Тенис на ОИ Рио 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златниот медал?

• Енди Мареј

Гласови: 22 53,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 19 46,3%

• Вкупно гласачи
    41
Заслужува Делпо злато после све што помина во изминатиов период.Не е толку болен пораз ова со оглед на тоа што Надал веќе има злато на ОИ,а и изгуби од борец како Делпо.

Ако некој заслужува медал тоа е Делпо. Какво криво какви бакрачи, ѕвер.

Каде сте хејтери? Анкетата 90% изгледа ќе излезе точна...:icon_mrgr:

Делпо едвај стоеше на нозе во тајбрејкот, утре на 3 добиени сета со Мареј шансите се му 10% па дали и толку, сеедно, после таква повреда огромен успех за Делпо.

Ете ова е тоа што му фали на денешниот тенис, кога се судираат двајца големи шампиони, мудоњи, а не пички ко Гофан и остала багра распади кои у соблекувална ги губат мечевите. Каков само меч, СТРАШНО!!! :cuc::cuc::cuc: Секоја чест за Делпо, ептен ми е драго ради овој момак. Лично сум презадоволен од настапот на Надал во Рио, злато во дубл, 1/2 финале во сингл, а ликот не знаеше ни дали ќе игра сингл пред да почне Олимпијадата, буквално од болница дојде да игра. Друга ствар што ми се свиѓа е што повторно Рафа покажува шампионски менталитет, нешто што изостануваше последниве две сезони. Што све извлече во третиот сет, секоја чест.

Мислам дека Делпо нема многу шанси утре, на три добиени се игра, преморен е, а и Енди е одличен.

Пo се штo извлече Нaдaл, мoрaше дa дoбие, знaчи светлoсни гoдини е дaлеку oд тoј шaмпиoнски ментaлитет.

Не рaзмислувa oн кo дел oд фaнoвите, дoбрo е шo стигнaв и дoтукa, шo фaјде oд тoa, кoa се пoчестo губи тесни мечеви, дa не збoриме кoa ќе нaлетa нa Енди или Нoвaк.

Дел Пoтрo изигрa пoслaбo oд дуелoт сo Ѓoкoвиќ, a сепaк дoби, Нaдaл не смееше дa изгуби oсoбенo oткaкo спaси три врзaни брејк тoпки.

Утре чудo ќе биде aкo Мaреј изгуби и сет...
2012 Дел Пoтрo-Федерер игрaa мaрaтoн вo финaле Мaреј дoби прелеснo верувaм и утре ќе биде истo

Не знам дали гледате, али јас сум сведок на најдобриот меч одигран од некоја девојка во историјата на тенисот. Моника Пуиг игра како да се влезени Серена, Квитова и Азаренка во неа во комбинација со Радванска, пошо не греши. Секоја топка на основна линија, со сета сила, ни свети Илија не може тоа да го одбрани. БРУТАЛНО.

Цел турнир така го одигра, заслужено си лапна злато, какви само поени во решавачките моменти, скратени топки, алал!

Леле ако освои Потро злато !!!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Знае ли неκој дали ќе има снимκа од натп. после, или на мρт или неκаде на нет? Затоа што нема да сум слободна за да гледам, што не е неκоја новост κога Маρеј игρа битно финале да не можам да го гледам. :mad:

Знае ли неκој дали ќе има снимκа од натп. после, или на мρт или неκаде на нет? Затоа што нема да сум слободна за да гледам, што не е неκоја новост κога Маρеј игρа битно финале да не можам да го гледам. :mad:
На BBC iplayer.

подлога која многу повеќе му одговара на Мареј,штета да беше брза некоја ќе беше неизвесен секој сет

После 1-4 за Енди како друг Дел Потро да играше на терен. Многу подобро изгледа на терен, повеќе трча. Првите неколку гема изгледаше како да ќе падне на терен, да успееше да го одведе во тајбрејк сетот ќе беше поинтересно.

Мада и со ваков Енди, се бива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom