- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.292
- Поени од реакции
- 16.443
ај не ги гледаш постовите пред мојот, почни од 3335, јас само реплицирав.....@Ireal имаш друга тема за вакви муабети.
ај не ги гледаш постовите пред мојот, почни од 3335, јас само реплицирав.....@Ireal имаш друга тема за вакви муабети.
До крај на месец треба да излезат.Do koga bese rokot za objavuvanje rezultati od q3 za bankite ?
Не гледај амерички филмови, они се 1000 год пред нас развиени со финансиски пазари. Надвор од Мк е забрането да вложуваш, а кај нас има само акции и обврзници да купиш, никакви пени стокс, ипо, fx (иако ова моеш купи продај да си играш)...Здраво дечки,
Јас сум 16 годишен тинејџер, кој за разлика од другите на моја возраст нејќе да ги троши парите на мама и тато. На интернет почнав да гледам дечки на моја возраст/година-дена постари, како прават МИЛИОНИ со трејдање, па си реков што имаат они, што не јас? Почнав да истражувам наоколу ама сфатив дека сум со главата у дупка бидејќи има различни видови на трејдање што не ги разбирам. Можеби е негде објаснето у овие 220 страни, ама нејќам да скролам цело време за одговор. Да не го мастиљавам, сакам некој да ме упати какви трејдови се тие кај што се прават билионери (penny stocks, fx..), со колку пари е најубаво да се почне, а да не се ризикува, дали можам да имам воопшто таков акаунт на интернет или треба родител и секако исплата во Македонија.
П.с имам трансакциски сметки на мое име ако мења нешто за акаунтот.
Фала многу.
П.п.с знам дека нема да станам милионер, не летам толку у облаци, ама зашто да не се проба?...
na sekoj eden bilioner ima bilion luzeri.Здраво дечки,
Јас сум 16 годишен тинејџер, кој за разлика од другите на моја возраст нејќе да ги троши парите на мама и тато. На интернет почнав да гледам дечки на моја возраст/година-дена постари, како прават МИЛИОНИ со трејдање, па си реков што имаат они, што не јас? Почнав да истражувам наоколу ама сфатив дека сум со главата у дупка бидејќи има различни видови на трејдање што не ги разбирам. Можеби е негде објаснето у овие 220 страни, ама нејќам да скролам цело време за одговор. Да не го мастиљавам, сакам некој да ме упати какви трејдови се тие кај што се прават билионери (penny stocks, fx..), со колку пари е најубаво да се почне, а да не се ризикува, дали можам да имам воопшто таков акаунт на интернет или треба родител и секако исплата во Македонија.
Фала многу.
П.п.с знам дека нема да станам милионер, не летам толку у облаци, ама зашто да не се проба?...
..за да се збогатиш................ 50 евра на саат консултации, за милионер плус 10% од милионот ...па бујрум...Здраво дечки,
Фала многу.
Сигурно поголема од твојатаna sekoj eden bilioner ima bilion luzeri.
koja e verojatnosta ti da bides bilionerot?
Пробај си, само не очекувај брзи пари. Мене ми се чини дека нашава берза не е баш практична за тргување со голема фреквенцијаСигурно поголема од твојата
Без учење сметководство, техничка анализа и фундаментална не почнувај.Здраво дечки,
Фала многу.
ja ubavo te prasav da presmetas,ti se letas so navredi.Сигурно поголема од твојата
Не летам со навреди. Убаво прашав, а ти (би рекол дека си повозрасен) не треба да обесхрабруваш луѓе. Ако не си успеал ти, не мора да значи дека и други нема да успеат. Патем, повеќе ме интересираше за тие во странство, а не Македонијаja ubavo te prasav da presmetas,ti se letas so navredi.
ako,na berzata i trebaat vakvi kako tebe.posebno na makedonskata berza. so srekja
Фала за се. Ваков одговор барав@kikec2000 probaj prvo na sajtot na MSE. Porano imase virtuelna berza.Dobivas 500000 den(virtuelni normalno). Vidi kako ide da dobies malku oset za vreme,dobivka,zaguba,kolicina na pari koi ti se potrebni da dobies nekoj rezultat itn. Moja preporaka da si igras so ovaa opcija prvo, minimum 5-6 meseci. Potoa mozes da zamolis nekoj polnoleten da otvori smetka kaj nekoj od brokerskive kuki sto imaat online platforma za trguvanje, na pr. ilirika znam deka ima i besplatna e do nova god.. Tuka isto bi ti preporacal da pratis malku podetalno kako se toa ide recimo 2 meseca.
Moras prvo domasna da napises pred da se vpustis vo investiranje so vistinski pari . Samo drsko i so srekka.