Драга Кајгана (виртуелен дневник)

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Ич, ама ич не ми се јасни овие што ставаат кармин надвор од границите на устата. Најискрено ќе прашаш зошто тоа го прави - па сакам да имам поголема уста.
Извини, ама тоа што ставаш црвен кармин до носот, не ти изгледа поголема устата, напротив, ко на кловн изгледа.

Шарајте си ја устата, ја ќе идам да си ја шарам тортата што требаше да ми биде роденденска, она нема време за чекање. Ај, чао. :D

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.418
Идеш у амсм и ги слушаш најглупите муабети на цел свет шо постојат :D

Седиш се нервираш шо побрзо да завршиш и они абер немаат и тоа урипува една прилично стара особа и се фали кај ќе идела да се шиша негде у студио ин тој фризерот и се опраел бил болен а колешкава вика од шо бил болен и оваа вика од модерната болест со што ја одма помислувам дека е нешо рак/тумор и се допунава сама себе вика паднат беше у кома нешо хомосексуалност или бисекусалност ќе да е:pos:
Колешкава вика како од тоа бе се паѓа у кома случајно да не е биполарен? :aplauz:
Ја готова бев да пукнам ко пиперка станав и морав да кажам а сида да не е? :pos:
и теткава ее дада тоа е на лоши патишта беше тргнат сеа се излечил добар бил па ќе идам да се шишам само кај него сум навикната :cuc:

и така драга сеа глава ме боли кафе ќе пијам па наркос да си доглеам ае адиос

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... ја искусувам најголемата агонија у моментов. Само што се исфарбав, и мислам дека премногу светла боја сум земал. Сега чекам да фати бојата за да се измијам и да го видам конечниот резултат. Може да испадне да изгледам ко.... ХИПСТЕР :( :( :(

Гризам нокти последниве 15 минути...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... ја искусувам најголемата агонија у моментов. Само што се исфарбав, и мислам дека премногу светла боја сум земал. Сега чекам да фати бојата за да се измијам и да го видам конечниот резултат. Може да испадне да изгледам ко.... ХИПСТЕР :( :( :(

Гризам нокти последниве 15 минути...
Добро е! Баш сум kawaii!

(слики само по пп хехехеееее)

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.838
Прееска ко бев на психијатар докторката ми рече дека место да се трујам со антидепресиви можам да запознаам некој со позитивен карактер кој преку долги разговори ќе ми пренесел малку од неговата аура.

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Не сум којзнае колку позитивен ама бидејќи не сум стасал до психијатар веројатно сум компетентен да ти дадам малце ауричка..па ако си заинтересирана пиши ми ;)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Kej,

žalosno je što je ljubav postala grijeh u očima dežurnih dušebrižnika.

Толку.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Драга,кога не сум на компјутер ми текнуваат еден куп работи што треба да ги проверам кога ќе седнам, а често пати кога ќе седнам едвај можам да се сетам кои работи беа тие...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Го имав тоа глупо чувство кога не знаеш што да правиш сам со себе, ни си за со луѓе ни сам, ми се гледа филм али и не, ми се слуша музика али и не, ми се дреме али и не, абе ништо кога не ти се прави и не ти е по кејф.
И станав си пресеков две парчиња торта. Што би јас во свет без непотребен шеќер.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Имаме прекрасна македонска музика, само кој да ја слуша... Конкорд, Триангл, Лева патика, Зијан, Меморија, Архангел, Венко Серафимовски (со кој год да соработува), Џафер (има 60+ години и уште рока), Влатко со Леб и сол, Јаков Дренковски, Бадминтонс... па еден лик како Гиш и све остало... цел ден се отрув, немам веќе сили, доста е.

Драга, животот е интересен кога ќе допреш некое дно... финансиско, емоционално, професионално... било какво, тек тогаш ги спознаваш луѓето и светот околу себе, ги гледаш боите и осеќаш мириси. Септемвриски летни ноќи, полна месечина, најубави се. Добра музика, добро вино, уште овој свет да беше подобар т.е. да го правевме подобар без да се труеме со политики и со зајадливост кон другите... сè би било фино. & love, where is the love? - probably deep down within us. we just need to let it free.

има една... people can meet you only and as deeply as they have met themself.

на здравје. :)

p.s. смејте се повеќе ... и онака ќе испоцркаме сите еден ден (кој знае, можда и вчера)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Петoк,1:30 нaсaбјле,сите нoрмaлни излезени,јa идaм дa бaрaм мaјoнез пo прoдaвници...
Oвa е пoследниoт стaдиум пред дa требa дa се јaвaм нa лекaр ?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.641
Разгалени деца Кајги, насекаде разгалени деца... пази му купувам на детето (4 години) смоки, го прашувам дали може да го отвори само пакетчето и ми дава потврден одговор. Седна на страна, и го гледам се мачи десетина секунди, кога наеднаш почнува да плаче...:unsure: Родителиве стрчуваат, и што да видат ради смоките што неможе да ги отвори зева.
Втор пример, гледа цртани на Јутјуб... и знаете автоматски кога ќе заврши видеото одма преоѓа на наредното, али во меѓувреме знае понекогаш Јутјуб да пушти реклами од 30-тина секунди меѓу видеата. Го гледаш детево пак плаче, кенка. Родителиве се потресоа, одма притрчаа да му сменат видео.
Трет пример, истотака гледа видеа на Јутјуб, али овојпат легнато на кревет на таблет. Батеријата му се троши и автоматски му се гаси апаратот. Пак плаче... родителиве го смируваат, му даваат чоколатце и го молат да се префрли на другиот кревет кај што има штекер па да продолжи да гледа видеа. Значи пази молимте, го молат своето 4 годишно дете да се префрли на другиот кревет... ГО МОЛАТ!!!
Четврт пример, најде детево постар албум со слики, и нормално љубопитно ги прашува родителиве кои се тие луѓе на сликите. Овие му кажуваат, али и му даваат дознаење дека тука има и починати лица, кои веќе не се со нас туку се на небото со ангелите.... детево почнува да се смее, да кажува навистина невкусни шеги за тие луѓе (и мене непријатно ми падна од тоа што збореше), а родителиве се вртат кон мене и ми викаат "Дете е бе Ширеа, што разбира тоа?"

Еј ми пукна филмот тогаш, ми идеше незнам да фатам усвет некаде, незнам како се воздржав нешто да кажам а да не ги навредам родителиве. Па пичка му мајчина, седни го детето во скут 5 минути објасни му некои работи, 4 години е старо време е да почне да разликува што треба а што не треба...не е само дојди од работа седни на компјутерот и пиј кафе и пуши цигари :mad: Научило дека со плачење се може да добие... ќе почне да квичи, ова родителиве само за да не зева одма му исполнуваат се што сака, а што е најтажно кога ќе го добие тоа што го сака одма престанува со плачењето, ама значи одма во истата секунда. И детево паметно знае како да ги манипулира родителиве. Јас вака да сум правел, абе надвор со кучињата ќе сум спиел... и тие ќе бегале од мене.
Ова веќе преминува во безобразлук, во супермаркет што се не му купија на детето само за да не плаче во салонот, кога ги гледам дечињата со кои се дружи... абе бубалки Божји, ова ѓаволов само нешто ги контролира.

Ах бре ќерата, ако не сте способни да чувате деца, барем не ги ни правите... Што им е на денешниве родители, ги оставаат кај бабите децава само за да излагаат секоја вечер да шетаат по фенси ресторани, ко да не било доста што стариве ги чувале нив, па сега мора секоја ден да ги чуваат и внуците по цели денови.
Јас кога сум растел, моиве немале пари смоки од 10 денари да ми купат, 5 денари ако сум добиел за флипери тоа било фешта, ама сум разбирал дека се немало... денешниве деца се толку распрдени, размазени, а и тоа родителите си лечат некакви си комплекси маме им ебам... не е можно до толку да се неспособни едно дете да научат како да се однесува. ПУ!!!:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom