Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
фино лепо....досадно ми беше сама сама сама....сакав да го заборавам бившиот(ова пред 5 месеци)и се шмекнавме со машково,излеговме....шема една вечер...шема друга вечер....и така 2 месеци....јас му викав не сме фатени,тој сме фатени...прерасна во врска,се навикнав ама не го сакам...тој ме засака и сега нз како да му се скарам...нема како....а и другаркиве скоро сите со дечковците...интересно ми е ама почнува д ами станува досадно...монотонија...едно исто ко ќе излезиме...и љубоморен е ако ми се приближи некој,а јас со душа чекам да си најдам некој како мене шо сака да шета,да се забавува,а не се сериозно да свајќа....беше дечко ми таков на почеток,ама сега премногу сериозен стана ....се заозбилииии:jaj:
И го заборави бившиот ?
Да те прашам ако случајно типов со кој што си сега од досада, прекине да покажува интерес за тебе, би ти недостигало тоа ?
Зашо обично во 90 % од случаевите кога дечкото ќе се откаже, ќе стане рамнодушен, на девојките им недосига тоа внимание и "задушување", како во твојов случај.

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Оф мори мајко и замисли настојува да ти бара ако не му дадеш ке те остави и ти пак на крај ке си сама.
Женска нема чаре друго освен да му кажеш дека не го сакаш,вака ти постојано ке се измачуваш а и него го лажеш.
Стави се на негово место и помисли како би ти било тебе доколку некој така ти прави:nesum:
Ти губиш време со некој кој што не го сакаш,како тогаш ке го најдеш вистинскиот доколку си со него?
Подобро ке седам дома сама отколку да си уништувам животот и да бидам со некој за кој што немам ни трошка љубов.Верувај ми подобро е:wink:
Не сакам да бидам груба но тоа е тоа:toe:
во право си

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
neznam kako da go nateram da me svati deka sakam da sum so nego...deka sakam da me razberi....a i voopsto ne mi e ubavo toa sto ne odime nikade i se gledame ednas vo nedelata

ne go sakam,ama mislam deka site se isti :toe: mislam deka nikogas nema da go najdam vistinskiot,ednostavno...izleguvam so nego kolku d ane sedam doma
Добро бе девојче, зашо се мучиш и не му признаеш на тој де4ко ти дека ти уствари не можеш да му бидеш верна и дека бараш врска без врска?Пошо девојка која сака дечко покрај неа, а не некое муле само за да не биде сама, не би раздавала телефони по други дечковци.

ми побара секс како доказ дека го сакам,ама и да го сакам...не би имала....
А ти шо очекуваше да и побара на девојка на која и мрда г'зот? Сладолед?:nenene:
Расчисти си со себе шо сакаш, за да не се малтретирате и двајцата.Ти да бидеш у врска, а сакаш да шараш, додека он се заљубува у тебе, затоа што на крајот ќе биде болно и за двајцата.Размисли што бараш и сакаш.

фино лепо....досадно ми беше сама сама сама....сакав да го заборавам бившиот(ова пред 5 месеци)и се шмекнавме со машково,излеговме....шема една вечер...шема друга вечер....и така 2 месеци..интересно ми е ама почнува д ами станува досадно...монотонија...едно исто ко ќе излезиме...а јас со душа чекам да си најдам некој како мене шо сака да шета,да се забавува,а не се сериозно да свајќа....беше дечко ми таков на почеток,ама сега премногу сериозен стана ....се заозбилииии:jaj:
:uvo:

хммм хммм глупо ми е сама :smir:морам да му досадувам на некојјј,макар и глуп отепан да еее само нз како да се однесувам да не го налутамм мн,кој и дае знам да го напукам 500 и после можи и муабет да не ми прај,со бившиот заради тоа се скаравме:toe:
Глеј...имам јас мн мн проблемс со психава моја,ствааарно ама.....тешко ми е за дечко ми зато шо мислам дека донекаде почнувам да го засакувам,а всушност не планирам ништо сериозно со него,гледајќи каков е дома и финансиите,немам иднина со него...мене не ми смета толку многу тоа,колку што им смета на моите дома што сум со него,грдо ми е..од една страна имам притисок од дома,од друга страна преубо ми е со него...трето немам никакви сериозни намери,а мислам дека го засакувам....имам проббано да помислам како ќе биди да се скараме,не го посакувам тоа:toe: нз шо праааааааам
ЛУДА СУМ :jaj:
:пуцки:

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Па, всушност и се почна онака, како open relationship. Не ми ни пречеше тоа што тој сака да поминува повеќе време со другарите, зошто и јас сакам слобода, а и ги споивме друштвата некако. Само што не сметав на тоа дека ќе се заљубам и ќе почнам да чувствувам празнина од негова страна..
А јас пак како што разбрав ти ја правиш првата грешка која ја прај едно чупе. Очекуваш дечкото да ти биди најдобра другарка. Таа функција треба да ја вршат другарките. А и која поврзаност може да се постигне за два месеца. Е сега ако е дудук ептен и да те запоставува тоа е друга приказна. Неможам конкретно да разберам кој е баш проблемот. Ако на почеток на врска не е романтичен не очекувај ни понатаму да биде. Не можиш да го дресираш, кога ќе престанеш да му фрлаш бисквити, ќе ги заборави триковите. Но ако се однесува коректно спрема тебе, а сметаш дека е премногу слободен, и сакаш цело време да е со тебе, проблемот е во тебе. Индивидуалната слобода е основа на секоја успешна врска. Врската е успешна само доколку го задржиме својот интегритет. Не смее никој да пати и да се жртвува. Така ти нема да добиеш многу со неговата опседнатост со тебе, а тој ќе изгуби се. Не знам на која возраст сте, претпоставувам дека е средношколец, имај предвид дека машките покасно созреваат. Јас во средно немав појма што сакаат девојките и го правев секогаш спротивното. Па сега гледај ме солам памет на други.

M

Mary Elizabeth

Гостин
:toe:..љуге, искрено ептен ептен сум некако несигурна за прв пат во животов и морам да побарам совет, се надевам ке ми помогните пошо ептен ми е гајле за дечково, едноставно ми е прв во се.бевме заедно 8 месеци, и имавме се што може да се има во една врска.бевме ептен поврзани и се правевме заедно.едноставно се заврши само со еден збор кој го каќав бидејки тој ме навреди пред тоа иако несвесно.ама стварно мислам дека не е доволна причина за да раскиниме и сакам да го вратам.ве молам за помош..Фала однапред

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
:toe:..љуге, искрено ептен ептен сум некако несигурна за прв пат во животов и морам да побарам совет, се надевам ке ми помогните пошо ептен ми е гајле за дечково, едноставно ми е прв во се.бевме заедно 8 месеци, и имавме се што може да се има во една врска.бевме ептен поврзани и се правевме заедно.едноставно се заврши само со еден збор кој го каќав бидејки тој ме навреди пред тоа иако несвесно.ама стварно мислам дека не е доволна причина за да раскиниме и сакам да го вратам.ве молам за помош..Фала однапред
Мери Елизабет,

Кој збор го кажа?
Во кој контекст го кажа?
Што предизвика да го кажеш тој збор кој сметаш дека толку го навредило и сте раскинале?

Позз:smir:

posto sluckava e za mojot najblizok prijatel a mnogu mi e zal za nego,bi sakal toa da go spodelam i so vas pa indirektno da mu pomognete preku mene:) znaci on veke godina dena ide so 1 devojka,sve ok se sakaa ludo,sea nejzinite roditeli kategoricno se sprotistavuvaat na ova vrska,im prekinale kontakti,da se vidaat i red drugi mozni opci za vrska pomegu niv.Pomina veke mesec dena,ocaen e,ne mozam veke da go gledam takov,se plasi da ne ja predomisluvaat za taa na kraj da izleze i da mu kaze deka veke ne go saka,iako on e siguren deka taa ja saka,probase da odi kaj nejze doma,tatko i ne go primase,go izbrka i taka.Sea on kao sto spomnav se plasi da ne se vlosi taa odlicna vrska koja ja imaa.Izmisluvaat sekakvi losi stvari za nego,bez da mu davaat sansa da se brani pred nea.Dali edinstvenoto resenie e da poceka da se smiraat strastite,ili pa najlosoto dali moze krajot da e raskin na vrska.Se raboti za ljubov decki,ne za obicna vrska.Mislenja:smir:
Тетова,

Извини а што е причината за такво спротиставување - багабонт лие - друг социјален сталеж ли е или што?

M

Mary Elizabeth

Гостин
едноставно му кажав дека од нашколо ке ојме скопје
и тој: ooo orgy ке прајте таму ех ех дури и жаре да си го викниш.
јас:да, обавезно како можам да одам ск и да не се видам со него, пфф..

и ми раскинааааАА:tapp:

а важен е фактот дек имам простено две варања?:smir:

Вилинско коњче

Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Ве молам за мислење...во врска сум 1 година и неколку месеци..пред да бидеме заедно со дечко ми,се шемев со едно машко...се запознавме во кафич..се беше ОК тој беше мирен,тивок,културен ( ме испрати речиси до дома вечерта кога се шемевме) разговаравме..но некако по муабетите не ме бендиса немаше никаков речник..едноставно не знаше да се изразува и ми рече дека многу грешно проценувам.. потоа ме бараше да излезиме неколку пати но јас го одбив...потоа се запознав и со мојот сегашен но него сеуште му правев здраво,како си...и кога да го видев од почит го поздравував...мислам дека кога ме виде дека си фатив друг а не него, почна да не прави муабет а слушнав од други дека за мене кажувал дека сум била многи занесена,не сум знаела да ги проценувам луѓето поточно дека грешно сум ги проценувала и дека бил пишман што бил со меене...е сега иди проблемот....тој веќе е во врска неколку месеци а можеби и година( не правиме ни здраво со него одкога дознав што кажал за мене не сакам муабет да му праам) со моја другарка блиска комшивка со која се имаме дружено од мали заедно.сега сме на здраво само..неодамна ме додаде за пријател на фб и ја прифатив бидејќи се знаеме одамна....откако ме аддна дечко ми почна да се нервира дека ќе ни ја расипат врската двајцата..што јас нема шанса да дозволам...и бара од мене да ја бришам од пријатели и само здраво да и правам..а јас му ветив дека на нејзиниот дечко нема да му прам ни здраво..но сега ако се случи ситуација да застанам со двајцата..само ќе му речам здраво како СТЕ ( бидејќи нели се сепак 2јца не еден) а ако го сретнам сам не сум сигурна дал би му направила ни здраво бидејќи така зборувал за мене...не знам што да правам
Грл ин лав,

Мислам дека немате никаков проблем, но еве ти совет

1. Ако сакаш да прекинеш контакт со паров - прекини (во смисла отсрани ги фцб или сл. и остани само на здраво)
2. Не биди толку љубоморна ниту пак сгурна дека тие до толку ќе се замараат со вас па ќе ве раскаруваат со дечко ти
3. Ако сакаш да си имаш муабет со комшика ти - имај - никој - па дури ни дечко ти не може да те принуди на тоа

decko mi...ljubomoren e premnogu....neznam kako da postapam....
Izleguvame ednas nedelno sami i nikade en odime tuku v kola cela vecer.....samo uste seks sto ne sme imale...nesakam jas a toj sakal toa i se ke bilo ok.Drugo.....ako izlezam sama se luti....Pred nekoj vikend izlegov sama so drustvo i zapoznbav edno masko i mu dadov moj br.ama mi titna duri bev so deckomi i bez da razmislam mu kazav ko e deka nekoj so mi se bendisal...se naluti....se karavme 3 dena po telefon mu objasnuvav deka nema nisto i deka nis ne pravam so maskoto i nema ni da se sluci nesto....se sredi toa nekako.....
Vcera videl nekoj komentar na slika kaj edno dr. drugarce so go imam ostaeno(porano mi se ima pustano maskovo) i naluten mi se javi po telefon....kako cel svet da se raspadnal oti jas sum mu pisala na maskoto ubaf si......stvarno neznam kako d apostapam...lut e 24h na den,a jas ostaviv komentar onaka....se si pram...onaka...se mi e seedno....neznam kako da go nateram da me svati deka sakam da sum so nego...deka sakam da me razberi....a i voopsto ne mi e ubavo toa sto ne odime nikade i se gledame ednas vo nedelata
Михаела,

Под итно да го откачиш дечко ти - јас не би трпела такви притисоци - ако те ска ќе разбере - ВЕРУВАЈ - ДОКОЛКУ Е ВИСТИНСКИОТ НЕМА ДА ПОСТАПУВА СО ТЕБЕ ТАКА КАКО ШТО ПОСТАПУВА

Ако сакаш послушај, ако не биди будала

B

Beck's

Гостин
Мери Елизабет,

Кој збор го кажа?
Во кој контекст го кажа?
Што предизвика да го кажеш тој збор кој сметаш дека толку го навредило и сте раскинале?

Позз:smir:

Тетова,

Извини а што е причината за такво спротиставување - багабонт лие - друг социјален сталеж ли е или што?
ne e vagabont,nitu drugoto ne e,pricinata e detska,znaci taka negovata glava(poso um sigurno nema) misli deka e najdobro za svojata kerka,zena mu isto go pumpa so gaolski mislenja,ednostavno greota se.Pa sea so kako nz ponatamu,ali ne mi mirisa na dobro,udrat celo vreme so glava u zid.:nesum:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
а важен е фактот дек имам простено две варања?:smir:
Важен е, пошто во вода ти паѓа ова што го пиша пред тоа:
бевме заедно 8 месеци, и имавме се што може да се има во една врска.бевме ептен поврзани и се правевме заедно.
Ако стварно има љубов, таква ситница, некој што кажал нешто а избрзал, ќе се прости. Не е ништо страшно. Со искрен муабет ќе си решите. Знаеш како да го почнете муабетот, ваљда во 8 месеци сте се научиле како дишите.

M

Mary Elizabeth

Гостин
да, ама јас му прам муабет, стварно искрено и од душа, а тој ми прајт имам работа, неможам да пишам се видее твоето. многу го сакам еј, многу бе.. се имам откажано од се во животов за него, од се.другарки,fb,машки контакти, абе ништо ејјј ништооо немам зарди него. го сакам мноооогу многууу мнооогууу:toe:

Вилинско коњче

Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Не верував дека ќе пишам некогаш тука за мој проблем, но ете, никогаш не вели никогаш. Вака, имам дечко и заедно сме околу 2 месеци. Убава ни е врската и сето тоа, но понекогаш се чувствувам како да му се поважни другарите од мене. Еднаш имавме некоја мала расправија баш околу тоа и тој ми кажа дека не сака да биде еден од оние луѓе што ги запоставуваат другарите поради девојката. Јас го разбирам поради тоа, плус, и јас сум тип на човек кој сака слобода и не сум некоја посесивна и љубоморна девојка, само што ме повредува тоа што го чувствувам многу далечен на моменти. Се чувствувам како да не му значам доволно за да ми кажува некои битни работи за него.. за да ми се довери.
Незнам дали треба да помине повеќе време за да се зближиме уште повеќе или пак, подобро е да ја прекинам врската, бидејќи со оглед на тоа дека се заљубувам во него, ќе бидам само повеќе повредена?
Луси,

Ти ќе процениш најдобро - битно е се да биде спонтано и ненаметливо - спонтано да се зближите и да поминувате повеќе време заедно
Нема штета и да се дружиш повеќе и со неговото друштво, веројатно тие негови другари имаат девојки ... или доколку излегуваат на пијачка да одиш и ти ... ќе земеш другарки и сите заедно ќе се зезате ... јас сум либерална по тоа прашање и досега така сме ги решавале работите (потребите) со партнерите ... и за среќа сум немала никогаш проблем за тоа

Поззз и пиши како оди

ne go sakam,ama mislam deka site se isti :toe: mislam deka nikogas nema da go najdam vistinskiot,ednostavno...izleguvam so nego kolku d ane sedam doma
Михаела,

Е сега си стварно конфузна - колку години имаш дете ????
Или го скаш или не ... или е љубоморен со причина или е посесивно / болно / љубоморен ... ти си знаеш најдобро ... на паметов што ти го гледам ... мислам дека се треба да ти се сведува периодов на муавања со момчиња чисто за луфтиранција и искуство, а ако се заљубиш ... тоа е друг муабет ... ќе го правиме тогаш ... позз:smir:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
да, ама јас му прам муабет, стварно искрено и од душа, а тој ми прајт имам работа, неможам да пишам се видее твоето. многу го сакам еј, многу бе.. се имам откажано од се во животов за него, од се.другарки,fb,машки контакти, абе ништо ејјј ништооо немам зарди него. го сакам мноооогу многууу мнооогууу:toe:
Океј, значи не сака да разговара, не сака да ги среди работите со тебе, а и те изневерувал, шо е причина да се тргнеш и ти од него. Грубо кажано, ама така ми изгледа работава.
За во иднина имај си на ум дека ако имаш дечко, не треба да си го смениш животот за 360степени, биди си истата, одржувај си ги контактите кои си ги имала.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893

Врати ги контактите како за почеток, излагај дружи се, забавувај се што можеш повеќе, да види дека можеш ти и без него и дека можеш и убаво да си поминеш. Престани да му правиш муабет од душа, биди рамнодушна, престани да го бараш, олади го малце, па после ќе видиш резултати :)

H

^HITMAN^

Гостин
Врати ги контактите како за почеток, излагај дружи се, забавувај се што можеш повеќе, да види дека можеш ти и без него и дека можеш и убаво да си поминеш. Престани да му правиш муабет од душа, биди рамнодушна, престани да го бараш, олади го малце, па после ќе видиш резултати :)
Како што самата кажа, дечкото ја изневерил 2 пати. Овој филм со правење на љубомора и фикција како да она може да живее без него нема да запали кај таков тип. Тоа гарантирам. А и шо ќе и е таков?

Kajgana Shop

На врв Bottom