариот естаблишмент кои смениле страна, се примени заради истата причина. Прагма. Тоа што ВМРО-ДПМНЕ не инсистира на совршено општество и совршена идеологија е најголема предност, а не маана на партијата. Таа прагма доведе до ситуација во која големата слика е тотално променета споредено со пред 20 години. Имаш луѓе од стариот систем, кои така ревносно и успешно се вложуваат во рушење на истиот. Може пуританци да се бунат, ама факт е дека не можат да понудат поефикасна алтернатива, ниту пак нивниот пуританизам ќе направи некој како Љупче Златев да е поефикасен од Латас, па да можеш да го игнорираш вториот.

За тоа што е променето, слушавме. Фала му на Заев за тоа. А и фактот колку Албанците го сакаа Бучковски, а колку го сакаат Груевски, кажува се. Сигурно го мразат затоа што се им е исто.

Најголем дел од партијата е посветен на тоа. Луѓето што се занимаваат со стратегија и идеолошки прашања се бројат на прсти. 99% од структурите на партијата се бават со такви ствари. Само за тоа не се зборува толку во јавност, затоа што другата страна нема што да понуди на тоа поле. Кукање за идеологија и оправање за човекови права е школото што го учеле.

Последно уредено:
http://www.libertas.mk/trojtsa-pratenitsi-od-sdsm-deneska-ne-glasale-za-predlogot-za-zakonite-koi-gi-bara-sjo/

Е тука е разликата зошто СДСМ не може и нема да ги добие изборите во догледна иднина, (мада бандитиве 63 може да сањаат у секој случај) овие како попчиња ги собрале и сите до еден гласале против, другиве ем нивни предлог не се искоординирале и договориле кој и кога треба да бидат присутни. Машина си е ДПМНЕ, тука нема дискусија.
Не верувам дека има овде некоја позадина, едноставно во ваков парламент законите за СЈО нема да поминат. А тоа што сите под конец во вмро гласаат како што ќе каже Иле е поради тоа што имаат потпишано меници, тоа не е баш пример за парламентарна демократија.

...... ДПМНЕ си заработи градејќи и развивајќи се и сешто и плус мала провизија си зема впрочем сите држави нивните политичари си заработуваат мали провизии ако придонесе кон општеството .....

ГРУЕВСКИ И СОРАБОТНИЦИТЕ ЗА ИЗГРАДБА НА АВТОПАТИТЕ ДОГОВОРИЛЕ ПРОВИЗИЈА ОД 25 МИЛИОНИ ЕВРА СО КИНЕСКАТА КОМПАНИЈА
Во разговорите се слуша како премиерот Никола Груевски заедно со министерот Миле Јанакиевски се договараат за изградба на двата автопати во вкупна вредност над 580 милиони евра. Провизијата е 5 % или вкупно околу 25 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ побогата од партијата на Ангела Меркел
Вкупната вредност на имотот на ВМРО-ДПМНЕ се проценува на околу 60 милиони евра.
Само за споредба Христијанско Демократската Унија на Ангела Меркел во Германија поседува имот од 50 милиони евра, додека Лабуристичката и Конзервативната партија во Велика Британија заедно, не поседуваат поголем имот од 20 милиони фунти.

Среќа наша што власта е скромна. Замисли ако не земале МАЛА провизија
Глујо до гроП....

ПС. Оние странците со нивниот имот, можат да попушат. Македоња повтроно прва во Европа !!!

abe moronu eden
definicija za glupost znaes sto e?
koga gjorgji 100 pati tropa zeleni za ustavnost, i mu se smeat. i 101 pat pak tropa zeleni i se cudi zaso pak mu se smeat
abe drvo da bese,do sea kje naucese od 100 pati tropanje gluposti da prekines
ili izgleda samo ti si vo pravo a site drugi se greska
spored tvojata sposobnost da (ne)ucis listata e vakva:
covek
kuce
ameba
drvo
gjorgji(tipicen zhmoron)
samo delusional lugje se teshat deka oni se vo pravo a deka drugite ne gi sfakjaat.
ama ti ne si ni toa,ti si obicen zhmoron so izvaden mozok sto povtoruva jedno isto kako rasipana ploca bez ogled na faktite i argumentite.
p.s.
zaboraviv,a nesto ne se poklopuva so tvojata `realnost` odma spomnuvas stabovi.nice try
okolu kisnenje. ti najde da zboris? na temava si sekoj den 09-16h. zboruvaj mi povekje za kisnenje
nekad i overtime prais posle smena.
Куцо пекинезерче, многу џавкаш, ама не ти држи капацитетот. Не гледаш ли сперматозоиду издркан дека овие кои контрираат се типични агитатори на СДСМ и само лаат, а не кажуваат конструктивно опонирање. Ајде да те видам бе имбецилу зошто мислиш дека Законот за СЈО е уставен. Јас велам дека не е уставен затоа што се формира паралелна установа (јавно обвинителство на веќе постоечка), а уставот предвидува единствена. Можеби ова што го напишав твојот закржлавен мозок не може да го разбере, но тука сум веќе немоќен да ти помогнам. Една „карикатура“ на форумов кажа (и изгледа е сеуште жив) дека партиите се договориле така и тоа е над уставот. Ајде тебе да те слушнеме што глупавост ќе кажеш, птицо плава. Ама не знаеш што да кажеш, па те пратиле од штабот само да се глупираш, секако никој не те гледа овде.

И на крај, твојот врв во „кариерата“.. си напишал delusional. Што ти значи ова? Не разбирам индиски јазик, па ако можеш да ми кажеш... со ова се издигна во величините. Ауууу... и португалски си знаел... overtime. Ај и тоа преведи ми го, португалскиот слабо ми оди. Гледам ти уличарскиот стил си го научил, мочко еден невоспитан.

Brace yourself
cc34f48665fe0739ae6570a7c4c9e80d.jpg

Куцо пекинезерче, многу џавкаш, ама не ти држи капацитетот. Не гледаш ли сперматозоиду издркан дека овие кои контрираат се типични агитатори на СДСМ и само лаат, а не кажуваат конструктивно опонирање. Ајде да те видам бе имбецилу зошто мислиш дека Законот за СЈО е уставен. Јас велам дека не е уставен затоа што се формира паралелна установа (јавно обвинителство на веќе постоечка), а уставот предвидува единствена. Можеби ова што го напишав твојот закржлавен мозок не може да го разбере, но тука сум веќе немоќен да ти помогнам. Една „карикатура“ на форумов кажа (и изгледа е сеуште жив) дека партиите се договориле така и тоа е над уставот. Ајде тебе да те слушнеме што глупавост ќе кажеш, птицо плава. Ама не знаеш што да кажеш, па те пратиле од штабот само да се глупираш, секако никој не те гледа овде.

И на крај, твојот врв во „кариерата“.. си напишал delusional. Што ти значи ова? Не разбирам индиски јазик, па ако можеш да ми кажеш... со ова се издигна во величините. Ауууу... и португалски си знаел... overtime. Ај и тоа преведи ми го, португалскиот слабо ми оди. Гледам ти уличарскиот стил си го научил, мочко еден невоспитан.
Ти како пристоен човек кој разговара на високо ниво, зошто кога некој те навредува ти дупло повеќе навредуваш?

Ти како пристоен човек кој разговара на високо ниво, зошто кога некој те навредува ти дупло повеќе навредуваш?
Намерно. Затоа што воопшто не навредувам, ниту влегувам во политичко пропагирање... и пак се наоѓаат личности кои навредуваат. Имам правило никого да не навредам, ако тоа го сторам „невнимателно“, веднаш ќе се извинам. Ама кога некој навредува... ќе враќам посилно. Без оглед на банови и слично. Ако надлежните на форумот не забележуваат кога некој навреден возвраќа... нека банираат.

opa,pocna smena?
ajde gargara i
deep throat.[DOUBLEPOST=1476781171][/DOUBLEPOST]http://republika.mk/667347
gjosheva i gjorgji,tie se amebite.

Последно уредено:
opa,pocna smena?
ajde gargara i
deep throat.[DOUBLEPOST=1476781171][/DOUBLEPOST]http://republika.mk/667347
gjosheva i gjorgji,tie se amebite.
сега па и на бугарски почна... deep throat... де преведи ми, не разбирам бугарски. Ова нешто што ти го практикуваш веројатно е.. а? Ама не разбирам, преведи те молам. И уште нешто.. имаш ли некои постерчиња од лидерот... да поделиш на пријатели, нешто и ќе платиме, ако ти е малку глупирањево на форумов, ако малку плаќаат. Кај ве наоѓаат вакви мизерии од штаб... па после губеле.. па ќе губите нормално кога неспособни „сељандури“ се играчи. Ама јазици зборуваат, што е право. Може со македонскиот слабо стојат, ама другите ги „рендаат“.
Јас работам (повеќе работи), ама ти дали работиш, или смена непрекината држиш овде.

Не верувам дека има овде некоја позадина, едноставно во ваков парламент законите за СЈО нема да поминат. А тоа што сите под конец во вмро гласаат како што ќе каже Иле е поради тоа што имаат потпишано меници, тоа не е баш пример за парламентарна демократија.

Од 123 пратеници, 57 гласале против, што значи останале уште 66 кои можеле да гласаат за, но некако ни опозицијата не беше многу заинтересирана за овие измени. Или се помириле со судбината или прават некој пазар, и буџетот го пуштија да се донесе без дискусија, 3.3 милијарди евра издебатирани и изгласани за саат време.

Начинот на работа на пратеничката група на ВМРО може не е пример, но е ефикасна и нив им носи резултати.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom