седи си ти дома, свиркај си, кажувај кој е крив и ќе ја биде работата, ти си од тие големите мислители, немој никако да помогнеш на луѓето таму, пошто не ни ги бива политичарите ни едните ни другите и ради тоа не треба да им се помогне на народот а ? нека трпи тој народ пошто политичарите се лајно ...еее чудесија
Еве да речеме дека стварно твоите ад хоминем инсинуации се вистинити. Јас седам дома, не сум донирал ништо, ни пари, ни ствари.
Кажи ми, како тоа ќе го смени фактот, дека власта е во повеќе сегменти виновна за овие 20+ животи?
Како тоа ќе го смени фактот дека:
- дека партиските локалци од ВМРО и ДУИ, вработени во Шуми, ги сотреа планините, во своите области.
- дека градоначелниците на Скопје и на зафатените области, курот ги болеше за состојбата со каналите за одвод и канализација.
- дека министрите во владатa, вклучително и Груевски на чело, кур ги боли за инфраструктурата на земјата и парите ги насочуваат во глупости од кои можат да перат пари и кои се попригодни за PR
- дека никој ебан од МВРВМРО два саати не му текна да спречува коли да идат у рекана (што беше обиколница), па мораа граѓани сами тоа да го преземат
- дека помошта се дели и ја зимаат само партиски подобни Македонци, а другите кој ги шљиви
- дека организацијата на активностите за спасување е исклучиво во функција на партиска промоција, а никако во функција на ефектно извршена работа (сликање, дремење...)
- дека се шират од државни (читај партиски) центри трансцедентални идиотизми од типот "еднаш у иљаду", ХААРП и сл., само да се спаси гзот на игнорантите на власт.
...
и уште еден тон нешта, кои нема поента на некоја штабска ларва, ко шо си ти, да му ги набројувам.
Твоите ад хоминем напади, ништо нема да сменат од погорно слученото. Нема со тоа да си ги оправдаш господарите и нивната ниска и расипана грамзивост, подржана од глупост од епски размери која резултираше со катастрофа (не за прв-пат)