- Член од
- 26 септември 2016
- Мислења
- 166
- Поени од реакции
- 190
33m2 е гола вода за тој модел, има на куси ракави цело зимо да го поминеш и тоа за мала подрошувачка на ел.енергија.[DOUBLEPOST=1475178010][/DOUBLEPOST]Za Prilep e, i hansol e do -30 ama u-crown ima dobar dizajn vaka za oko a kako ke se pokaze ke vidime,si velam ke topli 33 m2
Темава е 660 страни голема, доволна беше дискусијата од последните 10 за да имам некоја представа каде заминал мубетот, а муабетот заминал во меѓусебни обвинувања и препукувања.[DOUBLEPOST=1475178244][/DOUBLEPOST]@klimi.mk Muabetot ti e na mesto no procitaj nanazad uste sto strani nanazad i ke ti stane jasno.
Nisto od kina ne cini samo gree, do dusa i vivax no postarite modeli pred da izleze gree na nasiov pazar.
Мислам дека брзо ја постигнал температурата, или ако мислиш дека не е тоа проблем повикај сервис, може се работи за дефект или лоша монтажа.абе не е за смеење работава, ама испаѓа дека сте во право што го критикувате човекот, топло било 12с, а знае дека во Гевгелија ретко кога паѓа Т под 5с. цела зима. И баш на тие 12с климата ако е инвертер треба да работи на 15-20% од снагата како што е пишано во тие толку фалени тестови што ги праќаше и тој и @Gree info, а не како кај мене да работи на 80-90% како мислиш да сум и зададел 30 а во соба да е 15с. Поголеми глупости немам видено, а ја фалат дека може да работи и да ја модулира топлината од 0.9kw па на горе
Тоа се чисти глупости и лаги
Дали летово го правеше истото при ладење ?![DOUBLEPOST=1475178597][/DOUBLEPOST]
Погрешно мислење, немој да земаш генерална слика за сите.Значи кога пишав јас дека кинезите немаат завршна контрола скоро ич , вас ви изгледаше смешно . Вака кога ќе осетиш на своја кожа станува озбилна работата . Јас можам да се кладам дека на нашиве дистрибутери им стигаат пратки со поголеми фалинки ама научени се , си прават интерна контрола . Е сега може твојот инвертер им избегал од контрола .
Мене ми имаат стигано либели без течност внатре , шиба кинезот нема време он со нас да се замара!
Конкретно за GREE од наше лично искуство имам чекано шлепер од царина се растовара и го товараме веднаш огромен број на клими ( нема простор и време за интерна контрола ). 0% дефекти и проблеми барем до сега. А и како би се исконтролирале интерно кога доаѓаат комплетно спакувани
? Исто и за VIVAX и за TESLA и за сите. Интернава контрола не е битно од каде е не држи вода. неможе да споредуваш либела купена од Aliexpress со клима уред, кој бренд сака нека биде.[DOUBLEPOST=1475178834][/DOUBLEPOST]
Ако сакаш да го заменеш парното комплетно низ целиот објект ( 240м2 ако не сум грешка ) најдобро решение е мулти сплит со конзолни внатрешни единици. Ке чини многу ама обезбеден си за економично ладење и за греење.Еј, ама интересно е вака за читање на темава како други фирми толку се возбудија од Gree на темава и ги напаѓаат као здружена алијанса
Туку ај на темава: што е најбоља варијанта за греење на куќа П+2? Сите катови се посебни станови од 80 m2. Моментално греењето е сопствено парно (котел струја, нафта), радијатори и фенкојлери, а по потреба (кога не е многу ладно или кога е ептен ладно) улетува на помош и обична клима, али јас би идел на поекономична варијанта пошто многу лапа некако парново.
Последно уредено:
!
). Дајте и Вие Тошиба или Мицубуши за 20.000 па да се јадете со цените и квалитетот. Зарем сметате дека луѓето се глупи и не знаат дека е колку пари толку музика.