Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе се избламира Гвардиола оваа сезона за сите пари. Крш е составот. Навас во животот нема никој издриблано, исто и Стерлинг кои со своите движења само себе си се дрибла. Фернандињо е само уште еден циган, Стоунс е добар, но недокажан, Сања беше класа играч, но годините го стигнаа, Де Брујне дебело преценет. Со исклучок на Агуеро, немаат ниту еден класа играч. Сити во времето на полна форма на Јаја Туре беше две класи подобар од овој Сити.
Друга работа е што Гвардиола е во досега непозната ситуација за него. Барселона кога ги презеде за ривал го имаше само Реал, плус составот на Барса беше страшен. Ги среди што ги среди ама ова си стои како факт. Баерн ги презеде како европски шампиони. Е сега иди во лига каде нема убедливо најсилен состав и каде конкуренцијата е каде каде поголема. Плус дојде во тим што лани беше мизерија и има еден куп остарени и потрошени играчи. Долга ќе е нивата за орање ама и среќа има овој

Друга работа е што Гвардиола е во досега непозната ситуација за него. Барселона кога ги презеде за ривал го имаше само Реал, плус составот на Барса беше страшен. Ги среди што ги среди ама ова си стои како факт. Баерн ги презеде како европски шампиони. Е сега иди во лига каде нема убедливо најсилен состав и каде конкуренцијата е каде каде поголема. Плус дојде во тим што лани беше мизерија и има еден куп остарени и потрошени играчи. Долга ќе е нивата за орање ама и среќа има овој

Морам да те поправам, ПАРИ ИМА:D

Морам да те поправам, ПАРИ ИМА:D
Абе добро тоа стално го имал. Ама и среќа треба :D Како беше она:
Најбитно е во животот среќа да имаш. Подобро без кур да се родиш отколку без среќа. Ако имаш среќа - нов ќе ти порасни. Ако немаш среќа и два кура да имаш - ќе ти се исушат :coffee:

Мекнер пред три сезони беше поголем талент од Стоунс, глеј го сега на кое дереџе стигна.
Никад не бил поголем талент од Стоунс.

Иначе, потегот на Мојс да внеси играчи шо вчера ги довел во тимот објаснува зошто беше катастрофална грешка да биде "Избраниот" и зошто е таму кај што е сега.

Никад не бил поголем талент од Стоунс.

Иначе, потегот на Мојс да внеси играчи шо вчера ги довел во тимот објаснува зошто беше катастрофална грешка да биде "Избраниот" и зошто е таму кај што е сега.
murinjo snajder od avion go stavi u prv tim so milan, i deckoto si izigra maestralno, poveke se slikase so dresot i celnicite na timot otkolku sto trenirase, ako voopsto i trenirase :)

Nema veze toa, moze razlika da napravi, sea zavisi za kakov fudbaler stanuva zbor, ali ne mora da znaci deka toa moze da se ispostavi kako losh poteg, baska sanderlend se u prasanje, moze za taa izmena toj igrac mu bil jedino resenie i toa e toa.

Стварно босо почнаа сите, сезонава ако не освоиме нема кога. Да ги тепаме утре Арсенал за добар старт како у атлетика и на коњ сме, од таму натака лесно е.

murinjo snajder od avion go stavi u prv tim so milan, i deckoto si izigra maestralno, poveke se slikase so dresot i celnicite na timot otkolku sto trenirase, ako voopsto i trenirase :)

Nema veze toa, moze razlika da napravi, sea zavisi za kakov fudbaler stanuva zbor, ali ne mora da znaci deka toa moze da se ispostavi kako losh poteg, baska sanderlend se u prasanje, moze za taa izmena toj igrac mu bil jedino resenie i toa e toa.
Снајдер и МекНер споредба... Хелоууу :D
Остај играчите како имиња. Одбранбената линија е најранлива на промени, а на тоа додади ја и разликата во квалитет меѓу Сандерленд и Сити, учинокот е самоубиство од заседа да внесиш млад, зелен, неикусен стопер против противник кој што едина мисла му е да те притисни во шеснаестерец.

Со овие импровизации на одбрана тешко дека ќе има некој успех. Не се ова Маинц и Гранада.
Сања, Забалета, Коларов не се квалитет повеќе за шампионски тим. Клиши никогаш не ни бил :)

Ако не му се покеф Отаменди и Мангала, нека ги стави на трансфер листа, за 30 мил има да има колење за нив. Поготово сега кога на пазарот фалат квалитетни дефанзивци.

До сега од сите екипи што ги има водено (наследувано) оваа му е најслаба и најнеизбалансирана.
А освен Гундоган не донесе некое квалитетен играч. Туре и Силва се истрошени, Агуеро е стаклен, не знае човек кога ќе се повреди, а втор квалитетен шпиц немаат...
Ќе биде интересно ако не донесе барем уште двајца класа играчи.

Остај играчите како имиња. Одбранбената линија е најранлива на промени, а на тоа додади ја и разликата во квалитет меѓу Сандерленд и Сити, учинокот е самоубиство од заседа да внесиш млад, зелен, неикусен стопер против противник кој што едина мисла му е да те притисни во шеснаестерец.
Па Мекнер требаше да биде уште еден играч плус во одбрана , на сметка на шпицот . Мојсо се откажа од напаѓање , ова му беше зихерашки потез и како по обичај ја утна шифрата .
Сити со овој состав , ни полош ни поарен од лани . Ќе има смешки и оваа година гледам јас !

Нема никаква врска годините тајмингот на трансферот.
Топката го погоди во глава, не ја ни виде од двајцата играчи пред него, едниот Делф, вториот не знам кој беше. И Рамос да беше, и Видиќ, ист епилог.

Може позиционирање да дискутираме, но сакаше да затвори поигрување на втора.

1-1 и те како е пуна капа за Сандерленд, зашто да го остава Дефо во игра?

Топката го погоди во глава, не ја ни виде од двајцата играчи пред него, едниот Делф, вториот не знам кој беше. И Рамос да беше, и Видиќ, ист епилог.

Различно гледаме на потегот. За мене ни под разно МекНер не беше засилување на одбранта дури и како дополнителен стопер.
Вадењето на Дефо беше прелош потег на 1:1. Првин дозволуваш замената на противникот да има целосен ефект т.е. играш по негово (Клиши - Ихеначо) и друго, тој потег дозволи Коларов и Стоунс да бидат послободни и да повлекуваат игра.
Можеби на крај исходот ќе беше ист ама не ме чуди потегот зошто ме потсети на времето во Јунајтед кога ќе земаше "ugly wins" и се повлекуваше на 1:0. Тотална пичка и лузериште во душа.

ona sto go kazav si ostana 150 milion za ebani 2-1 so 17 tim od proslata sezona i toa so golema doza na srekja nekoja si bezveze igra so motkanje na topkata na sredinata ama nema (cavi iniesta ) efektot bese toj site go vidovme ,t-ham izigra daleku spored mene podobro od sity iako osvoi samo 1 bod .
ke go vidam pep so vakva igra kako ke pomini na gudison park ili slicni tereni

Резултатски да ако се гледа на лајвскор реално. На терен друга беше сликата. Дефо вршеше висок пресинг на Стоунс, Коларов и Сања...примаше топка и знаеше како да изигра со неа. Контра комотно можеше да му се отвори дури и за нешто посериозно да изигра. По негово излегување со топка не се споија Борини, Казри и утон наш.

Со замената му дозволи Сити да оди уште 20 метри понапред со топка и од поблиску да гради напад...Не го коментирам автоголот ниту МекНер како поединец виновник за поразот на Сандерленд.

Луѓе, каков лајв скор, ја буљев утакмицата до секунда.

Дефо по дадениот гол не се состави со топка, зашто Сити отиде Аll in на мечов. 9/10 тренери ке ја направат изменава, зарем е луд некој да остави напаѓач на 7 минути до крај, а голот му виси во воздух?

Ова само Раниери го правеше лани.

Не знам за каков пресинг зборите на Стоунс и Кола ров, тежиштето на игра беше во половината на Сандрленд уште кога Дефо беше во игра по изедначувачкиот гол.

Маноне се обиде да му даде брз пас во контра, и тоа беше, немаше кој да изнесе топка на половината на Сити.

Кажете кој тренер од екипи од рангот на Сандрленд би оставиле напаѓач во игра на сметка на екстра дефанзивец при 1-1 на 7 минути при крај?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom