- Член од
- 10 мај 2009
- Мислења
- 1.880
- Поени од реакции
- 1.990
Ќе оди Богдан сезонава во НБА? Многу потешко ќе биди за него ако не оди сега, сигурно ќе му требаат 1-2 сезони дури да се прилагоди на играта.
Не, уште една сезона во Фенер ќе остане
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе оди Богдан сезонава во НБА? Многу потешко ќе биди за него ако не оди сега, сигурно ќе му требаат 1-2 сезони дури да се прилагоди на играта.
ОК, кое е твоето мислење... зошто во НБА се речиси сите црнци, во атлетика на 100 и 200 метри се речиси сите црнци...?Самиот скок не....
Добро бе читаш ли ти што пишувам ?ОК, кое е твоето мислење... зошто во НБА се речиси сите црнци, во атлетика на 100 и 200 метри се речиси сите црнци...?
Ти благодарам бе на елоквентноста и убавите манири во обраќањето (изгледа дека сé понеобразовани се новите генерации во врска со убавото однесување, да не речам поглупави).Добро бе читаш ли ти што пишувам ?
Ти објаснив убаво во постот што го имаш цитирано.
Што предлагаш,посебни категории за Црнци,Азијати?Ти благодарам бе на елоквентноста и убавите манири во обраќањето (изгледа дека сé понеобразовани се новите генерации во врска со убавото однесување, да не речам поглупави).
Јас имам нешто читано, ама одамна беше и не се сеќавам точно па не можам да дискутирам, дека има некоја разлика и во крвните зрнца, клетки.. не се сеќавам точно.
Во секој случај, и да е само подолгите екстремитети, црнците и останатите не се физички исти, односно, немаат исти предиспозиции. Како што мажите имаат физички предности во однос на жените, па „башка“ се натпреваруваат.
E kako sega mozhe ova...tresam zeleni a ti go velish istoto deka USA si imaat svoi doping agencii.Никад не ти е точна констатацијава, не треси зелени. Точно е дека имаат САД своја анти допинг агенција, за сите спортисти, не само за кошаркарите, но тие одат на испитување и во другите допинг агенции, а и нивната е најдобра во светот и буквално нема никаков простор за манипулација. Ако ги фатат дека се допингуваат самата држава го суспендира спортистот, не чекаат од меѓународните организации да го сторат тоа.
Пример меѓународната допинг организација е послаба од допинг организацијата на САД која се води како најдобра и најстрога.
Пак од ракав тресиш глупости, во НФЛ казната е цела сезона за со марихуана ако те фатат а не пак за допинг. Никад нема да видиш американец допингуван, големите нивни лиги се огоромен бизнис и нема да си дозволат нарушување на имиџот со вакви работи.E kako sega mozhe ova...tresam zeleni a ti go velish istoto deka USA si imaat svoi doping agencii.
Inaku vo USA , NBA, NFL i MLB kaznite se smeshni, prv prekrshok 5 ili deset natprevari, vtor prekrshok 20-30 pa i za tret mozhe da dobie edna sezona kazna.
I toa shto e dozvoleno vo spomnatite pro ligi vo USA ne znachi deka e dozvoleno vo ostatokot od svetot.
Zatoa NBA ligata mora da si gi zashtiti igrachite, a Olimpiskiot komitet za da ima "jaka" kosharka na Olimpijadata, si go dava g'zot pod kirija, voveduva drugi pravila za USA dream team. Toa ti e toa.
Нема врска ова, имеше баш ден после финалниот натпревар од Српска агенција за проверка на допинг или како и да се вика , што со сигурност и тие велат дека и американските спортисти се тестирани како и сите други и важат исти правила и за нив, така да паѓа во вода оваа, иако морам да признаам дека се надмоќни во аспект на физичка сила и на нас ни изгледаат дека се допингуваат.Imam prochitano podatok deka USA timot vo kosharka mazhi ne podlegnuva pod ista anti doping kontrola kako ostanatite. NBA/USA asociacija za anti doping kontrola si pravi svoja kontrola i raportira na olimpiskite counter part. Taka shto koga USA kontrolata ke kazhe se e OK, bez nikakvi obrazlozhenija ili rezultati od testovite toa se prifakja kako se e vo red ili NEGATIVE. Toa e uslov shto igrachi od NBA uchestvuvaat na Olimpijadata, demek kosharkarskiot olimpiski turnir da bide poatraktiven.
Ako e ova tochno togash USA kosharkarite ne se VONZEMJANI, oni se narkomani, napumpani so razni hemikalii za impruvment na fizichkata sposobnost, razgaleni, privilegirani milioneri i nishto poveke.
Не е само физичката надмоќ проблемот,шутерски се класи над сите други. А тоа и се вежба на тренинг. Незнам зашто некој мисли дека на држава со 400 милиони народ со најдобар систем за развој на спортисти би и требало допинг за да ја победат Србија.Нема врска ова, имеше баш ден после финалниот натпревар од Српска агенција за проверка на допинг или како и да се вика , што со сигурност и тие велат дека и американските спортисти се тестирани како и сите други и важат исти правила и за нив, така да паѓа во вода оваа, иако морам да признаам дека се надмоќни во аспект на физичка сила и на нас ни изгледаат дека се допингуваат.
Друга работа правев со еден кошаркарски тренер муабет, го прашав како е можно толку да се физички надмоќни кога и нашите тренираат цел живот, тој ми вели прво тренираат до бола, второ секој играч си има своја програма каде се држи до неа од индивидуални тренинзи, исхрана и се поред, така да до тој степен е развиена тренинг програмата што физички со нив неможеме да се натпреваруваме.
сега и ти претеруваш за шутери, и европјани имаат класа шутери како Спанулис, Стојаковиќ, сега Богдановиќ, Наваро и што ја знам, така да талентот несомнено го има и во европа, но једино се надмоќни од физички аспектНе е само физичката надмоќ проблемот,шутерски се класи над сите други. А тоа и се вежба на тренинг. Незнам зашто некој мисли дека на држава со 400 милиони народ со најдобар систем за развој на спортисти би и требало допинг за да ја победат Србија.
Niv ne im treba doping da ja pobedat Srbija, niv im treba doping da go osvojat NBA prvenstvoto.Не е само физичката надмоќ проблемот,шутерски се класи над сите други. А тоа и се вежба на тренинг. Незнам зашто некој мисли дека на држава со 400 милиони народ со најдобар систем за развој на спортисти би и требало допинг за да ја победат Србија.