Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Убав си е бе филмО не знам шо го хејташ :D Знам дека убав впечаток ми остави кога го гледав пред неколку години. Фино скоцкана приказна, монолози и глума.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Конечно се натерав за првпат да го гледам Shawshank Redemption. Сакам да се вратам у времето, во било кој дел од животот пред да го гледам филмов, за да се скичмам од батина ради тоа што не сум го глеал порано. 10/10.

W

wicked_1

Гостин
Убав си е бе филмО не знам шо го хејташ :D Знам дека убав впечаток ми остави кога го гледав пред неколку години. Фино скоцкана приказна, монолози и глума.
Поочаен обид да се биде Инариту немам видено, нит е емоционално конзистентен(постоечки), нити главниот лик се потруди нешто да изглуми... целосно гледано со крајот кој те вреѓа како гледач, излезе дека главниот лик бара начин како да преживее и да се извлече од срањата, а не да покаже покајание за истите како што беше замислено.

21 Grams е филмска грамада во споредба, од поновите Demolition е пример како тоа треба да изгледа. Филмов е повеќе на ниво на The Drop, некој вид на трилер.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Конечно се натерав за првпат да го гледам Shawshank Redemption. Сакам да се вратам у времето, во било кој дел од животот пред да го гледам филмов, за да се скичмам од батина ради тоа што не сум го глеал порано. 10/10.
10 години после гледање, со самата помисла на сцената кога ќе ги крене рацете на дождот, instant морници.
Малку филмови го можат тоа.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Во Life is Beautiful нема кучиња. :P
unless if u think that jews are.....

Warcraft беше забавен филм за луѓе кои немаат врска од игрите, ако ги следиш игрите и ако си запознаен со приказните вајлда уште подобар ќе ти биди.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

DEVIN

Beautiful Womans in your city for night
Член од
30 јуни 2015
Мислења
178
Поени од реакции
51
Гледајте го Broken Horses со Винсен Донофрио, Антон Јелчин и Крис Маркет (чие глумење е неописливо добро!) Извонреден филм. Според мене, во топ 15 филмови на сите времиња, покрај Темниот Витез, Бегството од Шошенк, Престиж, Intouchables итн...

Sent from my GT-I9301I

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Само 3/50 изгледани. (n)
Па повеќето воопшто ги нема на интернет, ќе почнат периодов, некои од нив на Синедејс, некои на Манаки а некои веќе по торенти. Обично овие од листава беа емитувани во Берлин и Кан, јас имам 4/50. Едвај ги чекам германскиот Toni Erdmann романскиот Sieranevada, британскиот I Daniel Blake и многу други кои што имаа доста позитивни критики.

Последно уредено:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
„Рубин“ на Баклава, саундтрак за „Златна петорка“. Мене профи ми изгледа, ќе го видиме и филмот наскоро, се надевам нема да разочара.

B

Blade Torch

Гостин
Телмаааа :cuc: Сега оди Бетменот на Бартон, до вчера ја даваа трилогијата Lord Of The Rings, пред две недели трилогијата Девојката со тетоважа на змАј, оскаровци од 2010та наваму.... значи кога ќе додадеш дека и Пријатели даваат од 5 кога стигам дома од работа :cuc: Со ваков канал и 24 саата без интернет ќе преживеам :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Телмаааа :cuc: Сега оди Бетменот на Бартон, до вчера ја даваа трилогијата Lord Of The Rings, пред две недели трилогијата Девојката со тетоважа на змАј, оскаровци од 2010та наваму.... значи кога ќе додадеш дека и Пријатели даваат од 5 кога стигам дома од работа :cuc: Со ваков канал и 24 саата без интернет ќе преживеам :D
Страшна програма вртат, секој ден филмови даваат, по два секоја вечер имаат мислам, мешаат и даваат европска кинематографија, Холивуд, оскаровци, блокбастери.
Плус и Black Mirror даваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom