Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лазар ќе ни го дисквалификуваат ако го пуштат него, нека не се зафркаваат. Барав податоци на неколку места, убаво си пишува во правилата на АМПАС дека за да може да конкурира, филмот мора да ја има домашната премиера во периодот од 01.10.2015 до 30.09.2016, а овој премиерата ја имаше лани на Манаки филмскиот фестивал, а тоа беше во септември. Искрено, не верувам дека би го избрале Лазар, очаен е, ама ако направат таква глупост, ќе си останеме без филм во конкуренција.[DOUBLEPOST=1473337282][/DOUBLEPOST]Кого го интересира повеќе, еве листа со досега пријавените 26 филма за најдобар странски филм за 2016: http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/2017-oscars-foreign-film-submissions/А околу изборот за македонски филм кандидат за оскар се 4 филма. Ослободување на Скопје, Џган, Лазар и 3 дена во септември, комисијата ќе одлучува за тоа откако ќе ги прегледа сите филмови во Кинотека на Македонија, а тоа ќе се случи месецов. Али според политики како што прават секоја година, така и годинава очекувам дека ќе му дадат на Ослободување на Скопје, како претставник да биде покрај Шербеџија дека има поголем рејтинг таму во Холивуд, али не секогаш тоа пали.
стај го во гледаниКако се нервирам кога барам да гледам негледан јак филм на имдб
Не сум видел такво нешто до сега, ама едно Letterboxd пријателче од Србија има направено листи со филмови кои тој ги изгледал од сите држави од светот, рангирани, па ако ти помогне, еве: http://letterboxd.com/mariogaborovic/lists/[DOUBLEPOST=1473370680][/DOUBLEPOST]BTW, знае некој како да го извадам До Балчак од T Home ресивер? Го снимив во HD, но не верувам дека ќе може да го префрлам на компјутер. Ако некој знае како, нека пише.Барам филмови од ситестрани (што би рекол Калински) на светов и застанав кај Африка.
Праат тие филмови бе?
@Zlatikevichius мислам дека имаше пишано на темава, за `Пат околу светот за 80 филма`
досадно ми е и во мувиспотинг броев, 27 имам, никад нема да соберам 80 ама ај, да видам колку можам.
Сакам да прашам дали има некоја листа на најдоби филмови од секоја држава па да си бирам.![]()
Барам филмови од ситестрани (што би рекол Калински) на светов и застанав кај Африка.
Праат тие филмови бе?
@Zlatikevichius мислам дека имаше пишано на темава, за `Пат околу светот за 80 филма`
досадно ми е и во мувиспотинг броев, 27 имам, никад нема да соберам 80 ама ај, да видам колку можам.
Сакам да прашам дали има некоја листа на најдоби филмови од секоја држава па да си бирам.![]()
. Околу изборот за најдобар од секоја држава не можам да ти помогнам пошто сум запослен