- Член од
- 21 ноември 2007
- Мислења
- 10.853
- Поени од реакции
- 9.767
Луѓе, каков лајв скор, ја буљев утакмицата до секунда.
Дефо по дадениот гол не се состави со топка, зашто Сити отиде Аll in на мечов. 9/10 тренери ке ја направат изменава, зарем е луд некој да остави напаѓач на 7 минути до крај, а голот му виси во воздух?
Ова само Раниери го правеше лани.
Не знам за каков пресинг зборите на Стоунс и Кола ров, тежиштето на игра беше во половината на Сандрленд уште кога Дефо беше во игра по изедначувачкиот гол.
Маноне се обиде да му даде брз пас во контра, и тоа беше, немаше кој да изнесе топка на половината на Сити.
Кажете кој тренер од екипи од рангот на Сандрленд би оставиле напаѓач во игра на сметка на екстра дефанзивец при 1-1 на 7 минути при крај?
Не мислев дека си ја прател на лајв скор, далеку од тоа, не ми ја сфати поентата добро.
Зборот ми беше дека на 1-1 Сити не беше толку супериорен како што викаш дека голот на Сандерленд им висел. Цело време дијагонали ширеа и ништо конкретно не створија. Милион пасови, враќање топка назад. Како и во поголем дел од мечот...ништо конкретно значи за да беше толку во опасност Сандерленд
Што се случи по замената на Дефо со МекНер? Коларов и Сања дојдоја на 40 метри од гол, Стоунс на центар. Цела игра на Сити се помести за 20 метри понапред, Сандерленд се повлече на уште толку...Пресинг на средина 0, а Дефо цело време тоа го правеше, не дозволи толку лесно да се движи топката како до тогаш. Целосно ја препушти играта на Сити на длабока половина на Сандерленд без можност да казни од контра...
Точно е дека голем дел менаџери ќе чуваат 1-1 на Етихад..премија за тимови како Сандерленд.Но паметен менаџер овој Сити од денес ќе го казнеше и затоа зборот ми беше дека Сити со јака контра можеше да е казнет и го прокоментирав дека Мојс се испичка. Тоа што се случи МекНер да го даде автоголот е сплет на околности, ете нека беше Ошеи или некој друг...