ЗЕМЈОТРЕС!

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.175
Живеам на Бит Пазар во воените згради, кои патем го имаат издржано земјотресот во 1963. Најгоре, на 5. кат, се нишаше толку многу што буквално не можев на нозе да застанам, а може беше така бидејќи од страв ми се пресекоа. Мислев дека нема крај, како цела вечност да траеше, ја држев малата во раце и чекав да престане и да излезам надвор. Сите аларми во околина се запалија, цел стан бучеше од потресите, ми се направи цела хоризонтална испукнатина на еден од ѕидовите, предмети испопаѓаа, цела зграда на секој спрат беше испукана на ѕидовите, фасадата на ивиците како раскопчана и во наредна прилика може и да падне, паднат голем дел од ѕидот од пролазните тунели на зградите.

Никогаш не сум бил поисплашен во животот, морам да признаам.

Последно уредено:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
a be pobarajte vo taa tema ke vidite deka imav napisano ,ne znam no nekako e povrzano kaj nas lani padnaa isto preku 70 l m2 imase posle toa serija zemjotresi ,najtocno e deka prirodata seuste e pred naukata eve vikaat nema povrzanost a ete ima

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.723
Поени од реакции
12.732
a be pobarajte vo taa tema ke vidite deka imav napisano ,ne znam no nekako e povrzano kaj nas lani padnaa isto preku 70 l m2 imase posle toa serija zemjotresi ,najtocno e deka prirodata seuste e pred naukata eve vikaat nema povrzanost a ete ima
ОКЕЈ Е, во право си...смири живци

Ф

Флеш

Гостин
Ми доаѓаат луѓе дома на гости после земјотресот и одма почиње муабет “Поплавите во Стајковци се виновни за земјотресот што се деси баш на исто место“. Им викам дај бе нема врска ништо тоа,дури и сеизмолозите ти зборуваат.Они :facepalm: ах Боже мили :facepalm:.Ми викаат што знаат сеизмолозите.Ако се експерти,што не погодиле досега.

Комшија,ти “бам тиквата .Ти си експертот сигурно.:shok2:

Т

Триптико

Гостин
Во право е за поврзаноста на голема количина дожд и земјотрес на истото место. Многу вода забрзува ерозија и директно влијае на побрзо движење на плочите. Веќе се прават пресметки врз основа на историски податоци за дождови и земјотреси. Дождовите директно НЕ предизвикуваат земјотрес, туку го "забрзуваат" неговото случување. На крај, денешниве 3 значат дека ќе има уште. Афтершок е послаб, не посилен од главниот. Или нашиве кога препишувале, промашиле :tapp:

C

Castiel

Гостин
Дај бе преку таквото не ширете паника без везе. Земјотрес во никој случај не можеш да предвидиш кога ќе има. Да беше така до сеа милиони и милиони луѓе во светот ќе беа спасени. Така да не пишувајте глупости и не ширете паники без потреба.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.175
Обратен е овој, допрва ќе следи главниот
Не е време за рекла казала експертизи и лупање невистини и ширење дополнителна паника меѓу луѓето. Треба да ви е глупо вакви работи да пишувате и ширите по интернет просторот и меѓусебно.

Kajgana Shop

На врв Bottom