The submitted motion pictures must be first released theatrically in their respective countries between 1 October 2015 and 30 September 2016.Лазар имаше фестивалска премиера лани, а кино премиера годинава.
Ако е така, не знам. Тогаш се 5 филма (+ Обожение е шести, ама се сомневам дека тој е во конкуренција). Значи еден од овие 5 се нема пријавено. Кој е, никој не знае.[DOUBLEPOST=1474012526][/DOUBLEPOST]
Не ни имаше очекувања дека филм од Вуди ќе биде нешто што отскокнува годинава or in general.
Сите такви му се нему, еве последниве години што ги извади не дека се нешто невидено или movie of the year material ама знае многу убав feel good амбиент да направи, и не знам друг режисер што тоа го постигнува како него. Додава некој unique artistic touch на филмовите, јас ни еден немам зажалено што го гледам, во сите сум уживала ама не можам да кажам дека заслужуваат невиден хајп да се крева околу нив.
Имаше на letterboxd листа со насловВуди Ален има зад него залепено тагови како легенда, неповторлив, еден од најдобрите ever,.. во 70ти и 80ти најверојатно да.
Тие години избаци филмови како Ени Хол, Менхетен, Хана и сестрите & слично, сега изгледа како да е доста стагниран, нединамичен, репетитивен со паушални приказни. Овој последниов е жив срам, Вуди пробува Ајзенберг да го прави Вуди а ликот ужасно напишан.
Далеку е од Кјубрик, Хичкок, Копола, Спилберг, Тарантино, Скорсезе и остали меѓу кои е форсиран.
„Woody Allen films in which a dull white man cheats on his lover with a “kooky young woman” and complains about his life” и наредени во листата скоро сите негови, особено поновите. Не можам а да не се сложам со креаторот на листата, мене Вуди ми е досаден и секогаш имам чувство ко веќе да сум го гледал секој негов филм.
Последно уредено:

[DOUBLEPOST=1474064755][/DOUBLEPOST]Ти Винтерберг, а? Submarino од клубот го гледаше?