Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
си му дала број на друг дур идеш со еден? -.-
и он е љубоморен?
...
АБЕ АЈДЕ! ШО ЗБОРИШ!
после тоа се му изгледа намерно ко да правиш...
иначе ако сакаш да се глеате почесто и да не седите во кола кажи му...ако ќутиш нема да те праша...
Ми го зеде зборот,на кој нормален би му било се исто ако девојката/дечкото го раздава бројот наоколу,кај дечкото го правиш будала па уште и на тој типот му даваш лажна надеж.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
decko mi...ljubomoren e premnogu....neznam kako da postapam....
Izleguvame ednas nedelno sami i nikade en odime tuku v kola cela vecer.....samo uste seks sto ne sme imale...nesakam jas a toj sakal toa i se ke bilo ok.Drugo.....ako izlezam sama se luti....Pred nekoj vikend izlegov sama so drustvo i zapoznbav edno masko i mu dadov moj br.ama mi titna duri bev so deckomi i bez da razmislam mu kazav ko e deka nekoj so mi se bendisal...se naluti....se karavme 3 dena po telefon mu objasnuvav deka nema nisto i deka nis ne pravam so maskoto i nema ni da se sluci nesto....se sredi toa nekako.....
Vcera videl nekoj komentar na slika kaj edno dr. drugarce so go imam ostaeno(porano mi se ima pustano maskovo) i naluten mi se javi po telefon....kako cel svet da se raspadnal oti jas sum mu pisala na maskoto ubaf si......stvarno neznam kako d apostapam...lut e 24h na den,a jas ostaviv komentar onaka....se si pram...onaka...se mi e seedno....neznam kako da go nateram da me svati deka sakam da sum so nego...deka sakam da me razberi....a i voopsto ne mi e ubavo toa sto ne odime nikade i se gledame ednas vo nedelata
Па нормално.
Ти сакаш да имаш дечко и да шараш наоколу.Епа после се лутат дечковците за тоа.Нормално.

Мене ми се чини дека ти не си задоволна од дечкото и од врската,затоа бараш и сакаш нешто ново.
Подобро седни и кажи што сакаш да смените,како што ни кажуваш нам сега,разјасни си што мислиш дека треба да правите,каде да одите,итн.

После ако не бива ништо се знае:pipi:
А дотогаш ако стварно ти значи,обиди се да разговараш и да смениш нешто...И не давај броеви и слични тракатанци:baeh:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Добро де, му дала број а не невиност ... го тупите и вие советувачи : ) ...

Имај секс со дечко ти ако сакаш да го задржиш. Здрав секс = здрава веза, па ко воли нек изволи.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Pred nekoj vikend izlegov sama so drustvo i zapoznbav edno masko i mu dadov moj br.
Девојка што има дечко и што е заљубена во дечкото... Кога ќе излезе со другарки и отиде во кафич, дискотека, ватевер, ја крева главата горе и не дозволува машко да и се приближи, а не па муабети да тера и бројчиња да дели. Се пронајде? Не. Добро.
onaka...se mi e seedno....
Значи сеедно ти е.
Штом трпиш гледање еднаш во неделата, дремење во кола и тн, или се потценуваш себеси, или не ти дојдено до забава и живот.

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Не верував дека ќе пишам некогаш тука за мој проблем, но ете, никогаш не вели никогаш. Вака, имам дечко и заедно сме околу 2 месеци. Убава ни е врската и сето тоа, но понекогаш се чувствувам како да му се поважни другарите од мене. Еднаш имавме некоја мала расправија баш околу тоа и тој ми кажа дека не сака да биде еден од оние луѓе што ги запоставуваат другарите поради девојката. Јас го разбирам поради тоа, плус, и јас сум тип на човек кој сака слобода и не сум некоја посесивна и љубоморна девојка, само што ме повредува тоа што го чувствувам многу далечен на моменти. Се чувствувам како да не му значам доволно за да ми кажува некои битни работи за него.. за да ми се довери.
Незнам дали треба да помине повеќе време за да се зближиме уште повеќе или пак, подобро е да ја прекинам врската, бидејќи со оглед на тоа дека се заљубувам во него, ќе бидам само повеќе повредена?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не верував дека ќе пишам некогаш тука за мој проблем, но ете, никогаш не вели никогаш. Вака, имам дечко и заедно сме околу 2 месеци. Убава ни е врската и сето тоа, но понекогаш се чувствувам како да му се поважни другарите од мене. Еднаш имавме некоја мала расправија баш околу тоа и тој ми кажа дека не сака да биде еден од оние луѓе што ги запоставуваат другарите поради девојката. Јас го разбирам поради тоа, плус, и јас сум тип на човек кој сака слобода и не сум некоја посесивна и љубоморна девојка, само што ме повредува тоа што го чувствувам многу далечен на моменти. Се чувствувам како да не му значам доволно за да ми кажува некои битни работи за него.. за да ми се довери.
Незнам дали треба да помине повеќе време за да се зближиме уште повеќе или пак, подобро е да ја прекинам врската, бидејќи со оглед на тоа дека се заљубувам во него, ќе бидам само повеќе повредена?
Ти ќе пробуваш да ја средиш ситуацијата, тој ќе продолжи да тера по свое.
Ти ќе се нервираш, тој ќе чилира.
Од искуство...сум бил со такви...
Ако сакаш да успее врската мора да ја сфатиш ко booty call...друго нема...шо е најтрагично, ако сакаш да му вратиш со тоа што ти ќе бидеш поладна кон него и ќе го шиткаш за другарките - нема да успее! Нема да го направи љубоморен и нема да се почуствува виновен...
Тој едноставно не го смета тоа за проблем, и нема да се смени.
Ако мислиш дека моеш да издржиш така, фурај.
Ако не, прво разговарај сериозно, ако ПАК не сфаќа дека тоа ти пречи и нема намера да се смени, ондак твој повик :)

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Ти ќе пробуваш да ја средиш ситуацијата, тој ќе продолжи да тера по свое.
Ти ќе се нервираш, тој ќе чилира.
Од искуство...сум бил со такви...
Ако сакаш да успее врската мора да ја сфатиш ко booty call...друго нема...шо е најтрагично, ако сакаш да му вратиш со тоа што ти ќе бидеш поладна кон него и ќе го шиткаш за другарките - нема да успее! Нема да го направи љубоморен и нема да се почуствува виновен...
Тој едноставно не го смета тоа за проблем, и нема да се смени.
Ако мислиш дека моеш да издржиш така, фурај.
Ако не, прво разговарај сериозно, ако ПАК не сфаќа дека тоа ти пречи и нема намера да се смени, ондак твој повик :)
Па, всушност и се почна онака, како open relationship. Не ми ни пречеше тоа што тој сака да поминува повеќе време со другарите, зошто и јас сакам слобода, а и ги споивме друштвата некако. Само што не сметав на тоа дека ќе се заљубам и ќе почнам да чувствувам празнина од негова страна..

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Девојка што има дечко и што е заљубена во дечкото... Кога ќе излезе со другарки и отиде во кафич, дискотека, ватевер, ја крева главата горе и не дозволува машко да и се приближи, а не па муабети да тера и бројчиња да дели. Се пронајде? Не. Добро.

Значи сеедно ти е.
Штом трпиш гледање еднаш во неделата, дремење во кола и тн, или се потценуваш себеси, или не ти дојдено до забава и живот.
ne go sakam,ama mislam deka site se isti :toe: mislam deka nikogas nema da go najdam vistinskiot,ednostavno...izleguvam so nego kolku d ane sedam doma

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Kaко бе излегуваш со него, само за да не седиш дома ?
Повели објасни ми.
фино лепо....досадно ми беше сама сама сама....сакав да го заборавам бившиот(ова пред 5 месеци)и се шмекнавме со машково,излеговме....шема една вечер...шема друга вечер....и така 2 месеци....јас му викав не сме фатени,тој сме фатени...прерасна во врска,се навикнав ама не го сакам...тој ме засака и сега нз како да му се скарам...нема како....а и другаркиве скоро сите со дечковците...интересно ми е ама почнува д ами станува досадно...монотонија...едно исто ко ќе излезиме...и љубоморен е ако ми се приближи некој,а јас со душа чекам да си најдам некој како мене шо сака да шета,да се забавува,а не се сериозно да свајќа....беше дечко ми таков на почеток,ама сега премногу сериозен стана ....се заозбилииии:jaj:

T

Tetro

Гостин
ne go sakam,ama mislam deka site se isti :toe: mislam deka nikogas nema da go najdam vistinskiot,ednostavno...izleguvam so nego kolku d ane sedam doma
грешка у кораци :tapp:
ако не го сакаш, зошто си со него?
ако го сакаш, пробај да бидеш среќна, и кажи му ако нешто не е во ред де, така беше и кај нас у село:
една цура не го сакаше, па му кажа у очи дека не го сака,
овој лептиров, не ја свати, ама ич. и си тераше по старо.
после женцката, му го зема тракторот и го удри у бандерата, напраи голема штета :kesa:.
се остаија за две врејчи компири

се зафркавам де, малце подразмисли, :helou:

CrAzY_BiTcH

Аin't funny?
Член од
1 февруари 2010
Мислења
82
Поени од реакции
6
Не се сите исти нормално има и полоши верувај:pos:

Шала настрана стварно не разбирам зошто си со него,само за да не седиш дома?најсериозно?:tapp:
Па како тогаш ке го најдеш вистинскиот ако си со некој кој не го сакаш?
Мислам дека имаше овде на форумов слична тема за ова Дали можете да сте со некого во врска колку да не сте сама?
Девојче јас мислам дека е време да раскрстиш со него,џабе си губиш вака време.
А и плус се гледате еднаш неделно и тоа се во кола:nesvest:.Утре ке му дојде да ти побара секс како доказ дека го сакаш.Дали ти тоа ке го сториш Young Lady:nesum:само колку да не го загубиш и да не седиш дома?Сериозно,размисли што правиш.
Ти од една страна го лажеш типот дека го сакаш а од друга страна и ти на крај можеби ке испаднеш повредена а и тој.

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Не се сите исти нормално има и полоши верувај:pos:

Шала настрана стварно не разбирам зошто си со него,само за да не седиш дома?најсериозно?:tapp:
Па како тогаш ке го најдеш вистинскиот ако си со некој кој не го сакаш?
Мислам дека имаше овде на форумов слична тема за ова Дали можете да сте со некого во врска колку да не сте сама?
Девојче јас мислам дека е време да раскрстиш со него,џабе си губиш вака време.
А и плус се гледате еднаш неделно и тоа се во кола:nesvest:.Утре ке му дојде да ти побара секс како доказ дека го сакаш.Дали ти тоа ке го сториш Young Lady:nesum:само колку да не го загубиш и да не седиш дома?Сериозно,размисли што правиш.
Ти од една страна го лажеш типот дека го сакаш а од друга страна и ти на крај можеби ке испаднеш повредена.
ми побара секс како доказ дека го сакам,ама и да го сакам...не би имала....

CrAzY_BiTcH

Аin't funny?
Член од
1 февруари 2010
Мислења
82
Поени од реакции
6
ми побара секс како доказ дека го сакам,ама и да го сакам...не би имала....
Оф мори мајко и замисли настојува да ти бара ако не му дадеш ке те остави и ти пак на крај ке си сама.
Женска нема чаре друго освен да му кажеш дека не го сакаш,вака ти постојано ке се измачуваш а и него го лажеш.
Стави се на негово место и помисли како би ти било тебе доколку некој така ти прави:nesum:
Ти губиш време со некој кој што не го сакаш,како тогаш ке го најдеш вистинскиот доколку си со него?
Подобро ке седам дома сама отколку да си уништувам животот и да бидам со некој за кој што немам ни трошка љубов.Верувај ми подобро е:wink:
Не сакам да бидам груба но тоа е тоа:toe:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Се чувствувам како да не му значам доволно за да ми кажува некои битни работи за него.. за да ми се довери.
Ја колку шо сфатив, очекуваш од него да ти се доверува...
Не ти е најдобар другар, така што не очекувај да се понаша ко таков.
Машките и онака имаат проблем со доверување, искажување емоции и чувства. Дечко ти сигурно не сака пред тебе да се покаже ко кенкач туку како мажиште, особено на почеток на врска.
А и блискоста се гради со тек на време, не е туку така.
Не се откажувај така лесно, бори се за него ако ти значи.
И нормално е да сака да поминува време со другарите, со нив може да се изнапцуе, да биде 100% слободен и да си праи заебанции за кои сигурно женско би се налутило или навредило, праат муабет и за тебе сигурно и им кажува како му е со тебе.
А кога е со тебе е поразличен.
Нормално е се тоа, не се грижи непотребно. Полошо ќе направиш ако му пререкуваш за тоа.
Уживај максимално во моментите кога си со него.

Kajgana Shop

На врв Bottom