Мене. Само Кејт Бланшет вредеше во филмот.@Zlatikevichius тебе ли не ти се свиѓаше Blue Jasmine кога го гледавме у кино?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене. Само Кејт Бланшет вредеше во филмот.@Zlatikevichius тебе ли не ти се свиѓаше Blue Jasmine кога го гледавме у кино?
Канада ја помина? Гледај го сега и Mommy, од истата година е и тој.@Iceboy супер е Tangerines, фала.
Супер драма. Некако се погодило пред некое време го гледав и добитникот на Оскар таа година за најдобар странски филм, Ida. Ич не ми се свиѓаше, овој е каде каде подобар.
Да, не го гледај.Да не се мешам у филмклубот, за инат не го изгледав Прешас од сите филмови 2009та со минимум една номинација за оскар. Содржината ми е некако бљак. Дали е типичен црнечки филм во кој што понижуваниот циган се издига над сите комплекси и успешно го пребродува омаловажувачкиот период или да го гледам?
Не бе, супер беше, ОК, ама некако ко да очекував повеќе по сите тие ваши пофалби. Ми беше по малку конфузен, не во смисла да не можам јас да разберам што се случува, туку како монтажерот да се брзал при сечењето и лепењето.@Zlatikevichius Confessions not quite as expected?
За екстреми раскажува филмот, за одмазда и за the sound of something important disappearing forever. Крајот ми беше перфекции.Не бе, супер беше, ОК, ама некако ко да очекував повеќе по сите тие ваши пофалби. Ми беше по малку конфузен, не во смисла да не можам јас да разберам што се случува, туку како монтажерот да се брзал при сечењето и лепењето.Некако пребрзо ми се менуваа кадрите. Да, се согласувам дека е филм за во клубот зашто би отворил многу дискусии, но приказната малку ко да забега во некои екстреми. Мислам дека многу подобро би функционирал како краток филм кој би завршил со завршувањето на исповедта на наставничката. Така може и би добил 10/10 од мене. Вака, малку се разочарав, но сепак, 7/10 не е оценка за лош филм кај мене.
![]()
Да, очекував повеќе од Festen ама океј беше, Субмарино ми е гледан. Изгледа The Hunt му е најдобар на режисеров.Ти Винтерберг, а? Submarino од клубот го гледаше?
Крајот беше одличен, се согласувам. Мене ми сметаше тоа in between (пр. малиот што ја уби мајка му, другиот што го уби девојчето, малиот кој прво се плашеше да не инфицира некого наеднаш измачка со крв цел маркет... А заборавив: во време на компјутери, паметни телефони кои е очигледно дека во филмов сите ги имаат и пристап до интернет, ме чуди како можеше децата да се толку ignorant за пренесувањето на HIV - едно не дише, друго се избезумува кога наставничката ќе го допре, трето не се бања и не излегува од соба за да не инфицира некого... Толку наивно што им остана да прикажат страв од пренесување на вирусот преку SMS или е-mail.За екстреми раскажува филмот, за одмазда и за the sound of something important disappearing forever. Крајот ми беше перфекции.
За Far From the Madding Crowd да не прашувам, нели?Да, очекував повеќе од Festen ама океј беше, Субмарино ми е гледан. Изгледа The Hunt му е најдобар на режисеров.
После тоа и Pianist одма.![]()
Добро реално Шиндлер е маестрален филм, ремек дело.Тоа и го направив, синоќа и Пијанист го изгледав, да ти кажам искрено, 1/10 не е спрема Шиндлер, многу слаб филм.