Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ужас, само толку можам да кажам. Бог да ги прости загинатите, да им дава сила да издржат на оние кои страдаа вчера.
Ретко сум емоционален, ама ова сериозно ме погоди, со солзи на очи пишувам.
Гледате ли дека пред страдањата сите сме еднакви, нема религија, нема националност, нема политики, има само страдање и болка.

ДК
За неупатените во спортот:
На својата прва олимпијада воопшто, факинг Косово пред малце освои прв златен медал. Албанија ќе освој во борење, кревање тегој и уште нешто, Црна Гора ракомет, ватерпол, за другите од балканот ич да не прајме муабет. Ние сме биле на 6 олимпијади, до сега имаме една бронза, а на овие игри сме претставени од 6 атлети со вајлд карти (важно е да се учествува карти).
Ете толку кај нас е вложено во спортот. Cause and effect шо викат американците.
За овие нашите внетрешните причини и последици, мене ми е многу жал што загинаа 20 луѓе шо неколку сати пред тоа не можеа ни да претпостават што ќе им се деси до крајот на денот, уште потешко на тие што останаа без се' што имаат, и ко не беа место 20, 2 миљони, сите наеднаш да не снема да се сотриме. Ни држава ни ништо не заслужуваме.

Замисли, сплетот на околности (судбина шта ли је шо би рекол Бајага) одлучил да живееш во земја која е опкружена со планини речиси по целата граница и со тоа заштитена од силни ветришта, олуји и слични непогоди. Ти наместо да го искористиш тоа и да ја зачуваш средината за ти, твоето поблиско и подалечно поколение имате сигурен живот, почнуваш да уништува. Ти кој си човек, најразвиеното суштество што оди на планетава.

Со години се аплеира да се престане со дивата сеча на дрва на планините, никого кур не го боли за тоа, све дур не се деси ваква трагедија. И не е тоа најлошо, најлошото е што и по таква трагедија, пак дебилите тераат по истото. Епа сами си го барате.

Секоја ебана вечер се сечат барем по 5 трактори дрва, тоа се најмалку 5 високо-стеблести дрва на ден. На тие им е потребно 30+ години да израснат до таа големина. Математиката вика дека месечно ќе му дојде дека се сечат околу 150 дрва во еден дел од секоја планина во Северо-Западна Македонија.

Лани им се деси поплава ради неисчистени реки. Годинава пак фрлаат ѓубре и огромен шут во реките. Им викаш „Добро бе, лани ќе ве однесеше вода, што фрлате ѓубре?“, делуваат ко кур да ги боли.

И после друг им е крив. Точно, крива е државата, која всушност не постои реално. Крива е пошто дава пари за глупости ко панорамски тркала а не за канализација, чистење на одводи и други мерки кои се основни. Крива е затоа што дозволува градење згради каде што е наменето да градење куќи. Крива е што не казнува, и што самите ебани институции не ги почитуваат правилата.

Ама крив е и народот бе таков дебилен што живее на просториве. Не може да се буниш за државата а ти да сечеш дрва на диво, да фрлаш отпад у река и да бетонираш кај што не треба. Земјиште без дрва е најопасен терен, ама кој да сфати пичка му материна.

Таквиот народ ја гласа и власта и затоа ни е таква каква што ни е. Мислев дека бар ако осетат на своја кожа ќе им дојде памет ама на некои не им иде ни така. Нека ни е напомош космичката сила со ваква раја.

Какви дебили има во ова државичево наше, доказ само дека сме нај фејк и нај wannabe мејнстрим народ што постои и дека само за јадење гомна и глумење светци не бива. Барем нека отидат деновиве тоа гомната, шутот и сметот што се насобраа од поплавите нека ги изедат, да ти ебам и народ и све.

Вчера сите лајкчиња на ина многу фина, статуси "издавам лежалки у дебар маало", квази иронични слики од Коцета,мехехехехе муабети,јадење гомна на пејџовите на телефонски-интернет-провајдерите(демек им паднал нетот/мрежата ради дождот)..." ја ќе се префрлам на т -хоум, не бе шо ти е вип да не се боље,телекабел се врв". Денеска откако дознавте дека има жртви демек мајка тереза не ви е равна со хуманоста, да ви ебам тоа фејк народецот. Вчера ви беше битно интересни да испаднете лајкче да соберете, пошто мозокот не ви размислува за иднина подолга од 3 минути, и не ви ни текнува дека може некој негде страда од тие обилни врнежи.
Кога ги видов муабетите од типот на "ова ни се дешава ради тоа што електроинжинерите се таксисти, правниците келнери, економистите у веро маркет на каса и тн". Seriously!?!?! Значи каква врска има сеа тоа откако цели населби од главниот град се без вода, храна, кров над глава, и дали од истото има некаква корист у овие исклучително тешки моменти за одредена група на луѓе?
Мешање на политика, ќаруење политички поени, бегање од одговорност на луѓе на раководни позиции.Траги комедија.
На целава ситуација уште фали Васко Ефтов да излезе со статус/емисија за ХААРП.

Еден дожд од 33 литри на метар кубен ни еба матер и покажа што сме, колку вредиме и какви сме како народ и држава . Не па нешто поголемо и посилно (недај боже).

Последно уредено:
ДК,
Многуфината ме блокнала на твитер дека ја тагнав во еден твит којшто, изгледа не и одеше многу во прилог, по вчерашното невреме, што го посочија и неколку членови погоре... :place: Онака после настанов цел живот ми изгуби смисла...

Ко шо се сеќавам за ден на жалост телевизииве треба да даваат класична музика или нешто така, бар така знам дека беше за тродневната жалост за Борис Трајковски (тоа ми е останато у памтење).
Моментално ниедна национална телевизија не го почитува ова, ниедна...

Пуштaм телевизијa,Сител си дaвa турскa серијa aмa битнo дo знaкчетo сител пишувa Мaкедoнијa тaгувa,Алфa си дaвa Мoнтевидеo и ич не им чуе,Сител 3 некoј си дoкументaрец,Телмa дoкументaрец зa втoрa светскa вoјнa дaвaaт oд синoјкa,Кaнaл 5 си имa Здрaвo Мaкедoнијo aмa битнo сo тoa црнaтa мaшнa шo јa стaвиле дo знaкчетo гoлемa рaбoтa зaвршиле...
Сaмo МТВ дaвa клaсичнa музикa...

Пoчнaв дa бaрaм вест нa нет дaли ствaрнo е денес ден нa жaлoст или јa нештo пoгрешнo иaм рaзберенo...

БРУКИ,БРУКИ !!!!!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Уште една причина зошто не ги сакам Швеѓани, затоа што се гомнарии лицемерни. Седиме во канцеларија со колегите, им објаснувам за ситуацијата во Скопје, па реагираат како да им е жал и тогаш им давам број за донации, им кажувам дека ако свртат донираат само 1 и пол евро. Никој ништо. Мамата! На тие плати не им се дава ни едно евро... А да бевме со потемен тен ќе се степаа да свртат само за да докажат колку се солидарни и не се расисти. Гадови!

Ако Шведите беа како Македонците, ќе се испотепаа одма пред тебе да донираат, за да видиш дека донирале. Тоа дека донирањето се прави за да се помогне некому, а не заради его-триперско рекламирање на феноменалните лични морално-етички карактеристики, е скроз непозната работа кај Македонците. Дури и кај оние Македонци кои се сметаат дека се граѓани на светот и слично.
Затоа и постојат оние жалосни Донирано!-постови во хуманитарните теми на форумов.

Част изузетцима, али некои од дуќаниве по градов како да се на натпревар кој повеќе муштерии ќе избрка. Нејќела да ми чува парчето на 3-4 саати затоа што многу муштерии имала, све собирале, а од што собираат, кога и да одам дуќанот е празен и некои парчиња од што се собрани, бојата почнале да ја губат. Уште ми вика ако ми било судено, ќе сум го зела. :ROFLMAO: Е па од што у бизнис се ослонуеш на судбина не ти иде и нема да ти иде. Си отидов на друго место, дупло више пари остаив него што планирав ваму, ама тие да го имаа тој квалитет на роба, ќе се преценуваа како да се Версаче, а и си зедов повеќе ствари, тоест све што ми треба. Некад не знам, дали постојат некои дуќани само да служат како реклама на конкуренцијата...

На загрозените на крајот им е најважно да добијат помош, со каква цел донирале оние што го направиле тоа не е важно, иако и мене ми се дига косата кога ќе видам колку некои луѓе се фалат во вакви ситуации. Не е погрешно да кажеш што и колку си донирал, но имај малку мерка да не преминува тоа во фалење за кревање на егото.

Бтв,
http://vardarfans.mk/index.php/komiti/humanitartna-akcija-komitizapad-pred-soboren
http://vardarfans.mk/index.php/komiti/info-komiti-na-teren

Јас не донирав, нема ни грам алтруизам во мене... Македонците го убија. :icon_lol:

#antidonirano #crknetesite

Последно уредено:
Imagine how it would be to be at the top
making cash money,
Go on tour all around the world,
tell stories about all the young girls.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom