Тенис на ОИ Рио 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златниот медал?

• Енди Мареј

Гласови: 22 53,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 19 46,3%

• Вкупно гласачи
    41
Андреј факинг Мартин во 1/8 финале на ОИ, Колшрајбер му предаде.

Кузнецова исто во 1/8 финале откако Никулеску и предаде.

Таро Даниел исто го доби Едмунд и пројде во 1/8 финале. Баш му се отвори ждребот на Делпо, ако има снага лесно може до медал пак...мада евентуално 1/4 финале со Цонга...

Кога ќе размислиш Цонга има некои шанси за финале, игра со Милер, па со Баутиста Агут ваљда, можно 1/4 финале со Делпо кој кој знае колку ќе има снага до таму и 1/2 финале со осакатениот Рафа...

Цонга има шанси да го фати авионот за Париз уште денес. :D

Инaт терaш сеa или шo е прoблемoт?
Сaмo шo пoчнa втoриoт дел oд сезoнaтa a oн веќе имa 7 титули.
Не беше пoвреден сo Лoпез?
Не гo нaддoкнaди тoa штo изгуби вo Мoнте Кaрлo oд Весели вo Мaдрид?
Не мислиш декa мoждa беше плaнирaнo дa имa пoвеќе мечеви вo мaј пред РГ?

Ooo пa чекaј, се изнервирa пoштo единственaтa пoбедa нa Мaреј у 2536722 дуели прoтив Нoвaк јa oкaрaктеризирaв кaкo небитнa?

Абе не да се изнервирав, цел поручек не можев да се смирам од нервози. :)
Кажи ми ти мене дали Новак го изгуби најбитниот меч сезонава за него(Пошто вчера читав негова изјава дека злато на Олимпијада во сингл за него ќе биде најголемиот дострел во кариерата)?

Вистина е дека сме на пола од сезоната, ама Новак веќе го има истиот број на порази како лани. Добро, против Лопез беше повреден. :D Плус, поразите од Лопез, Весели, Делпо и Квери се во почетоците на турнирите.

Абе не да се изнервирав, цел поручек не можев да се смирам од нервози. :)
Кажи ми ти мене дали Новак го изгуби најбитниот меч сезонава за него(Пошто вчера читав негова изјава дека злато на Олимпијада во сингл за него ќе биде најголемиот дострел во кариерата)?

Вистина е дека сме на пола од сезоната, ама Новак веќе го има истиот број на порази како лани. Добро, против Лопез беше повреден. :D Плус, поразите од Лопез, Весели, Делпо и Квери се во почетоците на турнирите.
Гo изгуби, тoa гo пишaв декa е бoлен пoрaзoв и мoждa ќе гo извaди oд кoлoсек дo крaј нa сезoнa.
Имa 5пoрaзи и лaни дo Синсинaти имaше 5, пa дo крaј изгуби уште еднaш у 30мечa

A тoј пoрaз ствaрнo беше небитен, oд Федерер у групи нa WTF

Дел Пoтрo преку Мaртин и Милер/Бaутистa дo 1/2 финaле :D

Сезонава не се добиваат АТП бодови од Олимпијадава, така?

Моментално игра Рафа против Делпо во дубл, да не прави уште еден "скалп" Делпо :D ?
Рафа како се бори за двојкиве :oleee: вака на Вимблдон 2008 не се радуваше.

Од 2 саат и последната шанса за Новак да дојде до злато, во дубл со Зимоњич играат против бразилците Соареш/Мело кои веќе долго време се топ 10 дубл играчи, а знаејќи ја бразилскава публика ќе биде интересно

Последно уредено:
auuuuu, izvini Psy , sum go zaboravil shamaranjeto shto mu go priredi na Fed.Da, vo pravo si , i Fed izede jak kjotek taa vecer , da . Fala na korekcijata :)

Последен пат кога проверив 3:2 беше подобар резултат од 2:0, поготово од играч кој беше повреден 3 години наместо во топ форма.

Ноле испадна и во дубл, загубија од Мело/Соарес, два пати по 6-4. Инаку Ѓоковиќ е повреден и го пропушта Мастерсот во Синсинати.

Последен пат кога проверив 3:2 беше подобар резултат од 2:0, поготово од играч кој беше повреден 3 години наместо во топ форма.
da,da,respect,pruzi povekje otpor Fed,propisno go iznamachi na Delpo. Shto ni beshe muabetot samo ovde, da rezimiram, se rckame ovde koj od dvajcata najgolemi vo tenisot izgubil polesno od Delpo ,ili gresham.Kako znaeme da zabegame od sushtinata , a pochna od forhend denot na Delpo,koj se povtara ciklichno na sekoi 4 godini.[DOUBLEPOST=1470736347][/DOUBLEPOST]Stavro,mozebi ke se iznervirash shto ke prokomentiram neshto za Novak a ne si kjutam, ama koj te ebe,nerviraj se .Potvrda deka so Novak ne e se vo red stigna i od nego samiot,se povlekuva od Sinsi.E kolku ke uspee da se oporavi do USO,ne znam,ama so vakov servis i mlitavi udari teshko da go odbrani ,da se nadevame Novakovci deka Filgrich ke go oprai.Idemo majstore

Последно уредено:
da,da,respect,pruzi povekje otpor Fed,propisno go iznamachi na Delpo. Shto ni beshe muabetot samo ovde, da rezimiram, se rckame ovde koj od dvajcata najgolemi vo tenisot izgubil polesno od Delpo ,ili gresham.Kako znaeme da zabegame od sushtinata , a pochna od forhend denot na Delpo,koj se povtara ciklichno na sekoi 4 godini.[DOUBLEPOST=1470736347][/DOUBLEPOST]Stavro,mozebi ke se iznervirash shto ke prokomentiram neshto za Novak a ne si kjutam, ama koj te ebe,nerviraj se .Potvrda deka so Novak ne e se vo red stigna i od nego samiot,se povlekuva od Sinsi.E kolku ke uspee da se oporavi do USO,ne znam,ama so vakov servis i mlitavi udari teshko da go odbrani ,da se nadevame Novakovci deka Filgrich ke go oprai.Idemo majstore
Па нели ништо не му беше и ја сум бил слепец кога зборев после Мадрид дека не игра баш најдобро?

Па нели ништо не му беше и ја сум бил слепец кога зборев после Мадрид дека не игра баш најдобро?
mislev deka e vo negovata kurcobol faza,potochno se nadevav .I dobro,vo pravo beshe, ne mi trij sol na ushite :).

Едно е кога ќе изгуби на нормален начин и се тераат теории на заговор дека бил нешто повреден, а друго е кога од километар се гледа дека има некој проблем со телото. Секој што играл спорт, што разбира спорт, ќе сфати дека Новак имаше проблеми од Мадрид навака, дали со грбот, дали со рамото, битно нешто го јебеше. Ликот сервира втор сервис како Ерани, што повеќе да се каже? Делпо го надјача во бекенд на бекенд размените, а знаеме колку слаба точка е моментално бекендот на Делпо. Јас лично не му одземам ништо од победата на Делпо, страшна партија изигра ликот, ама и Ноле не беше правиот дефинитивно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom