Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
незнам стварно кој крај да го фатам....почнав да се шемам со едно машко уште првата вечер ко се видовме,и одма наредната вечер пак се видовме и пак се шемевме(тој уште рано дента ми се јави) .....сакав се да биди во тајност.....ништо не ми е на сериозно сватена работава,воопшто не планирам ништо со него.....Тој почна да се однесува како да сме во врска,а јас незнам што се случува,денес бевме заедно цел ден шетавме,преубаво си поминавме....едноставно почнавме да се збллижуваме...чувствувам дека сме нешто повејќе кога сме заедно,ама кога не сум со него,само мислам на тоа дека е добро што никој не знае сеуште за нас,дека со душа чекам да заврши се меѓу нас.....ама незнам,и сега не се свајќам салам што сакам...знам дека лажи цело време се,чувствувам,докажано ми е дека лажи го имам сетено и в лице му кажувам кога ме лажи.
незнам дали да продолжам да се гледам со него или да престанам.Сакам да продолжам да се гледам тајно,ама страв ми е да не го засакам ....незнам што ми се случува,можеби е се набрзина ???или па можеби сака само да ме придобие и да направи да го засакам за да ме убеди да имам секс со него(оти ова е скоро цел на секое машко :uvo:)затоа јас неможам да си го најдам вистинскиот,сите само тоа го сакаат,јас несакам и на крај завршува фино лепо врската никако,така да единствен спас да ен сум сама ми беше да си се шемам со некој како овој....ама и ова некако шемава ме буни и мене( одвратно ми е зошто неможам да си отпочнам салам врска со некој,незнам дали постојат воопшто такви луѓе,досега немам сретнато такви)
Под шемење шо подразбираш?:uvo:
Чим викаш дека лаже,зошто да се впушташ во нешто што однапред е осудено на пропаст?Мислиш дека ќе те поштеди од лаги?:nenene:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Imam eden seriozen problem...
Izleguvam so eden decko veke 2 godini i se e ok vo nasata vrska osven eden golem problem koj moram sto poskoro da go resam... Jas i toj uste ne sme imale seksualni odnosi iako jas go sakam toa, a toj poveke od se... Se oboduvavme dolgo vreme i veke poveke pati no ednostavno ne mozam da se opustam i pocnuvam da se tresam koga treba da se sluci toa... Ne znam dali se raboti za mojata psiha ili pak ednostavno mnogu me boli poradi nekoja druga pricina koja moram da ja otkrijam kaj ginekolog...
Ve molam pisete kako da go resam ovoj problem bidejki ne sakam poveke da cekam!!!
:kesa:
Всадено ти е дека мора да боли и затоа се потресуваш..
Напиј се малце алкохол пред свечениот чин, опушти се и ќе биде...
:wink:
Убав помин...и не се секирај

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Па види сеа штом те лажи тогаш значи дека сепак тој не е за тебе. А и штом сте во тајност нему му одговара да е така зш ке може и со други да оди сфакаш? Така да ти си на секој начин искористена. Инаку сигурен сум дека постојат и други што сепак можат да ти бидат нешто повеќе од овој "тајниов", така да остај го и тогаш ке сфатиш дали сакал да те искористи само, зш ако повторно го интересираш тогаш тој е "тој".

B

bLiZanaCi

Гостин
Па види сеа штом те лажи тогаш значи дека сепак тој не е за тебе. А и штом сте во тајност нему му одговара да е така зш ке може и со други да оди сфакаш? Така да ти си на секој начин искористена. Инаку сигурен сум дека постојат и други што сепак можат да ти бидат нешто повеќе од овој "тајниов", така да остај го и тогаш ке сфатиш дали сакал да те искористи само, зш ако повторно го интересираш тогаш тој е "тој".
не сака тој да биди во тајност ова,сака да бидиме во врска и сите да знаат,јас на почеток сакав да биди тајност и сеуште е,само ме буни лажењево(можи испробува дали можи да ме зафркава:pos2:)

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
не сака тој да биди во тајност ова,сака да бидиме во врска и сите да знаат,јас на почеток сакав да биди тајност и сеуште е,само ме буни лажењево(можи испробува дали можи да ме зафркава:pos2:)
Аха. Епа види сеа пробајте со разговор да си кажете што мислите за сето ова. Зш и да сака тој да биде јавно сепак врска е, а со лажењево нема да оди. Инаку ако веќе чувствуваш нешто за него разговарајте и за тоа и нека падне збор и за врска, зш сепак глупо е вака тајно..

Z

zmej gorjanin

Гостин
А за што те лажи толку? Вие не се ни знаете толку ко што разбрав за да има сериозно лажење. А тоа дека размислуваш да прекине се, кога не си со него, е сигурно поради тоа што или си имала лошо искуство пред тоа или не си имала подолга врска (али и да не сум у право невр мајнд). А дека е заинтересиран за секс тоа сигурно, не би било нешто у ред со него ако не би бил заинтересиран. Така да види што како со тек на време, па после сама реши си дали сакаш да прекине или не.

Член од
5 ноември 2009
Мислења
18
Поени од реакции
3
Фала ви на сите за советите...ќе се обидам со се што ми рековте...блким ке ми помогне...а не е лошо и уште некој совет во мегувреме....стварно фала ви на сте...мислам дека ми помогнавте....ке пишам за резултати

Rezultati: Ми рече супер дете си ама во глава ми се вртка дргу но не губи надеж што би можело да значи тоа дали навистина има друг или пак сака да не попушти да ме помачи малку

Член од
5 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
I od mene fala za sovetite... se nadevam deka ovoj pat ke uspee iako sme probuvale i so taa 'tehnika'.. ako ima uste nekoj sovet vo vrska so mojot problem ili nekoe slicno iskustvo ve molam pisete!!

Член од
7 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
ај и ја да ве прашам за совет, значи идевме отприлика година ипол и се беше одлично е арно ама она тогаш потпадна под влијание на другарките, не ја свртеа намерно против мене туку таков беше периодот кога постојано беше со нив и некако се оддалечи од мене тоа не е битно, кога раскинувавме ми рече не е до тебе (класика нели?) ми треба пауза бла бла... и после тоа требаше да се видиме за по некој ден да се начука и да си фати некој, зборевме уште кратко нејкеше да одговори на многу прашања за кои сигурен сум дека знаеше дека е така ама ете нејкеше ни сама на себе да си признае. Се скаравме се испобришавме/изблокиравме од сегде и пратив порака ја отерав во ПМ, помина месец и нешто од тогаш сеа слушам не идела веке со тој, па си викам сега, дали да истапам и да и се извининам за терањето во пм и дали воопшто имам шанса бар до муабет да дојдам со неа? стварно многу ми значи девојкава.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
ај и ја да ве прашам за совет, значи идевме отприлика година ипол и се беше одлично е арно ама она тогаш потпадна под влијание на другарките, не ја свртеа намерно против мене туку таков беше периодот кога постојано беше со нив и некако се оддалечи од мене тоа не е битно, кога раскинувавме ми рече не е до тебе (класика нели?) ми треба пауза бла бла... и после тоа требаше да се видиме за по некој ден да се начука и да си фати некој, зборевме уште кратко нејкеше да одговори на многу прашања за кои сигурен сум дека знаеше дека е така ама ете нејкеше ни сама на себе да си признае. Се скаравме се испобришавме/изблокиравме од сегде и пратив порака ја отерав во ПМ, помина месец и нешто од тогаш сеа слушам не идела веке со тој, па си викам сега, дали да истапам и да и се извининам за терањето во пм и дали воопшто имам шанса бар до муабет да дојдам со неа? стварно многу ми значи девојкава.
Според мене, не треба ништо да правиш. Ако нејзе не ѝ оди со типот, а *не ти се јавува тебе*, значи сепак ти не ѝ значиш толку, за да ти го пружи пак своето време. Таа си продолжила понатаму и првата следна прилика пак не ѝ успеала. Ама верувај - ќе си најде трета.

Ти советувам да ја оставиш и да си најдеш нова девојка. Не вреди - не те сака. А и ти сигурно можеш да си најдеш нова девојка, зашто ова искуство ќе ти користи во иднина. Па повели. :helou:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263

Па пробај да и се извиниш пошо нели не у ред тоа што си ја отерал у курац . Дали она ќе го прифати извинувањето зависи од табиетот нејзин али ти барем ќе знаеш дека ти е чиста душата .
Исто така ,не верувам дека тој потег би претставувал чекор напред во тоа она тебе да ти се врати .Ако си завршил со неа и она завршила со тебе можеш само да и се извиниш без притоа да мислиш на нешто плус . Ако она сака да ти се врати верувај дека ќе приметиш . Али, ја мислам ти да си најдеш некоја друга, да ја забораиш оваа колку и да си заљубен у неа пошо не бива да се трескаш од земја ради некоја што одма после тебе си фатила некој друг .Имај гордост бачко , не биди лигуш .

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
На девојката која навистина ти значи многу, изгледа ТИ НА НЕА НЕ И ЗНАЧИШ.Кога си дозволила после година и пол да те извара и да се вади на пијанство,зарем мислиш дека те сака?:nenene:
Затоа продолжи да го живееш животот без неа и не дозволувај да бидеш втора виолина.Едноставно заборави ја и не се измачувај:toe:
А за што да и се извиниш?:uvo:
Дека те изневерила?:nesvest:

Член од
7 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
абе и јас размислувам како вас и знам дека сте 100% во право ама си викам да не ја фатил инатот па сега работава е кој ке попушти, ја знам неа се знам себе, знам дека ако успеам да догребам шанса за муабет со неа ке ми легне на брашно, за во кревет ке видиме, само тоа е како да ја натерам да прозбори, повеќе ми е тоа што ви кажувам паѓа лесно под влијание, она и да сака да се нафати ке се посоветува со некоја од другарките и толку од бизнисот... само се каам што тогаш така направив, водејки се од многу искуства на други кога сум гледал како после слични дешавки тие што биле отерани, најчесто женски сами се јавувале, зависи некогаш после 3 дена некогаш после 3 месеци...
Се нервирам ептен, знам дека ви се добронамерни советиве и за тоа фала ви највеќе

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
абе и јас размислувам како вас и знам дека сте 100% во право ама си викам да не ја фатил инатот па сега работава е кој ке попушти, ја знам неа се знам себе, знам дека ако успеам да догребам шанса за муабет со неа ке ми легне на брашно, за во кревет ке видиме, само тоа е како да ја натерам да прозбори, повеќе ми е тоа што ви кажувам паѓа лесно под влијание, она и да сака да се нафати ке се посоветува со некоја од другарките и толку од бизнисот... само се каам што тогаш така направив, водејки се од многу искуства на други кога сум гледал како после слични дешавки тие што биле отерани, најчесто женски сами се јавувале, зависи некогаш после 3 дена некогаш после 3 месеци...
Се нервирам ептен, знам дека ви се добронамерни советиве и за тоа фала ви највеќе
Оваа не се јавува. Остави ја нека не се јавува. Ти продолжи си со животот и најди си друга девојка, со која односите ќе ти бидат поедноставни. Не вреди да си го трошиш времето на оваа и слични на неа.

Член од
21 јули 2009
Мислења
41
Поени од реакции
0
Ve molam za pomos...:((((((
Znaci se skarav so devojceto sto go sakam...za glupost...me sfati ona mn pogresno,jas ne ni mislev toa,ona misli deka drugarot so koj sum skaran mi e povazen od nea,sto nema vrka :'(((sea me blokna na msn,neke da zbori so mene,ni sea ni ponataka
stv ne znam sto da pravam ve molam kazete kako da postapam

Kajgana Shop

На врв Bottom