Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Прашање до поискусните и барање за совет. Може ли некој да ме советува што да сменам во начинот на исхрана, кардио или режимот на вежбање....

Почнав со режим на исхрана, бодибилдинг и кардио на 11.01.2016, со телесна тежина од 108 кг. Уште некој ден и ќе фати веќе 6 месеци со ова.
Моментално сум некаде околу 87-88кг и веќе месец дена и нешто не можам да паднам под 87, нон-стоп се движам околу оваа тежина и веќе станува нервозно ептен. Знам дека ова е плато, ама никако не ми успева да го пробијам.

Овака:

- Пијам по 5 литри вода секојдневно

- Ова ми е режимот на исхрана

IMG_1039.JPG

- Кардиото ми се состои од вртење на статичен велосипед со поприлично висок интензитет т.е не вртам колку да се рече дека се врти. Тука треба да напоменам дека почнувам со малку послаб отпор, па на секои 10 минути го зголемувам.

Понеделник - 40 мин.
Вторник - 50 мин.
Среда - 60 мин.
Четврток - 50 мин.
Петок - 40 мин.
Не одам во теретана сабота и недела пошто сум претежно на работа.

- режим на вежбање

Понеделник - грб/стомачни
Вторник - гради
Среда - нозе/стомачни
Четврток - рамо
Петок - раце/стомачни
Во принцип правам по 5 вежби од секоја мускулна партија со по 4 серии (12/12/10/8).

Во мисла сум да го сменам режимот на исхрана скроз и да почнам со некоја друга диета.
@Gjoroski - Не знам колку уште го читаш форумов, ама би сакал мислење и од тебе доколку можеш и сакаш.

Благодарност до сите што би ми помогнале или советувале евентуално.

Член од
29 октомври 2014
Мислења
39
Поени од реакции
12
Прашање до поискусните и барање за совет. Може ли некој да ме советува што да сменам во начинот на исхрана, кардио или режимот на вежбање....

Почнав со режим на исхрана, бодибилдинг и кардио на 11.01.2016, со телесна тежина од 108 кг. Уште некој ден и ќе фати веќе 6 месеци со ова.
Моментално сум некаде околу 87-88кг и веќе месец дена и нешто не можам да паднам под 87, нон-стоп се движам околу оваа тежина и веќе станува нервозно ептен. Знам дека ова е плато, ама никако не ми успева да го пробијам.

Овака:

- Пијам по 5 литри вода секојдневно

- Ова ми е режимот на исхрана

Прегледај го приврзокот 151607

- Кардиото ми се состои од вртење на статичен велосипед со поприлично висок интензитет т.е не вртам колку да се рече дека се врти. Тука треба да напоменам дека почнувам со малку послаб отпор, па на секои 10 минути го зголемувам.

Понеделник - 40 мин.
Вторник - 50 мин.
Среда - 60 мин.
Четврток - 50 мин.
Петок - 40 мин.
Не одам во теретана сабота и недела пошто сум претежно на работа.

- режим на вежбање

Понеделник - грб/стомачни
Вторник - гради
Среда - нозе/стомачни
Четврток - рамо
Петок - раце/стомачни
Во принцип правам по 5 вежби од секоја мускулна партија со по 4 серии (12/12/10/8).

Во мисла сум да го сменам режимот на исхрана скроз и да почнам со некоја друга диета.
@Gjoroski - Не знам колку уште го читаш форумов, ама би сакал мислење и од тебе доколку можеш и сакаш.

Благодарност до сите што би ми помогнале или советувале евентуално.
Исфрли го компирот и оризот од менито, почни да трчаш ако имаш време по 30 минути барем 3,4 пати неделно(замени само) . Одма ке има промени .

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
...FUCK...

Помалце вода=повеќе протеини по грам.
па дека ќе тежи повеќе стекот или месото кога ќе ипе вода затоа ќе има помалку протеини по грам. слабо математика ти оди а =) На пр у 200 грама пилешки гради имаш 40 грама протеин или на 100 грама 20 грама протеин, ако го вариш стекот ќе тежи на пример 250 грама ама пак вкупно ќе содржи 40 грама протеин , но на 100 грама стек или на еден грам ќе има помалку протеин.. Значи исти курац =) у превод

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
па дека ќе тежи повеќе стекот или месото кога ќе ипе вода затоа ќе има помалку протеини по грам. слабо математика ти оди а =) На пр у 200 грама пилешки гради имаш 40 грама протеин или на 100 грама 20 грама протеин, ако го вариш стекот ќе тежи на пример 250 грама ама пак вкупно ќе содржи 40 грама протеин , но на 100 грама стек или на еден грам ќе има помалку протеин.. Значи исти курац =) у превод
A?

Член од
26 ноември 2014
Мислења
834
Поени од реакции
1.368
Има ли некој пробано Мака?

Ми донесоа од Перу едно кило, и почнав да си го ставам во овесот. Приметувам повеќе енергија кај себе. Кај нас е изгор скапо, па се чудам за што е толку добро...

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Има ли некој искуство со кето диета да сподели ? Ја почнав од понеделникот,веќе една недела. Намалив 2кг на вага (од 105 - на 102-103), ама килажата и не ми е толку битна, побиден ми е изгледот.
Нешто што ме чиди е тоа што тренинзите у теретана ми се со исти интензитет од пред 2 години кога бев у теретана (во последните 2 години немам стапнато у теретана, по 8 саати седење у канцеларија дома уште 2-3 пред комп. и јадење само фаст фоод) и еве денес ми беше 4ти тренинг гради а веќе ги користам истите тежини како поред 2 години.
Ја мислев дека без ЈХ мн тешко дека ке правам поинтензивни тренинзи со поголеми тежини, па затоа ми е чудно и сакам да прочитам мислење некој што е на кето или бил.
Овака изгледа храната што ја јадам секој ден:
-3 цели јајца + парче сирење, кашкавал или зденка.
-250-300г стек + краставица или патлиџан
- 2 дози whey + 5g монохидрат + 250мл млеко 0.9 масленост + пола банана (после тренинг)
- 185г туна +100-200г златна мешавина
- 100г урда + 10 бадеми + 50г кикиритки
- 1л зелен чај, 3л вода во текот на денот

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Терај, немаш гајле. Кога нешто чудно се случува, а е добро (имаш енергија за вежбање без јх), ќути си и трај си. Може нема да трае долго :D
Вода си пиеш доволно, си истерал една недела... само немој да ја држиш повеќе од 3 месеци.
Мора да му покачиш внес на јх на телото подоцна, од здравствен аспект.
Биди истраен.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Има ли некој искуство со кето диета да сподели ? Ја почнав од понеделникот,веќе една недела. Намалив 2кг на вага (од 105 - на 102-103), ама килажата и не ми е толку битна, побиден ми е изгледот.
Нешто што ме чиди е тоа што тренинзите у теретана ми се со исти интензитет од пред 2 години кога бев у теретана (во последните 2 години немам стапнато у теретана, по 8 саати седење у канцеларија дома уште 2-3 пред комп. и јадење само фаст фоод) и еве денес ми беше 4ти тренинг гради а веќе ги користам истите тежини како поред 2 години.
Ја мислев дека без ЈХ мн тешко дека ке правам поинтензивни тренинзи со поголеми тежини, па затоа ми е чудно и сакам да прочитам мислење некој што е на кето или бил.
- 2 дози whey + 5g монохидрат + 250мл млеко 0.9 масленост + пола банана (после тренинг)
Воведи си уште малку зеленчук или додатни витамини како превентива за имунитетот, на кето знае страшно брзо да опадне. Салата од зелка/марула/спанаќ/брокула со малку сол и оцет без масло ќе ти дојде добро 2 пати дневно и по можност барем пола лимон дневно.
Полека почни и калориите да ги броиш, како што намалуваш со тежина намалувај ги и нив за да не удриш со глава во ѕид по недела-две.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Терај, немаш гајле. Кога нешто чудно се случува, а е добро (имаш енергија за вежбање без јх), ќути си и трај си. Може нема да трае долго :D
Вода си пиеш доволно, си истерал една недела... само немој да ја држиш повеќе од 3 месеци.
Мора да му покачиш внес на јх на телото подоцна, од здравствен аспект.
Биди истраен.
Толку и планирав, 2-3 месеци, после ќе намалам малце на масти а ќе додадам јх.

Воведи си уште малку зеленчук или додатни витамини како превентива за имунитетот, на кето знае страшно брзо да опадне. Салата од зелка/марула/спанаќ/брокула со малку сол и оцет без масло ќе ти дојде добро 2 пати дневно и по можност барем пола лимон дневно.
Полека почни и калориите да ги броиш, како што намалуваш со тежина намалувај ги и нив за да не удриш со глава во ѕид по недела-две.
1 цел лимон го ставам во зелениот чај. Не сум мн мн по салатите, освен брокула ама веќе не гледам да ја продаваат на пазар... Правев некоја комбинација на витамини и минерали од Зегин, ама ми искоичи околу 2500 денари за 2 месеци, па у текот на неделата ќе порачам од пбц имаше едни околку 300 денари за 30 дена.
Калориите ми се секој ден скоро исти, пошто ја јадам истата храна. 1740 кал, 190 про, 55 јх, 85 масти.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не е кето ова - не си во кетоза.

100г златна мешавина ~ 80 ЈХ
10г бадеми + 50г кикирики ~ 10 ЈХ
пола банана ~ 10 ЈХ
млеко 250мл ~ 12 ЈХ

Кетоза се влага со 20г - макс 50г ЈХ и помалце.[DOUBLEPOST=1469966748][/DOUBLEPOST]
Калориите ми се секој ден скоро исти, пошто ја јадам истата храна. 1740 кал, 190 про, 55 јх, 85 масти.
Не знам као си измерил 55 ЈХ со ова шо го пиша претходно.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Не е кето ова - не си во кетоза.

100г златна мешавина ~ 80 ЈХ
10г бадеми + 50г кикирики ~ 10 ЈХ
пола банана ~ 10 ЈХ
млеко 250мл ~ 12 ЈХ

Кетоза се влага со 20г - макс 50г ЈХ и помалце.[DOUBLEPOST=1469966748][/DOUBLEPOST]
Не знам као си измерил 55 ЈХ со ова шо го пиша претходно.
не сум го сметал млекото и златната мешавина лол... ок ќе ја исфрлам з.мешавина и ќе јадам само туна со лимон, мада на златната мешавина пишува 9г јх на 100г а не 80 јх ...исто ќе ги исфрлам и 20те грама несквик шо ги додавам у шејкот (15г јх), млекото неможам да не го ставам во шејкот бидејќи протеинот ми е без вкус и не ми е убав за пиење така.

п.с. фала на забелешката и советот

Kajgana Shop

На врв Bottom