Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Вуди Ален има зад него залепено тагови како легенда, неповторлив, еден од најдобрите ever,.. во 70ти и 80ти најверојатно да.

Тие години избаци филмови како Ени Хол, Менхетен, Хана и сестрите & слично, сега изгледа како да е доста стагниран, нединамичен, репетитивен со паушални приказни. Овој последниов е жив срам, Вуди пробува Ајзенберг да го прави Вуди а ликот ужасно напишан.

Далеку е од Кјубрик, Хичкок, Копола, Спилберг, Тарантино, Скорсезе и остали меѓу кои е форсиран.
Можда и е неповторлив, што го знам јас, што па ти само ми се контраш цело време :D
Јас многу не ги гледам режисериве како повторливи или не, и не го ставам во групава ти што си ја пишал тука што се режисери на видни класици може главно и затоа што горе наведениве се занимаваат со сериозни и тешки жанрови. Кажувам дека е оригинален и дека има препознатлив стил. За лајтерици и artsy лимонади е цар, ако сакаш feel good филмови, Вуди Ален е човекот за тебе, и не може да пуштиш негов филм и да не го препознаеш како режисер, има уникатен стил и тоа не можеме да му го побиеме.

Инаку, до Ени Хол и Менхетен не сум стигната затоа што.... :cautious: ....гледам филмови наназад.
Не пискај.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Лазар имаше фестивалска премиера лани, а кино премиера годинава.
The submitted motion pictures must be first released theatrically in their respective countries between 1 October 2015 and 30 September 2016.

Ако е така, не знам. Тогаш се 5 филма (+ Обожение е шести, ама се сомневам дека тој е во конкуренција). Значи еден од овие 5 се нема пријавено. Кој е, никој не знае.[DOUBLEPOST=1474012526][/DOUBLEPOST]
Не ни имаше очекувања дека филм од Вуди ќе биде нешто што отскокнува годинава or in general.
Сите такви му се нему, еве последниве години што ги извади не дека се нешто невидено или movie of the year material ама знае многу убав feel good амбиент да направи, и не знам друг режисер што тоа го постигнува како него. Додава некој unique artistic touch на филмовите, јас ни еден немам зажалено што го гледам, во сите сум уживала ама не можам да кажам дека заслужуваат невиден хајп да се крева околу нив.
Вуди Ален има зад него залепено тагови како легенда, неповторлив, еден од најдобрите ever,.. во 70ти и 80ти најверојатно да.

Тие години избаци филмови како Ени Хол, Менхетен, Хана и сестрите & слично, сега изгледа како да е доста стагниран, нединамичен, репетитивен со паушални приказни. Овој последниов е жив срам, Вуди пробува Ајзенберг да го прави Вуди а ликот ужасно напишан.

Далеку е од Кјубрик, Хичкок, Копола, Спилберг, Тарантино, Скорсезе и остали меѓу кои е форсиран.
Имаше на letterboxd листа со наслов
„Woody Allen films in which a dull white man cheats on his lover with a “kooky young woman” and complains about his life” и наредени во листата скоро сите негови, особено поновите. Не можам а да не се сложам со креаторот на листата, мене Вуди ми е досаден и секогаш имам чувство ко веќе да сум го гледал секој негов филм.

Последно уредено:
Z

zmej gorjanin

Гостин
Го гледав последниот Борн и онака ми беше, вчера го гледав и The Bourne Legacy со Џереми Ранер и ми се плаче по ваква акција. Ако има некој предлог што би бил приближно добар би му бил вечно благодарен. Ако не, ќе ја симнувам трилгоијата пак.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
@Iceboy супер е Tangerines, фала. :D
Супер драма. Некако се погодило пред некое време го гледав и добитникот на Оскар таа година за најдобар странски филм, Ida. Ич не ми се свиѓаше, овој е каде каде подобар.
Канада ја помина? Гледај го сега и Mommy, од истата година е и тој.

B

Blade Torch

Гостин
Да не се мешам у филмклубот, за инат не го изгледав Прешас од сите филмови 2009та со минимум една номинација за оскар. Содржината ми е некако бљак. Дали е типичен црнечки филм во кој што понижуваниот циган се издига над сите комплекси и успешно го пребродува омаловажувачкиот период или да го гледам?

W

wicked_1

Гостин
Да не се мешам у филмклубот, за инат не го изгледав Прешас од сите филмови 2009та со минимум една номинација за оскар. Содржината ми е некако бљак. Дали е типичен црнечки филм во кој што понижуваниот циган се издига над сите комплекси и успешно го пребродува омаловажувачкиот период или да го гледам?
Да, не го гледај.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
@Zlatikevichius Confessions not quite as expected?
Не бе, супер беше, ОК, ама некако ко да очекував повеќе по сите тие ваши пофалби. Ми беше по малку конфузен, не во смисла да не можам јас да разберам што се случува, туку како монтажерот да се брзал при сечењето и лепењето. :D Некако пребрзо ми се менуваа кадрите. Да, се согласувам дека е филм за во клубот зашто би отворил многу дискусии, но приказната малку ко да забега во некои екстреми. Мислам дека многу подобро би функционирал како краток филм кој би завршил со завршувањето на исповедта на наставничката. Така може и би добил 10/10 од мене. Вака, малку се разочарав, но сепак, 7/10 не е оценка за лош филм кај мене. ;)[DOUBLEPOST=1474064755][/DOUBLEPOST]Ти Винтерберг, а? Submarino од клубот го гледаше?

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Не бе, супер беше, ОК, ама некако ко да очекував повеќе по сите тие ваши пофалби. Ми беше по малку конфузен, не во смисла да не можам јас да разберам што се случува, туку како монтажерот да се брзал при сечењето и лепењето. :D Некако пребрзо ми се менуваа кадрите. Да, се согласувам дека е филм за во клубот зашто би отворил многу дискусии, но приказната малку ко да забега во некои екстреми. Мислам дека многу подобро би функционирал како краток филм кој би завршил со завршувањето на исповедта на наставничката. Така може и би добил 10/10 од мене. Вака, малку се разочарав, но сепак, 7/10 не е оценка за лош филм кај мене. ;)
За екстреми раскажува филмот, за одмазда и за the sound of something important disappearing forever. Крајот ми беше перфекции.
Ти Винтерберг, а? Submarino од клубот го гледаше?
Да, очекував повеќе од Festen ама океј беше, Субмарино ми е гледан. Изгледа The Hunt му е најдобар на режисеров.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
За екстреми раскажува филмот, за одмазда и за the sound of something important disappearing forever. Крајот ми беше перфекции.
Крајот беше одличен, се согласувам. Мене ми сметаше тоа in between (пр. малиот што ја уби мајка му, другиот што го уби девојчето, малиот кој прво се плашеше да не инфицира некого наеднаш измачка со крв цел маркет... А заборавив: во време на компјутери, паметни телефони кои е очигледно дека во филмов сите ги имаат и пристап до интернет, ме чуди како можеше децата да се толку ignorant за пренесувањето на HIV - едно не дише, друго се избезумува кога наставничката ќе го допре, трето не се бања и не излегува од соба за да не инфицира некого... Толку наивно што им остана да прикажат страв од пренесување на вирусот преку SMS или е-mail. :D
Да, очекував повеќе од Festen ама океј беше, Субмарино ми е гледан. Изгледа The Hunt му е најдобар на режисеров.
За Far From the Madding Crowd да не прашувам, нели? :P

Kajgana Shop

На врв Bottom