Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Толку очајна реализација на филм со толку добри темели и идеја која ветува толку многу, не сум видел.
Не си видел затоашто не си го гледал Lucy, и не ти препорачувам да го, дури и јас со моите ниски филмски критериуми на филмот би му дала оцена во минус, единствено 10/10 заработува во интензитет на disappointment.
Shame tho, баш ја сакам Јохансон.

Последно уредено:
Не си видел затоашто не си го гледал Lucy, и не ти препорачувам да го, дури и јас со моите ниски филмски критериуми на филмот би му дала оцена во минус, единствено 10/10 заработува во интензитет на disappointment.
Shame tho, баш ја сакам Јохансон.
Еееј го заборавив тоа чудо, колку бев хајпнат, колку ме тресна од земја.
Помизерен и посмешен крај од оној да сакаа немаше да смислат, сигурно....

Инаку wicked, морам да те прашам, до кога планираш да ја цедиш приказната дека суперхеројските филмови се смешни, квази-оригинални, money laundering from people with no brains, про-американски и не знам што уште не видови на филмови. Океј е, у реду, не сакаш суперхеројски, не го поти веќе, пушти си го Бергман и повторувај ги филмовите цело време.

Позитивно изненаден од Kingsglaive: Final Fantasy XV. (y)

Одличен и The Spanish Prisoner, не ми текнува кој го спомна неколку страни наназад. Партали возење е цел филм а колку само просечно почна.

Инаку wicked, морам да те прашам, до кога планираш да ја цедиш приказната дека суперхеројските филмови се смешни, квази-оригинални, money laundering from people with no brains, про-американски и не знам што уште не видови на филмови. Океј е, у реду, не сакаш суперхеројски, не го поти веќе, пушти си го Бергман и повторувај ги филмовите цело време.
Незнам како да вратам на ваков скроз промашен, генерички пост, па и Бергман си го вметнал од никаде. (y)

Го читаш горе насловот на темава? Што бараш ти тука ако те тилтнуваат и потат дискусии за филмови?

Незнам како да вратам на ваков скроз промашен, генерички пост, па и Бергман си го вметнал од никаде. (y)

Го читаш горе насловот на темава? Што бараш ти тука ако те тилтнуваат и потат дискусии за филмови?
Знам во која тема се наоѓам, ама секој трет пост ти е дека суперхеројските не чинат, не ми е јасно веќе стварно што сакаш да постигнеш, сфативме дека не ти се свиѓаат тие, не ги гледај и готово, не знам зошто мора да зборуваш едно па исто цело време. Врати си ги назад постовите и ќе видиш дека муабетиве за суперхеројски филмови ти ги правиш, си има посебна тема за нив, никој не те замара со постови за Civil war и suicide squad, повеќе ти гњавиш за нив отколку ние што ги гледаме.

Знам во која тема се наоѓам, ама секој трет пост ти е дека суперхеројските не чинат, не ми е јасно веќе стварно што сакаш да постигнеш, сфативме дека не ти се свиѓаат тие, не ги гледај и готово, не знам зошто мора да зборуваш едно па исто цело време. Врати си ги назад постовите и ќе видиш дека муабетиве за суперхеројски филмови ти ги правиш, си има посебна тема за нив, никој не те замара со постови за Civil war и suicide squad, повеќе ти гњавиш за нив отколку ние што ги гледаме.
Нити сум го мразел тој жанр, нити сега го мразам, интерпретацијата на моите постови ти е скроз промашена.

Дури и да е 10ти, пишувам за актуелен тренд општо во киното, ти си паметниот со глупите досетки и муабети дека не смеам за нешто да коментирам, оти те потело и ти стварало стресови.

Какви критики читам од сите страни за La La Land... Толку хајпнат не сум бил за филм до сега. Ако е барем 90% од се тоа што прочитав вистина, на филмов не му бега оскарот годинава (плус и што постарите членови на Академијата се палат на мјузикли...).

Да, и јас го изгледав, супер е.
UmZwlAC.jpg

Captain Fantastic со Aragorn го гледаше некој? Одличен е филмов за тепање време, некој микс е на драма и комедија. Од мене има препорака.
Се согласувам, солидно филмче, препорака и од мене, иако како што видов, повеќето веќе го гледале.

Land of Mine е супер воена драма (y)
И со ова се согласувам, иако морам да признаам дека бев малку разочаран заради изборот на Данците годинава, зашто по малку наликува на ланскиот нивни претставник, Krigen (A War). Данска, инаку е една од најуспешните држави последниве години на Оскарите: во последните 6 години само еднаш не успеле да влезат во shortlist-ата во јануари (во 2014), и имаат дури 4 номинации и еден Оскар (за Haevnen, во 2010). Некако повеќе ми се допаѓаа нивните претходни кандидати, како Jagten (The Hunt), Haevnen (In a Better World)... Годинава според мене сепак Шведска има подобар претставник - En man som heter Ove (A Man Called Ove).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom