Кошарка Рио 2016 - машки турнир

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златото?

• САД

Гласови: 46 55,4%
  • Шпанија

Гласови: 1 1,2%
  • Франција

Гласови: 3 3,6%
  • Литванија

Гласови: 3 3,6%
  • Австралија

Гласови: 4 4,8%
  • Србија

Гласови: 24 28,9%
  • Аргентина

Гласови: 2 2,4%

• Вкупно гласачи
    83
Немора да значи дека е поради некакви си србомански побуди (не понуди како што си пишал :LOL:) ете на пример јас лично секогаш навивам за Балкански држави/спортисти кога играат против други

Прегледај го приврзокот 154740
Кога играа Србија-Хрватска за кого беше?

Једи говна пропалица филозофска:kuracc: како е могуќе на секоја тема каде што се спомнува Србија да го тупиш, толку ли те има истресено некој Србин за толку многу дс си исфрустриран оди барај си стручна помош и ти посакувам некогаш вака да се испонашаш препотентно очи во очи со некој српски навијач, Али тоа би де случило верувам само кога не би знаел дека е Србин, инаку ке си кроток како бајче, а сега оставиги луѓето да уживаат во спортските успеси на својата нација и носи се у краснога курца.:kuracc:

Ретард, јас ти зборувам за оние кои се радуваат на успесите на ТУЃА нација. Ти ако си Србин, радувај се на успесите на српскиот спорт колку што ти душа сака. Само, се ми се чини дека си еден од македонските Срби.

А за ова со кажувањето во очи, многу се страшни Србите, навистина. Толку се страшни што ниту една војна не добија, и се ЕДИНСТВЕНИОТ народ во Европа кој успеа да изгуби дел од својата територија после втората светска војна.

Нема пострашни навистина, да те еби Вук Драшкович.

Ја па имам некако друг начин на сфаќање околу навивањево. Цел живот играв и тренирав кошарка и може да кажам дека секогаш навивам за кошаркарската репка на Србија, едноставно начинот на кој играат, менталитетот, тренерите, сето тоа отсекогаш ми се допаѓало и затоа си навивам за нивните тимови и репрезентацијата. У фудбал ме здоболе курот за нив, од сите балкански репки највеќе ми се допаѓаат Хрватите и нив ги поддржувам. Еве у тенис на пример, не го сакам Ноле и не навивам за него.

Што знам, за луѓето ко мене кои немаат допирна точка со Србија (читај крвно сродство и слично) е апсолутно сеедно за кого ќе навиваат и тоа е личен избор на човекот. Нормално паѓаат заебанции на таа сметка, пример на Џонтра гроб му ебам дека е Србоман. :D

Затоа што навивањето за Србија ти е чисто од србомански понуди. Ете за кошарка конкретно...Не ти е чудно што Србија има толку фанови во Македонија а не Шпанија,иако резултатски се подобри?
Лоша логика, исто како што би била лоша логиката дека навивањето за Германија е од нацистички побуди:toe:

У фудбал ме здоболе курот за нив, од сите балкански репки највеќе ми се допаѓаат Хрватите и нив ги поддржувам.

Тоа е муабетот, џабе се палат Литванците и Грците коа реално Србија е главното кошаркарско дувло во Европа од кога паметам, колку нас да не ни се допаѓало тоа. Сите од наша генерација ја памтат репрезентацијата предводена од Секс Дрога Бодирога и победата на америчко тло против домаќините. Секад имале кошаркари на ниво.

Хараат и у ватерполо али тоа е небитен спорт на глобално ниво исто колку и ракометот, реално. Исто и одбојката. Но баскетот е увек во топ3 најраспространети и гледани споротови во светот, а Србите од време се едни од најдобрите у него, не само на репрезентативно ниво него и по квантитет на играчи.

И мене ме нервираат со нивната огромна самобеднисаност, дефинитивно се едни од најсамобендисаните нации у светот и се преценуваат често, ко со Џовак на пример, мргудот веза нема, ама за баскет ги бива и тоа е реалноста.

Иначе кошаркарскиот турнир многу наликува на годинешниов НБА плејоф, очекуваш тесни текми а испаѓаат blowout резултати со по 30+ разлика. :D

Тоа е муабетот, џабе се палат Литванците и Грците коа реално Србија е главното кошаркарско дувло во Европа од кога паметам, колку нас да не ни се допаѓало тоа. Сите од наша генерација ја памтат репрезентацијата предводена од Секс Дрога Бодирога и победата на америчко тло против домаќините. Секад имале кошаркари на ниво.

И тоа е релативно. Во најсилната европска репрезентација на сите времиња, онаа на Југославија од европското првенство во Загреб, имаше и Хрвати, и Црногорци и еден Словенец. АПСОЛУТНО НАЈДОБРИОТ кошаркар во Европа на сите времиња е Хрват.

И тоа е релативно. Во најсилната европска репрезентација на сите времиња, онаа на Југославија од европското првенство во Загреб, имаше и Хрвати, и Црногорци и еден Словенец. АПСОЛУТНО НАЈДОБРИОТ кошаркар во Европа на сите времиња е Хрват.

Реков од кога паметам а Дражен не го паметам.

Од распадот на Југославија наваму Србија има 3 евро злата, две светски злата и уште 3-4 пиедестали (сребро и бронза). Хрватска има медали само во 93 и 94та, кога Србија била банирана до настапите. Да учествувала голема е веројатноста дека ќе освоеле.

Нормално имаа моменти на менување на генерации во кои беа срање, но и во тие моменти имале играчи кои биле на врвно Евролига ниво а и во НБА. Сега со Саша можда немаат некој изразит квалитетн поединец на тоа ниво (Теодосиќ е реално лабилен ко тенисерка) ама склопи јак колектив. Хрватите моментално можда имаат подобри поединци ама штокур коа им се дешава исто ко у секој екипен спорт, никако да го склопат тимот.

N4pr9Zo.png

Ретард, јас ти зборувам за оние кои се радуваат на успесите на ТУЃА нација. Ти ако си Србин, радувај се на успесите на српскиот спорт колку што ти душа сака. Само, се ми се чини дека си еден од македонските Срби.

А за ова со кажувањето во очи, многу се страшни Србите, навистина. Толку се страшни што ниту една војна не добија, и се ЕДИНСТВЕНИОТ народ во Европа кој успеа да изгуби дел од својата територија после втората светска војна.

Mislam i nie sme na prag da izgubime del od nasata teritorija na isti način taka da neblagodarno e da gi izmejuvame satoa.

Дегенерику, гледам немаш ништо против овие што навиваа за Германија на светско/европско што се тие според тебе германомани, ти сметале Македонци што навивале за Србија е за кого да навиват идиоту за Австралија, за твоја информација Македонија кога игра 90% од србите навиваат за Македонија тоа можеше да го видиш на ракомет европско кога се одржуваше во Србија што се тие Македономани, трета работа за твоја информација по татко Србин по мајка Македонец, се осеќам како Србин, сум воспитуван така, сум учел од први до осми ``разред`` на српски, така да немој да се секираш за мои национални чуства.
Четврто неми беше поентата да се заканувам или да покаажувам колку се србите јаки и страшни, туку поентата ми беше дека само се јачаш на тастатура, а сум сигурен дека во реалниот живот немаш муда да ги кажеш твоите ставови, а сега како петто малку историја: Србите колку војни и против какви се не ти империи војувале и се што не издржале и изддвојувале победи и опстанувале, додека твојата нација утре да дојдат било кои од комшиите со стапови ке те поробат и покрстат или исламизираат како и да е, ова неможеш да го сватиш вероватно затоа што си слабо писмен историски, и како шесто или кое ида е Украина изгуби територија пред неполни 2-3 години ама толкуимаш капацитет за да ти текне на тоа, него само гомна да се јадело Србите имале изгубено територија :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom